Cazul pacienților morți care au fost abandonați pe scările Spitalului Universitar | SUUB: Persoanele responsabile, sancționate

Cazul pacienților morți care au fost abandonați pe scările Spitalului Universitar | SUUB: Persoanele responsabile, sancționate
Deputatul Emanuel Ungureanu a publicat, pe Facebook, mai multe poze cu pacienți decedați care erau puși pe targă, pe holurile Spitalului Universitar din Capitală, în replică, reprezentanții unității sanitare susținând că a fost făcută o anchetă internă și persoanele responsabile vor fi sancționate.

„Oribil! La Spitalul Universitar de Urgență București patronat de iubita lui Sorin Oprescu, Adriana Nica, morții sunt abandonați cu orele pe scările interioare în dispreț total față de cel decedat. Pe lângă aspectele de bun simț care țin de respectul pentru cel decedat și pentru cei vii care circulă pe scările interioare ale spitalului și sunt expuși la supliciul de a vedea un mort înfășurat în cearceaf lângă scări, conducerea spitalului a încălcat o procedură operațională instituită în mandatul vechiului manager al Spitalului Universitar de Urgență București, Cârstoiu. Conform acestei proceduri, pe fiecare etaj din acest spital, trebuia amenajată o cameră specială unde după ce se constată decesul unei persoane, cadavrul este păstrat 2 ore pe secția unde a decedat bolnavul și apoi este dus la morgă”, a scris, joi, pe Facebook, deputatul.

Conform sursei citate, pacienții morți nu sunt protejați de saci negri așa cum se procedează la UPU, ci „sunt înfășurați într-un simplu cearceaf ordinar”.

„Este inutil să vă spun că imaginea câinilor vagabonzi și sacii de gunoi de la intrarea în Spitalul Universitar de Urgență București sunt parte din peisajul cu care ne-am obișnuit în spitalele din București. Sunt convins că doamna Nica va spune că aceste imagini sunt trucate și domnul Cepoi ne va explica că așa sunt tratați morții și în Germania. Cepoi de la ANMCS și Nica ar trebui demiși, însă, din păcate, după ultimele decizii ale domnului Orban și ale domnului Costache în ceea ce privește sistemul sanitar, nu îmi dau seama dacă are cine”, arată sursa menționată.

În replică, Spitalul Universitar de Urgență București (SUUB) precizeazp că decesul la care se referă Ungureanu a avut loc în cursul dimineții de vineri, 10 ianuarie.

„Conform legislației în vigoare, „după două ore de la deces cadavrul este transferat la morgă” de către brancardierii secției unde a decedat bolnavul, însoțit de asistentul medical. În acest sens, persoană decedată a fost scoasă din secție pentru a fi transportată la Anatomie Patologică. Secția în care a decedat pacientul fiind situată la etajul 10 al spitalului, până la sosirea liftului pentru a fi transportat la Anatomie Patologică, persoană decedată a fost pusă în acea zona, o zona de evacuare în caz de incendiu, pentru a nu sta în spațiul unde circulau bolnavii și aparținătorii”, conform unui comunicat oficial al spitalului, transmis Mediafax.

Potrivit sursei menționate, încă din data de 10 ianuarie, conducerea Spitalului Universitar de Urgență București a demarat o anchetă administrativă.

„S-au dat note explicative, iar persoanele responsabile vor fi cercetate în comisia de disciplină, urmând a fi sancționate conform legii”, conchid reprezentanții SUUB.

 

Inchide