Cazul copiilor luați de viitură în Prahova: Încă doi dintre micuți au fost găsiți morți. Zeci de pompieri continuă căutările

Cazul copiilor luați de viitură în Prahova: Încă doi dintre micuți au fost găsiți morți. Zeci de pompieri continuă căutările
Publicat: 01/06/2019, 10:49

Reprezentanții ISU Prahova au anunțat că echipele de căutare au mai găsit un băiat de 6 ani, luat de viitură în localitatea Sângeru.

Primarul comunei Sângeru, Gheorghe Radu, a spus că acesta a fost găsit tot în zona în care a fost descoperită sora lui, în vârstă de 9 luni, și că băiatul nu prezintă semne vitale.

Încă unul dintre micuți a fost găsit mort

Echipele de căutare au găsit, sâmbătă, fetița de 9 luni, luată de viitură cu tot cu casă, alături de cei trei frați și de mama lor, în localitatea Sângeru, județul Prahova. Potrivit reprezentanților ISU, fata nu prezintă semne vitale, transmite corespondentul Mediafax.

Purtătorul de cuvânt al ISU Prahova, Raluca Vasiloae, a declarat, corespondentului Mediafax, că echipele de căutare au găsit o fetiță de 9 luni, la aproximativ 3 kilometri de locuința luată de ape. Nu prezintă semne vitale, a precizat Vasiloae.

La rândul său, primarul comunei Sângeru, Gheorghe Radu, a spus că fetița a fost găsită sub apă, prinsă în mâl.

„A fost găsită fetița de 9 luni. A stat sub apă 20 de ore, era prinsă în mâl. A fost găsită la nici 150 de metri de locul în care am salvat-o pe mama ei”, a declarat Gheorghe Radu.

Știrea inițială

Pompierii au reluat sâmbătă dimineața căutările copiilor luați de viitură în județul Prahova, după ce acțiunile au fost sistate pe perioada nopții. La acțiune participă 50 de pompieri, care vor căuta cei trei copii din localitatea Sângeru, care sunt de negăsit de vineri seara.

Potrivit reprezentanților ISU Prahova, căutările copiilor au fost reluate sâmbătă dimineața, de echipe formate din 50 de pompieri. „Echipe mixte vor căuta pe ambele maluri ale râului, în aval. La acțiune vor participa 50 de pompieri”, a declarat, pentru Mediafax, Raluca Vasiloae, purtătorul de cuvânt al ISU Prahova.

O femeie și patru copii, cu vârste cuprinse între 9 luni și 6 ani din localitatea Sângeru, au fost surprinși vineri seara de viitură. „Femeia a fost salvată, însă patru minori cu vârste cuprinse între 9 luni și 6 ani au fost dați dispăruți. Echipajele de pompieri au găsit un copil, în vârstă de 3 ani, care se afla în stop cardio – respirator, s-au executat manevre de resuscitare, însă din nefericire, a fost declarat decedat de către echipajul medical sosit la locul evenimentului”, au anunțat reprezentanții ISU Prahova.

În cursul nopții de vineri spre sâmbătă, pompierii au monitorizat zonele inundabile și cele afectate, respectiv Lapoș și Sângeru, verificând creșterea debitelor pe Cricovul Sărat și afluenții săi.

Șase echipe mixte au verificat dacă mai sunt persoane în locuințele aflate în zona inundată din comuna Sângeru. În aceeași localitate, un copil de 5 ani a fost salvat, după ce a fost surprins pe o insuliță formată între malurile Cricovului Sărat.

În satul Radila au fost salvați 3 adulți și 4 copii, iar la Dârvari un adult a fost scos din viitură. Tot pompierii au ajutat la evacuarea a 25 de persoane care se aflau într-un microbuz, care din cauza viiturii a derapat într-un șanț.

În Sinaia, pompierii au acționat pentru evacuarea apei de pe străzile inundate și a unui autoturism surprins de ploaia abundentă, în timp ce în Ploiești, pompierii au evacuat apa dintr-o locuință și din subsolurile unei unități de învățământ și ale Spitalului Județean.

În cursul nopții, pompierii prahoveni au intervenit cu motopompe și alte mijloace pentru evacuarea apei din 15 locații, respectiv Berceni, Valea Călugărească, Gherghița, Râfov, Albești Paleologu, Dumbrava, Câmpina, Sângeru, Lapoș, Urlați, Mizil, Sinaia, Ploiești, Ceptura și Bălțești, fiind afectate 76 locuințe și 132 gospodării.

În urma unei viituri produse vineri seara, au fost evacuate în localitatea Lapoș 100 de persoane, acestea fiind cazate temporar la rude, iar în localitatea Valea Călugărească 29 de persoane au fost evacuate din calea apelor.

Județul Prahova este sub avertizare Cod roșu de inundații, emis de INHGA, până sâmbătă, la ora 10.00.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Niște români s-au instalat confortabil în casa unei spaniole plecate la copii, în Canada, și...
Alex Ciucu a ascuns 11 ani relația paralelǎ! EA i-a fost amantă. Avem imaginile
FOTO. Grațiela e văduva lui Costel Corduneanu. Femeia e cu 20 de ani mai tânără...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Grațiela Corduneanu, la un pas să înfunde închisoarea. Scandal uriaș produs de nevasta interlopului din...
A văzut că ia brusc în greutate și a mers la medic. Ce avea femeia...
Au apărut primele căpşuni româneşti în pieţe. Cu cât se vinde un kilogram 
"Mă simt ciudat să spun cu voce tare: Am cancer la creier". Reacția tulburătoare a...
Cum s-a îmbogățit peste noapte un cuplu de britanici! Cei doi au găsit un vas...
ProTV vs. Antena 1! Vedetele care au trădat şi s-au mutat de la un post...
Poți radia mașina dacă n-o mai folosești, fără s-o casezi?
UE are nevoie de gaz natural lichefiat rusesc pentru a evita un şoc energetic -...
L-au CREAT pe Dumnezeu! Inteligența Artificială Supremă este AICI?!
Va fi obligatoriu pentru mașinile pe benzină sau motorină. Intră în vigoare din 1 mai
Un produs foarte căutat s-a ieftinit. Mulți români l-au cumpărat deja
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou...
Vreme ANORMALĂ în weekend! Ce se întâmplă în TOATĂ România!
Virginia, dezvăluiri despre o posibilă relație cu Patrick! Se simte Robi deranjat de apropierea dintre...
Reacția furibundă a lui Alexandru Ciucu după ce s-a scris ca ar avea o amantă...
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
Sateliții lui Elon Musk ar putea distruge câmpul magnetic al Pământului