• Publicat:
Știri

Cea mai „nesimțită” pensie specială din țară, încasată de un fost comandant comunist. Lider PNL: Ajunge în prezent la 77.000 de lei

Cea mai „nesimțită” pensie specială din țară, încasată de un fost comandant comunist. Lider PNL: Ajunge în prezent la 77.000 de lei
Cea mai mare pensie specială din România este de 77.000 de lei și aparține unui fost comandant de penitenciar în perioada comunistă, a spus marți în plen, Florin Roman, liderul deputaților PNL. Camera Deputaților a adoptat cu 247 de voturi pentru și 21 de abțineri proiectul de lege care elimină pensiile speciale.

„Cea mai nesimțită pensie specială din România este în prezent de 77 .000 de lei, pensia unui fost comandant magistrat de penitenciar în perioada comunistă. În 2017, această pensie era de 33.400 de lei. Astăzi, când vorbim, ea a ajuns la 77.000 de lei. Îi rog pe cei care nu vor să vadă adevărul să încerce măcar să urmărească cifrele” a spus în plen, liderul deputaților PNL, Florin Roman. 

„Astăzi PNL a livrat cea mai importantă promisiune din perioada campaniei electorale, cum am spus românilor că vom depune vom susține și vom duce la final un proiect de Lege în Parlament, pentru eliminarea pensiilior speciale. Nu au fost 30 de zile, a fost nevoie de 60 de zile pentru că acest proiect să ajungă la votul final. PNL a demonstrat că prin tăierea pensiilor speciale putem găsii inclusiv acele resurse financiare necesare pentru plata alocațiilor, cu rectificarea de la 1 august, astfel încât aceste alocații să fie în plată”, a declarat Florin Roman după votul din plen. 

Florin Român a subliniat că votul de marți din Parlament nu a fost unul împotrivă anumitor persoane și reprezintă echitate pentru toți cei care contribuie la pensii, iar proiectul trebuie să treacă prin filtrul de constituționalitate al CCR.

„Votul de astăzi nu a fost un vot împotriva cuiva, a fost un vot de echitate pentru cei care contribuie la sistemul public de pensii, practic așa cum știți pe proiectul partidului PNL.(..).A fost un vot covârșitor în favoarea acestui proiect.Nu am de unde să știu ce va decide Curtea Constituțională, orice proiect de lege care ajunge să fie votat trece prin filtru de constituționalitate.”, a precizat liderul deputatilor PNL.

Camera Deputaților a adoptat cu 247 de voturi pentru și 21 de abțineri proiectul de lege care elimină pensiile speciale. Proiectul produce efecte asupra deputaților și senatorilor, judecătorilor și procurorilor, personalului auxiliar de specialitate al instanțelor judecătoresti și al parchetelor, funcționării publici cu stătut special, funcționării publici parlamentari, membrii corpului diplomatic și consular, membrii Curții Constituționale, precum și personalul aeronautic civil navigant profesionist din aviația civilă. Actul normativ nu-i vizează pe militari și polițiști.

Inchide