Ce pensie primește Nadia Comăneci. Suma de bani pe care o încasează cea mai mare gimnastă a României

Ce pensie primește Nadia Comăneci. Suma de bani pe care o încasează cea mai mare gimnastă a României
Ce pensie primește Nadia Comăneci. Suma de bani pe care o încasează cea mai mare gimnastă a României / Foto colaj: Facebook / Nadia Comăneci
Publicat: 01/08/2020, 15:18

Nadia Comăneci a obținut primul 10 din istoria gimnasticii mondiale, iar pe 18 iulie s-au împlinit 44 de ani de la evenimentul istoric. Fosta gimnastă primește de la statul român o pensie de 13.149 lei pe lună.

În urmă cu aproape 44 de ani, Nadia Comăneci făcea istorie la Jocurile Olimpice de la Montreal, unde a obținut primul 10 din istoria gimnasticii, scrie fanatik.ro. Pentru întreaga activitate, dar mai ales pentru performanța inegalabilă din Canada, statul român îi oferă Nadiei o pensie lunară de 13.149 de lei.

Nadia are acum 58 de ani și o viață de familie minunată, alături de soțul și familiei ei, în SUA. Bart Conner are un fiu de 13 ani cu Nadia, pe nume Dylan.

Eroina face în continuare sport și se antrenează pentru a avea o formă fizică demnă de invidiat.

În România renta viageră a fost adăugată în Legea Sportului încă din anul 2000, deoarece mulți sportivi trăiau în condiții nu tocmai bune.

Pensii de peste 12.000 de lei lunar pentru sportivii de aur

Statul oferă o rentă lunară celor care au avut performanțe deosebite. Ea se calculează raportat la 1,5 salarii medii brute pe economie, iar un sportiv care a câștigat aurul și la J.O. și la Mondiale și la Europene poate lua peste 12.000 de lei lunar.

Printre sportivii români excepționali care primesc pensie de la stat se numără Nadia Comăneci, Gabriela Szabo, Ivan Patzaichin, Ecaterina Szabo, Marius Urzică, Lavinia Miloşevici, Nicu Vlad, Doina Melinte, Elisabeta Lipă, Viorica Susanu sau Veronica Cochelea.

Nadia Comăneci, mesaj pentru români: „Doar împreună putem combate acest virus”

Nadia Comăneci, gimnasta legendă a României, îi îndeamnă românii  să respecte recomandările autorităţilor cu privire la coronavirus și că virusul poate fi combătut “doar împreună”.

„Acum este un moment extrem de important şi fiecare dintre noi avem o mare responsabilitate faţă de noi, faţă de familie, faţă de cei dragi şi faţă de cei din jurul nostru. Să ne spălăm foarte des şi foarte bine pe mâini şi să evităm locurile aglomerate. Doar împreună putem combate acest virus. Vă doresc multă, multă sănătate”.

View this post on Instagram

43 years later…. still so much fun remembering #floor routine #harrybelafonte @olympics1976 @olympics @olympicchannel

A post shared by Nadia Comaneci (@comaneci10) on

Mihai Georgescu
Mihai a urmat cursurile Facultății de Jurnalism din cadrul Universității București între anii 2009-2012, după un an petrecut la SNSPA. A lucrat la numeroase publicații, dar și în agenții de presă românești și din Europa. Scrie la citeste mai mult