Cei mai periculoși traficanți, prinși în Slatina: vindeau chiar și copiilor iar când nu mai aveau droguri și le făceau singuri

Cei mai periculoși traficanți, prinși în Slatina: vindeau chiar și copiilor iar când nu mai aveau droguri și le făceau singuri
Publicat: 07/06/2017, 20:18

Procurorii DIICOT spun că, în momentul în care primeau o comandă, membrii grupului se deplasau cu autoturismele în diferite zone din municipiul Slatina unde livrau comenzile, încasând sume între 10 și 25 lei, în funcție de produs, respectiv țigarete confecționate sau produse cu materiale vegetale.

De asemenea, potrivit anchetatorilor, în momentul în care liderul grupării, Marius Ionuț Iordache, zis „Atomenu”, avea dificultăți în procurarea substanțelor cu efecte psihoactive, de pe raza municipiului Craiova, partenerii săi, Ana Lilea și Marius Ionuț Manda, își produceau singuri substanțe cu efecte psihoactive prin amestecarea plantelor de salvie cu acetonă ori alcool etilic.

Astfel, produsul creat avea efecte psihoactive diferite decât substanțele psihoactive cumpărate de pe raza municipiului Craiova. Din acest motiv, consumatorii, mulți dintre ei elevi ai unor școli din Slatina, ajungeau în stare gravă la spital.

„În urma investigațiilor efectuate în cauză s-a constatat că respectivele produse comercializate de către membrii grupului au provocat consumatorilor de astfel de produse, în special minori, stări de somnolență, de debarasare de la viața cotidiană, fie pe termen scurt fie pe termen lung iar mulți dintre aceștia au avut perioade în care, după consumarea acestor produse, au fost internate în stare gravă în unități spitalicești”, se arată într-un comunicat remis de DIICOT.

Șapte dintre membrii grupului au fost reținuți de procurori: Marius-Ionuț Iordache, zis „Atomenu”, liderul grupării, și Ana Lilea, partenera acestuia, Marius-Ionuț Manda, Claudiu-Silviu Manda, Petrișor-Rareș Denghel, Cezar-Bogdan Jumate și Ilie-Leonard Lale, zis „Doc” sau „Leo”, brancardierul de la Morga Slatina.

Ei sunt acuzați de constituire grup infracțional organizat, trafic de droguri de risc și efectuarea de operațiuni cu substanțe susceptibile de a avea efecte psihoactive.

Bazele grupului de traficanți au fost puse începând cu luna februarie 2016, de către Marius-Ionuț Iordache, zis „Atomenu”, și Ana Lilea, partenera acestuia, Marius-Ionuț Manda, Claudiu-Silviu Manda. Ulterior, la grup ulterior au aderat Cezar Bogdan Jumătate, Rareș Petrișor Denghel și Lale Ilie Leonard.

„Drogurile și substanțele susceptibile de a avea efecte psihoactive erau procurate de pe raza municipiului Craiova sau prin plasarea unor comenzi online pe diverse site-uri, iar ulterior erau preparate, ambalate și comercializate către diverse persoane de pe raza județelor Olt și Vâlcea. S-a reținut că membrii grupului distribuiau produsele atât în zona Progresul, cât și în zona unei școli generale și a unui liceu”, susțin anchetatorii.

Potrivit DIICOT, din luna februarie 2016 , inculpații au comercializat peste zece kilograme de droguri și substanțe susceptibile de a avea efecte psihoactive, în valoare de peste 300.000 lei, către diverse persoane de pe raza județului Olt.

În urma perchezițiilor domiciliare, desfășurate marți, anchetatorii au ridicat diverse cantități de droguri, un pistol cu bile calibrul 4,5 milimetri și sumele de 163.800 lei, 100 dolari și 6.350 euro.