CAZUL UNIFARM. Premierul Ludovic Orban, chemat de social-democrați în Parlament să dea explicații

Redactor:
Raluca Popa
CAZUL UNIFARM. Premierul Ludovic Orban, chemat de social-democrați în Parlament să dea explicații
ȘEDINȚĂ LA MAI. Ludovic Orban avertizează: Există cluburi care ar trebui închise / Ori crește numărul de cazuri de Covid, ori reușim să stăvilim epidemia!

Premierul Ludovic Orban a fost chemat în Parlament pentru explicații legate de cazul de corupție de la Unifarm. Social democrații vor să afle dacă Ludovic Orban a știut sau s-a implicat în afacerea anchetată de DNA.

„PSD a decis chemarea premierului la Parlament pentru a da explicații despre scandalul de corupție de la Unifarm. Cangrena PNL este mare, cinismul lor nu cunoaște margini. În vreme ce românii erau ținuți în case, rămâneau foarte mulți dintre noi fără locuri de muncă, PNL fura cu 10 mâini, e revoltător să profiți de suferință oamenilor, să profiți de starea de urgență, de starea de alertă pentru a bagă adânc mâna în banii românilor”,  a declarat Radu Oprea, senator PSD.

PSD l-a chemat pe Orban în Parlament după ce Rise Project a publicat informații potrivit cărora premierul ar fi un apropiat al persoanei care a intermediat afacerea Unifarm

PSD l-a chemat pe Ludovic Orban în Parlament, după ce Rise Project a publicat informații potrivit cărora premierul ar fi un aopropiat al femeii care a intermediat afacerea de la Unifarm, însă șeful Executivului susține că nu a lucrat niciodată cu aceasta, potrivit Digi 24.

Directorul UNIFARM, acuzat de procurorii DNA că ar fi cerut mită 760.000 de euro pentru un contracat de achiziție a echipamentelor de protecție

Directorul UNIFARM, Adrian Ionel Eugen, este acuzat de procurorii DNA pentru că ar fi cerut mită 760.000 de euro pentru un contracat de achiziție a echipamentelor de protecție împotriva infectării cu virusul COVID 19 (250.000 de combinezoane și 3 milioane de măști chirurgicale), la începutul lunii martie. Echipamentele livrate erau neconforme. Directorul UNIFARM a fost plasat sub control judiciar pentru 60 de zile.

Adrian Ionel a transmis miercuri după-amiază printr-un comunicat că instituția nu este autoritate contractantă și, prin urmare, nu este obligată să desfăşoare licitaţii publice. Totodată, el a spus că dacă măștile și combinezoanele erau cumpărate prin achiziție publică s-ar fi produs întârzieri, care ar fi dus la pierderi de vieți omenești.

Directorul suspendat al Unifarm, Adrian Ionel: „Nu am solicitat niciunei persoane, vreo sumă de bani sau alte benefici”

Directorul suspendat al Unifarm adaugă că „în acest context a fost perfectată şi executată achiziţia de măşti şi combinezoane aflată în atenţia Direcţiei Naţionale Anticorupţie, procedură în care subsemnatul, în calitate de director general al CN Unifarm S.A., am urmărit în permanenţă şi în mod exclusiv doar rapiditatea livrării, decenţa preţului şi calitatea produsului, toate acestea raportate la nevoile interne imediate şi la contextul internaţional”…

„Nu am solicitat în nicio împrejurare, niciunei persoane, vreo sumă de bani sau alte beneficii, pentru mine sau pentru altcineva, în legatură cu vreun import de măşti, combinezoane sau alte echipamente şi nu am determinat sau ajutat vreo persoană să săvârşească o infracţiune”, susţine Adrian Ionel.

Inchide