• Publicat:
  • Actualizat:
Știri

Ce se va întâmpla cu fosta unitate militară din Târgoviște unde au fost împușcați soții Ceaușescu

Ce se va întâmpla cu fosta unitate militară din Târgoviște unde au fost împușcați soții Ceaușescu
Vor fi românii de acord cu așa ceva?

Fosta unitate militară din Târgoviște unde au fost împușcați soții Ceaușescu va fi punct muzeal al Complexului Curtea Domnească, urmând să fie deschis pentru vizitatori în luna septembrie, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Potrivit directorului Complexului Muzeal Curtea Domnească, Ovidiu Cârstina, vizitatorii vor putea să vadă zidul unde au fost împușcați soții Ceaușescu.

„Au fost revopsite interioarele clădirii cu aceleași culori care erau în 1989, va fi adus mobilierul din acea perioadă, deja există paturile unde au dormit soții Ceaușescu înainte de execuție. Sunt niște paturi simple, de cazarmă. Clădirea, aflată în curtea în care este Inspectoratul Județean de Jandarmi, a rămas conservată, nu a fost nevoie decât de vopsire și de înlocuirea geamurilor. La ferestrele camerei unde au stat, peste noapte, soții Ceaușescu înainte de execuție sunt gratii. În cameră sunt trei paturi, unul dintre ele pentru soldatul care îi păzea. Clădirea a stat nefolosită timp de aproximativ 15 ani. Am amenajat ca atare holurile, spațiul comandantului, acolo unde li s-a luat tensiunea înainte de a se pune în practică sentința. De asemenea, amenajăm camera în care a funcționat acel tribunal și, nu în ultimul rând, dormitorul în care soții Ceaușescu au petrecut ultima noapte.Vizitatorii vor vedea zidul unde au fost împușcați soții Ceaușescu. Punctul muzeal va funcționa ca expoziție a Muzeului de Istorie. Ne-am gândit ca pe lângă aceste spații pe care le-am amenajat să avem în holul central o expoziție legată de școala de cavalerie, pentru că nu trebuie uitat faptul că această clădire este un monument istoric, în perioada 1893-1914 a existat aici Școala de cavalerie”, a declarat, vineri, într-o conferință de presă, Ovidiu Cârstina.

El a precizat că punctul muzeal va fi deschis pentru vizitatori în luna septembrie.

Autoritățile județene susțin că au solicitări din străinătate de la grupuri de turiști care vor să viziteze locul unde au fost împușcați soții Ceaușescu, iar prețul biletului pentru vizitarea acestui punct muzeal va fi de 7 lei.

Reprezentantți Consiliului Județean Dâmbovița spun că s-au făcut demersuri la Ministerul Apărării pentru a fi expus TAB-ul cu care au fost transportați soții Ceaușescu la unitatea militară de la Târgoviște, în caz contrar urmând să fie adus un alt vehicul de același tip.

 

Inchide