Ceasul din plastic al Suveranului Pontif, vândut cu 51.000 de dolari

Ceasul din plastic al Suveranului Pontif, vândut cu 51.000 de dolari
Sursă Foto - Informateca..ro
Publicat: 05/12/2022, 12:20
Actualizat: 05/12/2022, 12:22

Ceasul din plastic pe care Papa Francisc l-a purtat de sute de ori, un Swatch negru, a fost vândut la licitaţie pentru peste 51.000 de dolari.

Suveranul Pontif îl însărcinase recent pe secretarul său să ia legătura cu o casă de licitaţii.

Apoi, ceasul din plastic pe care Papa Francisc l-a purtat de sute de ori, un simplu Swatch negru, a fost scos la licitaţie.

Este vorba de un model Swatch, cu o curea neagră din plastic și ecran alb.

În mod normal, prețul unui astfel de model este de aproximativ 60 de euro.

De asemenea, banii obținuți vor finanța bursele de studiu ale unor copii defavorizați.

Prin comparație cu Papa Francisc, Ioan Paul al doilea purta un Rolex de aur, în timp ce Benedict al 16-lea avea un model german din anii 1960, potrivit Digi24.ro.

Ceasurile vedetelor, scoase la licitație pentru sume colosale

În lumea artistică, ceasurile care au aparținut vedetelor sunt scoase deseori la licitație, de exemplu, Rolexul lui Paul Newman și modelul Omega al lui Elvis Presley, care s-au vândut cu până la patru milioane și jumătate de euro.

De asemenea, și ceasurile care au aparţinut actorilor, actriţelor sau marilor personalităţi sunt adesea scoase la licitaţie, potrivit Le Point.

De exemplu, Tag Heuer-ul purtat de Steve McQueen în filmul „Le Mans” din 1971 a fost vândut cu 1,8 milioane de euro, în timp ce Rolex-ul lui Paul Newman a fost vândut cu 4,5 milioane de euro.

Și ceasul din aur alb Omega care i-a aparţinut lui Elvis Presley a fost scos la licitație pentru o sumă imensă, mai precis, 1,5 milioane de euro.

Amyra Garey
Amyra Garey a absolvit Facultatea de Limbi și Literaturi Străine, Universitatea București, secția Filologie, limbile - ucraineană-rusă. Pasionată de poezie și scriere, a câștigat concursuri literare, lucrând alături de scriitorul ucraineanciteste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase