Ce reclamă românii la 112: Dureri de unghii, insomnii sau probleme de erecție. Un vasluian a mințit că îi naște soția, imitând scâncetele unui nou-născut

Ce reclamă românii la 112: Dureri de unghii, insomnii sau probleme de erecție. Un vasluian a mințit că îi naște soția, imitând scâncetele unui nou-născut

Pe parcursul acestui an, gălățenii au reclamat tot felul de situații la 112.

O femeie a anunțat la serviciul de urgență că o doare o unghie, alta că i-a ieșit o pată pe față, în timp ce o tânără i-a anunțat pe operatori că are menstruație prelungită.

Angajații Serviciului de Ambulanță Județean s-au confruntat și cu o situație inedită în care o femeie a spus că a fost violată cu un morcov, prezentând leguma drept probă.

„Am avut un caz special anul acesta. O salvare de la Serviciul de Ambulanța Galați a luat o femeie care susținea că a fost violată cu un morcov. Avea morcovul într-o sacoșă. Femeia a fost dusă la ginecologie”, a declarat, pentru MEDIAFAX, directorul Serviciului de Ambulanță Județean Galați, Mihai Polinschi.

Bărbații, în schimb, au sunat la 112 și s-au plâns de dureri de picioare, de măsele și de insomnii.

Mulți gălățeni solicită ambulanța pentru a nu sta în sala de așteptare de la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean, dar au fost și solicitări de transport cu salvarea, în regim de taxi, dintr-un punct în altul în orașul Galați.

Nici salvatorii din Vrancea nu duc lipsă de apeluri ciudate la 112.

De la începutul anului până în luna septembrie, operatorii au preluat 39 de apeluri care ulterior s-au dovedit a fi alarme false. Au fost apeluri pentru deblocarea unor uși, iar proprietarii dormeau în interior, dar și solicitări pentru salvarea unor animale care nu au fost găsite la locul indicat.

În Gorj, o solicitare ciudată a fost făcută în aprilie, când un bărbat dintr-o localitate aflată în apropiere de Târgu-Jiu a sunat la 112 și a cerut intervenția unui echipaj de la Ambulanță, susținând că are „tulburări”. Medicii au descoperit la fața locului că, de fapt, avea probleme cu erecția.

„A fost solicitată ambulanța, un echipaj de ambulanță, pentru un pacient de sex masculin, pentru tulburări. Ajuns la fața locului, echipajul de ambulanță a constatat că, de fapt, pacientul solicitase ambulanța întrucât nu avea erecție. A trebuit să-l ia, l-a transportat la UPU și de acolo au început să-l plimbe pentru analize. El a sunat la 112. Avea tulburări și în final, când a ajuns ambulanța acolo, a spus de ce chemase ambulanța. l-au dus la spital, pentru că nu aveam cum să-l lăsăm acasă”, a declarat, pentru MEDIAFAX, directorul SJA Gorj, Constantin Mitroi.

Apeluri absurde au fost făcute și către Serviciul de Ambulanță Vaslui. Cele mai multe dintre acestea sunt din localități din județ, iar oamenii apelau 112 pentru a ajunge mai repede și mai ușor în Vaslui.

Spre exemplu, un bărbat din Ferești a mințit că îi naște soția pentru că voia să ajungă în Vaslui, iar drumul era înzăpezit.

„A sunat și a anunțat soția sa, gravidă cu gemeni naște acasă și are nevoie urgentă de ambulanță. Pentru a fi convingători, soțul, soția și un fiu de 14 ani au început să plângă în receptor, imitând scâncetele unui nou-născut. Apelanții au fost atât de convingători încât ambulanța a plecat la caz, având ca antemergător o mașină de deszăpezit. Ajuns în sat, echipajul a constatat că apelul fusese fals și că bărbatul care sunase voia să ajungă în oraș, la Vaslui, iar autoritățile nu deblocaseră drumul înzăpezit”, a declarat Daniel Ungureanu, purtător de cuvânt al SAJ Vaslui.

O femeie din Siliștea, gravidă în luna a opta, a apelat serviciul de urgență spunând că i-a venit sorocul. În ambulanță a spus echipajului că nu are contracții, dar că soțul voia să o ia la curățat grădina de buruieni și ea nu voia să stea în soare.

Tot pentru a ajunge mai repede în Vaslui, un bărbat din satul Duda a spus operatorilor din dispercerat că vomită și că nu poate să se țină pe picioare.

„Transportat la spital, bărbatul a sărit de pe targă, spre surprinderea medicilor. Ulterior, a mărturisit că voia să ajungă în Huși ca să prindă microbuzul spre București și nu avea cursă din sat la o oră așa târzie”, a explicat Daniel Ungureanu.

Ca să fie sigur că prind un microbuz spre Brașov, doi tineri de 17 și 19 ani din Fîstîci au apelat 112 și au spus că băiatul de 17 ani are dureri în piept și nu poate să respire. Cei doi au profitat de faptul că minorii au dreptul la însoțitor, au fost duși la Spitalul Județean Vaslui, unde au refuzat consultul și spitalizarea, explicând că trebuiau să prindă un microbuz care pleca spre Brașov la ora 7 și pentru că nu aveau cum să ajungă altfel în Vaslui, au solicitat ambulanța.

O criză de stomac a simulat o tânără de 18 ani din Văleni.

„Ambulanțierii au găsit-o la domiciliu îmbrăcată în rochie mulată, scurtă, cu tocuri de 15 centimetri. Tânăra se ținea de stomac și a fost dusă la Spitalul Județean Vaslui. Ajunsă la destinație, fata a recunoscut nonșalant că de fapt avea întâlnire cu iubitul ei și cum acesta a sunat-o să-i spună că nu are bani de benzină pentru a o duce la club, a simulat problema de stomac pentru a ajunge la oraș”, a spus purtătorul de cuvânt al SAJ Vaslui.

Tot pentru a ajunge la timp undeva, un bărbat de 42 de ani din Lingurari a sunat la 112 la ora 4 dimineața și a spus că a înghițit o șopârlă.

„Crezând că e vorba despre o persoană cu afecțiuni psihice aflată în criză, a fost trimis un echipaj al Stației Județene de Ambulanță. De fapt, bărbatul trebuia să ajungă la Tribunalul Vaslui unde era citat într-un proces. A vrut să ajungă gratis și a spus la telefon ce i-a trecut prin minte pe moment”, spune Daniel Ungureanu.

Încercând să se răzbune pe fosta soție, un bărbat din Fruntișeni apelează de doi ani 112 și anunță că cei doi copii ai lor au pățit diverse lucruri, fie că au căzut de pe casă, fie că au fost loviți de cai sau că au fost otrăviți.

„Doi soți de 60, respectiv 65 de ani, din Costești, sat aflat la aproximativ 20 de km de Vaslui, au pus un echipaj de Ambulanță pe drumuri de două ori la interval de câteva minute, dintr-o ambiție. Cei doi erau în stare de ebrietate și au simulat la telefon un infarct. Medicul ajuns la fața locului a fost refuzat, cei doi soți spunând tranșant că au sunat doar ca să verifice promptitudinea. Fiind certați că abuzează de acest serviciu în timp ce alți oameni bolnavi cu adevărat trebuie să aștepte, bărbatul a spus: . După ce echipajul de Ambulanță a plecat, cei doi au așteptat 10 minute și au sunat din nou la 112, simulând infarctul. Echipajul a fost întors din drum, iar bărbatul satisfăcut le-a spus: ”, a povestit Daniel Ungureanu.

O gravidă din Codăești, aflată la a treia sarcină, a sunat la 112 pentru că-i venise sorocul, dar a refuzat să urce în ambulanța chemată pentru că avea rufe de spălat. După 2-3 ore a sunat din nou și aproape a născut în ambulanță, a spus purtătorul de cuvânt al SAJ Vaslui.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Una dintre celebrele gemene siameze Abby și Brittany s-a căsătorit. De ce nu au făcut...
VIDEO EXPLOZIV | Lider PNL, surprins când o posedă în mașina de serviciu pe tanti...
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
Avertismentul lui Donald Tusk. „Ştiu că sună devastator, dar a început o nouă eră: era...
Este incredibil ce le-a spus Mirel părinților săi! Au ieșit înmărmuriți după dialogul cu fiul...
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic de machiaj. Galerie foto FABULOASĂ!
Vremea 1 - 29 aprilie 2024. Începem săptămâna cu 31 de grade Celsius. Meteorologii se...
Ies la iveală noi detalii despre Mirel. Tânărul este cunoscut pentru agresivitate: "Era foarte obsesiv,...
Autoritățile au decis. Cine va avea custodia Ritei, fiica regretatei Rona Hartner: ,,Tatăl are rolul...
S-au despărţit cu scandal! Cele mai scurte căsnicii ale vedetelor din România
Veste ȘOC pe piața mașinilor electrice. Chinezii au lansat mașina care bate TESLA! - GALERIE...
Actorul Steven Seagal le-a vizitat pe victimele atacului terorist de la Moscova
Bestia COSMICĂ din INIMA galaxiei noastre S-A TREZIT
RUSIA, în lacrimi! A MURIT împușcat de 3 ori! S-a încercat imposibilul
Răsturnare de situație la Survivor. Motivul real pentru care Alexandra a fost eliminată
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă....
Mama Andreei, prăbușită de durere la înmormântarea fiicei sale, ucise fără milă de studentul la...
Cum a petrecut mama Geta ziua ei de naștere și ce cadouri a primit? „N-am...
"Nu-mi pare rău că sunt la închisoare". Mirel Dragomir nu are remușcări după fapta comisă....
BANCUL ZILEI. Învățătoarea: Bulă, îți dau un bilet să îl duci lu’ taică-tu. Dar să...
Marina Voica, povestea unei vieți ca un Tango la ceas de seară | EXCLUSIV la...