Cele 10 porunci, în interpretarea lui Augustin Zegrean, președintele CCR: „Cine o fi tatăl tău, dacă tatăl tău este un bărbat și mama ta este tot un bărbat?”

Un montaj al unui discurs ținut de președintele Curții Constituționale (CCR), Augustin Zegrean, la un templu evreiesc din București, cu ocazia sărbătorii Shavuot, a dat naștere la discuții, după ce judecătorul constituțional a lansat câteva întrebări legate de raportarea celor 10 porunci la realitățile prezentului - căsătoriile între persoane gay, fecundarea in vitro sau mamele surogat, prostituția legiferată

Președintele Curții Constituționale, Augustin Zegrean, a ținut vinerea trecută un discurs la Templul evreiesc Coral, din București, cu ocazia sărbătorii Shavuot, în care a vorbit despre cum au evoluat în timp cele 10 porunci și raportarea la ele, dat fiind că tema reuniunii era „Decalogul – fundament al justiției”. Shavuot este sărbătoarea evreiască de celebrare a momentului când Dumnezeu i-a dat lui Moise cele 10 porunci, pe muntele Sinai. La reuniune au participat și președintele Klaus Iohannis, premierul Victor Ponta, președintele Camerei Deputaților, Valeriu Zgonea, dar și Patriarhul Daniel.

Când i-a venit rândul să își țină discursul, judecătorul Augustin Zegrean a vorbit pe rând despre cele 10 porunci și cum se raportează ele la provocările zilelor noastre.

„Cele 10 porunci, Decalogul, reprezintă prima mare încercare de legiferare a omenirii. În decursul vremii, sigur că ele nu au fost respectate, cum nu sunt respectate nici în ziua de astăzi. „Cinstește pe tatăl tău și pe mama ta, ca bine să-ți fie și mulți ani să trăiești pe pământ”. Aici am să mă refer la vremurile noastre. Cine o fi tatăl tău, când fecundarea este făcută in vitro, cine o fi mama ta, când ai fost purtat în pântece de o mamă surogat? Dar dacă tatăl tău este un bărbat și mama ta este tot un bărbat? Dar dacă mama ta este o femeie și tatăl tău este tot o femeie? Greu de ales cinstirea, nu știu pe cine va trebui să cinstim„, sunt cuvintele lui Augustin Zegrean, așa cum reies ele dintr-un montaj realizat de Antena 3.

Să nu fii desfrânat, cea de-a șaptea poruncă. Păi, în ziua de astăzi, domnul Zgonea, statele se forțează să adopte legi ale desfrânării. Pentru că se vorbește tot mai des despre legea prostituției, sigur că se și practică, și atunci întreb cum rămâne cu această a șaptea poruncă, să nu fii desfrânat? Când statele legiferează căsătoria liberă între persoane de același sex, tocmai pentru a justifica libertatea de a-ți alege orientarea sexuală, cum rămâne cu această poruncă?„, a mai spus Augustin Zegrean, în discursul său.

Zegrean: „Erau niște întrebări. Am luat fiecare dintre cele 10 porunci și am spus câteva cuvinte despre fiecare”

Augustin Zegrean a explicat pentru gândul că discursul său este trunchiat în montajul realizat de televiziune și că el a luat fiecare dintre cele 10 porunci și a vorbit câte puțin despre fiecare, ridicând niște întrebări.

Eu am pus niște întrebări. Vorbeam despre cele 10 porunci și evoluția lor în timp. Nu mi-am spus părerea despre gay sau căsătoriile între gay, nu am spus că sunt împotriva lor și nici nu am făcut vreo legătură cu faptul că ei au avut defilarea aceea. Nu am nimic cu persoanele gay, să facă ce vor„, spune Augustin Zegrean pentru gândul.

„Am vorbit și despre porunca să nu ucizi, am spus că începând de la Cain și Abel, oamenii se omoară între ei. Asta nu s-a arătat. Să nu fii desfrânat – am spus cum mai respecți porunca aceasta, când se dă o lege care legalizează prostituția? Cinstește-ți tatăl – care este tatăl când tatăl tău este un bărbat și mama ta este tot un bărbat? Era o întrebare, pe cine trebuie să cinstesc?„, a mai explicat Zegrean pentru gândul.

Medicul care a prezis pandemia de COVID-19 în 2017 anunţă un nou dezastru! Ce se...
S-a SINUCIS în faţa tuturor! Ştirea tristă a zilei în România
FOTO. Cum arăta Crina Matei în tinerețe! Imagini fabuloase cu actrița în urmă cu zeci...
DOLIU in lumea politica! A MURIT! Ion Iliescu – Am aflat cu profund regret vestea...
Ion Țiriac și-a amintit ziua în care i-a cerut bani de pizza lui Ilie Năstase!...
S-a aflat ce SALARIU are preşedintele SUA. Mulţi au rămas surprinşi de suma primită lunar
Joe Biden a lansat un mesaj ascuns în site-ul Casei Albe: „Dacă citeşti acest lucru,...
BANCUL ZILEI – Răpit si violat cu sălbăticie de 10 prostituate
Mesaj ascuns pe site-ul Casei Albe, apărut imediat după ce Joe Biden a preluat mandatul:...
S-a SINUCIS în faţa tuturor! Ştirea tristă a zilei în România
Ea este mândria romilor! Este frumoasă, dar și deșteaptă. A fost admisă la 5 facultăți...
Este dovada CĂLĂTORILOR în TIMP? O descoperire recentă provoacă o CONTROVERSĂ de proporții
Două zone din România, pe lista destinațiilor de vacanță recomandate de New York Times
Vestea teribilă pentru toți șoferii: se întâmplă la pompă cu prețul la benzină și motorină
BAYWATCH: Veste tristă. Atăzi trăiește pe străzi și caută în gunoaie: „Nu mă spăl pentru...
Vestea ȘOC a momentului despre Sebi, băiatul de 7 ani, dat dispărut de două săptămâni
Theresa Ivancik, femeia cu bicepși de 40 de centimetri care este des confundată cu un...
Este oficial: Categoria de salariaţi care va putea ieşi la pensie la 57 de ani....
Omul care după ce a închis două afaceri a reuşit să transforme un chioşc de...
ȘOC!Trebuie să ne pregătim pentru un CUTREMUR devastator. Se anunță un DEZASTRU total pentru România!
Inchide