• Publicat:
  • Actualizat:
Știri

Ce salariu are un șofer Uber în Capitală, în funcție de orele lucrate și numărul de kilometri parcurși

Ce salariu are un șofer Uber în Capitală, în funcție de orele lucrate și numărul de kilometri parcurși

Tot mai mulți șoferi s-au orientat spre Uber, Bolt, Clever Go, Yango și Taxify, pentru a câștiga un ban în plus. Se spune că este un job plătit, fără șefi, fără bătăi de cap.

Cei mai mulți șoferi Uber folosesc mașini pe benzină cu instalație GPL, modele germane, cu o vechime de 5-6 ani, scrie wall-street.ro.

Câți bani poți face dacă închiriezi o mașină pentru ridesharing? Undeva la 1.000 lei/lună.

Cât câștigă un șofer Uber full time

Un șofer Uber care parcurge 8.000-9.000 km/lună, cu drumuri chiar și în afara orașului, nu doar în București, are un profit de 5.000-6.000 de lei. Șoferul Uber „X” conduce 8-9 ore pe zi, uneori și în weekend și parcurge cel puțin 300 km/zi, iar la final de săptămână adună 2.000 km parcurși.

„In profitul de 5.000 – 6.000 de lei intra si bonusurile pentru stickerele aplicate pe masina de catre compania de ridesharing. Aceste bonusuri sunt in functie de numarul de curse, daca un sofer efectueaza 500 de curse primeste la final de luna 1.000 lei”. – Șofer Uber

Pentru o cursă București-Constanța, un șofer Uber poate câștiga chiar și 850 lei.

Nemulțumirile șoferilor Uber

Unele persoane spun că aplicația funcționează prost sau are un algoritm greșit. Șoferii se plâng că, deși au plecat de ceva timp dintr-o zonă unde au lăsat un client, primesc o nouă cursă tot acolo. Mai mult, șoferii spun că uneori distanța este chiar și de 10 km.

Aceștia sunt nemulțumiți și de tarifele dinamice, deoarece șoferul primește banii ca pentru o cursă cu tarif standard, chiar dacă respectivul client a plătit mai mulți bani pe cursă.

Inchide