Ce mesaj a primit o badantă româncă de la fiul bătrânei pe care o îngrijea: „Ai făcut foarte multe lucruri pe care nu le voi uita”

Ce mesaj a primit o badantă româncă de la fiul bătrânei pe care o îngrijea: „Ai făcut foarte multe lucruri pe care nu le voi uita”
Sursă Foto - RoItalianul
Publicat: 15/01/2023, 13:23
Actualizat: 15/01/2023, 13:58

Un mesaj de apreciere primit de o îngrijitoare româncă din Italia s-a viralizat în grupurile dedicate femeilor care au această meserie în afara țării. Femeia a primit mulțumiri din partea fiului bătrânei pe care o îngrijea, după decesul acesteia.

În Italia, Spania sau Franța, româncele sunt cunoscute pentru meseria de ”îngrijitor de bătrâni”.

Italienii le numesc „badante” și uneori, între angajator și acestea se leagă o prietenie frumoasă.

Este cazul unei românce apreciate de familia bătrânei pe care a îngrijit-o până la moarte.

Un mesaj emoționant pe care aceasta l-a primit de la fiul bătrânei după decesul acesteia a fost făcut public de către o apropiată a îngrijitoarei.

„Acesta este mesajul unui italian către badantă după ce mama lui a murit. Asta se întâmpla înainte de sărbători. Badanta este prietena mea. Sunt mândră de așa oameni”, spune femeia care a făcut public mesajul.

„Dragă Maria, nu am cuvinte să îți mulțumesc pentru ceea ce ai făcut pentru ea și pentru noi. Dacă ți-aș cunoaște limba, aș putea să o fac mai bine, dar suntem popoare înfrățite și cred că ne vom înțelege oricum.

Ți-ai depășit cu mult îndatoririle de muncă și dacă aș fi avut o soră mi-ar fi plăcut să fii tu. Ai făcut foarte multe lucruri pe care nu le voi uita și pentru asta îți spun MULȚUMESC. Crăciun fericit ție și tuturor celor dragi”, i-a scris româncei fiul bătrânei de care aceasta a avut grijă până la moarte, potrivit ȘtiriDiaspora.

Postarea a stârnit emoțiile celorlalte femei cu aceeași meserie

Mesajul a creat emoții în comunitatea badantelor din Italia, care nu au întârziat să răspundă.

„Pentru ca să ajungi la astfel de mesaj și mai ales simțăminte trebui îndeplinite două condiții! Prima ar fi ca badanta să fie trup și suflet pentru persoana care ajunge sa o îngrijească.

Iar cea de a doua la fel de importantă sau poate și mai importantă decât prima: ca familia să vadă și să priceapă că deși plătesc o sumă de bani, implicarea sufletească, sacrificiul unei femei, este neprețuit.

Badanta trăiește viața bătrânului, îi dăruiește practic viața ei acelui om!”, a fost răspunsul unei alte românce care are grijă de bătrâni în Italia.

Amyra Garey
Amyra Garey a absolvit Facultatea de Limbi și Literaturi Străine, Universitatea București, secția Filologie, limbile - ucraineană-rusă. Pasionată de poezie și scriere, a câștigat concursuri literare, lucrând alături de scriitorul ucraineanciteste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase