Ce afaceri mai are Ștefan Mandachi pe lângă lanțul de restaurante Spartan

Redactor:
Gandul
Ce afaceri mai are Ștefan Mandachi pe lângă lanțul de restaurante Spartan

Antreprenorul Ștefan Mandachi, cel care s-a aflat în sptatele campaniei pentru construirea de autostrăzi #ȘIEU, dar s-a implicat și în cazul cetățenilor srilankezi discriminați la Ditrău, a stârnit câteva interese legate de proveniența averii sale.

Ștefan Mandachi a negat că averea i-ar fi rămas de la mama lui, trecută în neființă, care a fost consilier local PSD cu afaceri profitabile în regiunea Suceava.

Mandachi a vorbit despre afacerile sale pe blog: „Întrucât au apărut știri și tot felul de postari neadevarate si neverificate, (unele caraghioase chiar) consider că este necesar să elucidez misterul și să demontez cu argumente acuzațiile false care mă vizează pe nedrept”.

„Tata muncește ca un rob de 25 de ani”

„Tot ceea ce am făcut e că mi-am asumat un risc enorm pentru că mi-era greață de câtă frică vedeam peste tot. Cum explicați că am riscat totul? De ce am fost eu singurul dintre milioane de antreprenori? Simplu! Pentru că a fost nevoie ca cineva să facă pasul și le mulțumesc tuturor celor care mi s-au alăturat”, a mai scris Mandachi.

Antreprenorul a vorbit despre o campanie de vânzare și denigrare a familiei sale, infirmând că ar fi preluat afacerile familiei.

„Tatăl meu are o afacere care e mică pe lângă businessul meu. Are un profit de 75.000 euro și o cifră de afaceri de 500.000 euro, n-are lanțuri de magazine sau hoteluri și puteți verifica asta la registrul comerțului. El muncește ca un rob de 25 ani, are tot dreptul să câștige bani, are și el angajați, pe care îi plătește corect. E printre cei mai vechi antreprenori, muncește enorm și n-a fost într-un concediu de ani întregi”.

Ștefan Mandachi, proprietar de restaurante. A investit însă și într-un hotel

Mandachi are afaceri cumulate de 15 milioane euro în compania sa și 28 milioane euro în cele francizate.

„Partenerii mei de business de opt ani pot să confirme sau să infirme dacă au avut vreo discuție cu familia mea, în toți anii în care am colaborat. Și am nenumărați parteneri, francizați, furnizori etc”, a explicat Mandachi.

Cel mai cunoscut business al lui Mandachi este rețeaua „Spartan”, care a ajuns la 41 de restaurante de tip fast food în toată țara. În 2018, a inaugurat hotelul „Magnificus Plaza”, în Suceava, o investiție de 7,5 milioane de euro.

Credit foto: Blog Ștefan Mandachi

Inchide