Centura Capitalei nu are CADASTRU și nu e INTABULATĂ în totalitate. Un fost acționar la DINAMO vinde primăriei Parcul VERDI. Vezi câte milioane de euro va încasa

Redactor:
Departamentul Social
Centura Capitalei nu are CADASTRU și nu e INTABULATĂ în totalitate. Un fost acționar la DINAMO vinde primăriei Parcul VERDI. Vezi câte milioane de euro va încasa
Centura Capitalei nu are cadastru și nu e intabulată în totalitate. Vezi cu câte milioane de euro se îmbogățește un fost acționar la Dinamo după ce consilierii au votat achiziția Parcului Verdi din Floreasca

„În teren, lucrurile sunt mai mult decât neplăcute, am exprimat-o cu toții, toți consilierii. Guvernul, prin CNAIR, nu a finalizat nici măcar jumătate din Centura ocolitoare a Bucureștiului, din 74 de kilometri sunt finalizați circa 28 de kilometri. Câți ani ne mai trebuie pentru a extinde la patru benzi Centura ocolitoare a Bucureștiului? Din prima zi de primar general, am tramsmis solicitarea de a se transfera de la ministerul Transporturilor, respectiv CNAIR, către Primăria Capitalei acest obiectiv de investiții în vederea finalizării și administrării. Prima dată ni s-a spus NU, pentru că s-ar pierde fonduri europene. Guvernul nu a făcut nicio cerere de atragere de fonduri europene la Centura Capitalei . Ea nu poate fi depusă prea curând, pentru că Centura nu are cadastru, nu este în totalitate intabulată”, a declarat Gabriela Firea, în debutul ședinței Consiliului General al Municipiului București.

Primarul a acuzat și dezinformări de natură juridică, formulate de un membru al Cabinetului care nici măcar nu este responsabil de acest obiectiv.

 

Ni s-a transmis aseară că de fapt nu exista posibilitatea juridică ca Municipiul București să administreze și suprafața care se află pe raza unui alt UAT (unități administrativ teritoriale -n.r.). Voi trimite o copie către CNAIR și Guvern a legii care spune negru pe alba ceea ce credeam că se cunoaște și anume că orice primărie poate să dețină și în proprietate și în administrare atât bunuri, terenuri, alte obiective nu există nicio interdicție, nici lege, nici de altă natură”, a mai spus Gabriela Firea.

Primăria va da 50 de milioane de euro pentru Parcul Verdi

Consiliul General al Municipiului București a votat, joi,un proiect de hotărâre care prevede cumpărarea Pacului Verdi din nordul Capitalei, din zona Floreasca, cu aproximativ 50 de milioane de euro. Proiectul a trecut cu 37 de voturi pentru, opt abțineri și trei voturi împotrivă din partea consilierilor USR. Proiectul a fost votat înclusiv de consilierii PNL.

Emil Dragoș Săvulescu, co-proprietar al terenurilor care formează Pacul Verdi, este fost acționar al Clubului Dinamo și în 2017 a fost condamnat, în primă instanță, alături de fostul primar Radu Mazăre, la trei ani de închisoare cu suspendare, într-un dosar în care inculpații sunt acuzați de atribuirea nelegală a unor terenuri, prejudiciul estimat de DNA fiind de 114 milioane de euro.

Înainte de începerea votului, deputatul Nicușor Dan a luat cuvântul, însă consilierii PSD-ALDE au părăsit sala. Potrivit lui Dan, prețul de 50 de milioane de euro pentru cumpărarea acestui parc este de 10 mai mare decât ar trebui să plătească primăria.

Parcul Verdi din București a fost retrocedat în urmă cu mai mulți ani, iar de atunci, spațiul verde este neîngrijit, dar în același timp proprietarii nu pot exploata terenurile deținute acolo.

Astfel, conform proiectului aprobat de CGMB, Primăria Capitalei va achiziționa „șapte terenuri în suprafață totală de 46.088 de metri pătrați situate în București, ce reprezentau înaintea retrucedărilor imobiul denumit, generic, Parcul Verdi”. PMB a arătat că, în cazul în care nu se ajungea la o înțelegere cu proprietarii, suma pe care ar fi urmat să o plătească pentru expropriere s-ar fi ridicat la peste 59 de milioane de euro, se arată într-un răspuns al PMB, la solicitarea Mediafax.

Proprietarii au depus o ofertă finală de vânzare de 1.080 euro pe metru pătrat, valoare situată sub rezultatul final al evaluării comandate de Primărie, și, totodată, sub nivelul din grilele notarilor publici, care indică circa 1300 de euro pe metro pătrat, mai arată PMB.

 

FOTO-BOMBA! Nu se aştepta nimeni sa posteze astfel de poze. Vedeta care a rupt netul...
IREAL! Cum arată acum actorul care l-a interpretat pe Iisus din Nazaret. Blestemul care a...
FOTO. Antonia a pozat fără jenă sau inhibiții! Și-a arătat complet trupul într-un body prea...
ADEVĂRUL despre familia lui Culiță Sterp. Nu au fost dintotdeauna bogați. Ce s-a întâmplat când...
Soția lui Michael Schumacher a scos la vânzare vila de lux din Elveția! Motivul deciziei...
Cum vor arăta noile tramvaie ale Bucureștiului. Sunt produse în România, 100 vor fi cumpărate...
OMS trage un semnal de alarmă privind "super-bacteriile". Bacteriile rezistente la antibiotic ar putea ucide...
BANCUL ZILEI – Un primar află de la nevastă că a fost înșelat
Expert în vaccinuri: Vaccinarea în masă ar putea fi „un pas mic împotriva virusului și...
IREAL! Cum arată acum actorul care l-a interpretat pe Iisus din Nazaret. Blestemul care a...
Detalii NEȘTIUTE din viața Zoiei Ceaușescu ies ACUM la iveală. Totul despre întâlnirile amoroase SUPRAVEGHEATE...
Surpriză mare la Kaufland, se vinde din nou produsul de care românii au fost îndrăgostiți....
Horoscop 18 aprilie 2021. Zodia care are nevoie urgentă de relaxare
Adevărul trist din spatele depozitelor din „Storage Wars”, dezvăluit. Puțini se așteptau la asta
ULTIMA ORĂ! O moarte fulgerătoare. Din păcate, medicii nu au mai avut ce face. Ştirea...
10 fructe și legume pe care nu merită să le cumpărăm BIO. Recomandarea Mihaelei Bilic
Concedieri MASIVE. Tarom se pregăteşte să dea afară jumătate dintre angajaţi. 700 de oameni sunt...
Anunţul Apple la care nu se aştepta nimeni. Pun la cale un nou produs, realizat...
×