Cele mai frecvente surse de infectare cu COVID-19. Medicul Cristian Oancea: „Oamenii nu respectă regulile, mai ales purtarea corectă a măștii”

Redactor:
Mihai Georgescu
Cele mai frecvente surse de infectare cu COVID-19. Medicul Cristian Oancea: „Oamenii nu respectă regulile, mai ales purtarea corectă a măștii”
Cele mai frecvente surse de infectare cu COVID-19. Medicul Cristian Oancea: „Oamenii nu respectă regulile, mai ales purtarea corectă a măștii” / Foto: Pixabay.com

Orice spațiu închis și aglomerat reprezintă o potențială sursă de infectare cu coronavirus, fie că vorbim de mijloacele de transport în comun, de întâlniri private sau munca de zi cu zi de la birou.

Cu cât rămânem mai mult în asemenea spații, cu atât crește riscul de infectare, chiar dacă avem mască, atrag atenția medicii.

Principalele surse de infectare cu Covid-19 sunt transportul în comun, petrecerile, mai ales ale adolescenţilor, şi locurile de muncă în care nu se respectă măsurile de protecţie.

Aceasta este concluzia medicului Cristian Oancea, managerul Spitalului „Victor Babeș” din Timișoara. Specialistul vorbește în urma chestionării pacienților pe care i-a tratat.

Transportul în comun, pe primul loc

„În primul rând, transportul în comun. În al doilea rând, petrecerile private, mai ales ale adolescenţilor, care le transmit pe linie familială părinţilor şi bunicilor. În al treilea rând, oamenii nu respectă regulile, mai ales purtarea corectă a măştilor, în special cei care lucrează în fabrici”, a declarat dr. Oancea, potrivit adevărul.ro.

„Cu cât stau mai mulţi oameni într-un spaţiu închis şi cu cât se stă mai mult, cu atât riscul de transmitere este mai mare dacă unul sau mai mulţi dintre cei prezenţi sunt infectaţi. Chiar dacă toată lumea poartă mască, pentru că masca nu oferă o protecţie de 100%. Într-un spaţiu închis se realizează o concentraţie de virus care rămâne acolo”, atrage atenţia prof.dr. Emanoil Ceauşu, medic primar de boli infecțioase la Spitalul de Boli Infecțioase „Victor Babeș” din Capitală.

„Lăsăm garda jos cu persoanele cunoscute…”

„Pe lângă mijloacele de transport în comun sunt şi centrele de îngrijire a persoanelor vulnerabile – indiferent de tipul lor – sunt locurile de muncă, dar şi întâlnirile prelungite cu persoanele pe care le cunoaştem. Poate că sună un pic greu de înţeles, însă marea problemă când ne infectăm este că atunci când venim în contact cu grupul de cunoscuţi, de obicei, lăsăm garda jos. Adică nu mai respectăm măsurile de prevenţie. Asta înseamnă familia extinsă şi tot ceea ce înseamnă cunoscuţi”, explică dr. Adrian Marinescu, medic primar de boli infecțioase la Institutul Național de Boli Infecțioase „Prof. Dr. Matei Balș” din București.

Anunţ bombă făcut de China despre coronavirus. Nimeni nu se aştepta la aşa ceva
E oficial! Stare de Urgență din 7 decembrie, până pe 7 martie 2021
FOTO. Daniela Crudu, imaginile pe care le-ar vrea șterse: cum arăta fără operații estetice! Nu...
FOTO. Sandra Izbașa, în costum de baie! Imagini hot cu fosta gimnastă: arată fabulos la...
CTP a luat FOC! Scandal uriaș iscat cu Ilie Năstase: Dacă Ilie Năstase sare fileul...
Ales primar, fără să ştie. Un politician din Brazilia, aflat în comă indusă din cauza...
VIDEO. Un monolit metalic, asemănător celui dispărut din Utah, a fost descoperit în Piatra Neamț
Ce știe să facă Bianca Drăgușanu în pat! Irinel Columbeanu a dat-o de gol
Tatăl Ralucăi Pastramă și-a ieșit din minți după ce a aflat că fiica sa a...
REGINA care nu se putea abţine să FACĂ sex. După ce PRINDEA un bărbat...
Veste TERIBILĂ pentru pensionari. Ce pensii se desființează DEFINITV: Să nu se mai acorde aceste...
Efectul DEVASTATOR al pandemiei. A început să se simtă în America, acum urmează TOT GLOBUL!
Mesaje de Sfântul Andrei 2020: Felicitări, urări şi imagini cu La mulţi ani Andreea şi...
Simptomul înșelător al COVID-19, pe care pacienții nu-l observă. Semnalul de alarmă tras de medicul...
Industria care explodează în pandemie. Posibilităţile de creştere sunt uriaşe
O româncă a fost nevoită să ia o decizie în doar 15 minute. Aceasta i-a...
Adevărul despre Cengiz Slklaroglu și despre relația pe care o are cu Bianca Drăgușanu! A...
Inchide