Centura Capitalei nu are CADASTRU și nu e INTABULATĂ în totalitate. Un fost acționar la DINAMO vinde primăriei Parcul VERDI. Vezi câte milioane de euro va încasa

Centura Capitalei nu are CADASTRU și nu e INTABULATĂ în totalitate. Un fost acționar la DINAMO vinde primăriei Parcul VERDI. Vezi câte milioane de euro va încasa
Publicat: 06/09/2018, 20:42

„În teren, lucrurile sunt mai mult decât neplăcute, am exprimat-o cu toții, toți consilierii. Guvernul, prin CNAIR, nu a finalizat nici măcar jumătate din Centura ocolitoare a Bucureștiului, din 74 de kilometri sunt finalizați circa 28 de kilometri. Câți ani ne mai trebuie pentru a extinde la patru benzi Centura ocolitoare a Bucureștiului? Din prima zi de primar general, am tramsmis solicitarea de a se transfera de la ministerul Transporturilor, respectiv CNAIR, către Primăria Capitalei acest obiectiv de investiții în vederea finalizării și administrării. Prima dată ni s-a spus NU, pentru că s-ar pierde fonduri europene. Guvernul nu a făcut nicio cerere de atragere de fonduri europene la Centura Capitalei . Ea nu poate fi depusă prea curând, pentru că Centura nu are cadastru, nu este în totalitate intabulată”, a declarat Gabriela Firea, în debutul ședinței Consiliului General al Municipiului București.

Primarul a acuzat și dezinformări de natură juridică,formulate de un membru al Cabinetului care nici măcar nu este responsabil de acest obiectiv.

Ni s-a transmis aseară că de fapt nu exista posibilitatea juridică ca Municipiul București să administreze și suprafața care se află pe raza unui alt UAT (unități administrativ teritoriale -n.r.). Voi trimite o copie către CNAIR și Guvern a legii care spune negru pe alba ceea ce credeam că se cunoaște și anume că orice primărie poate să dețină și în proprietate și în administrare atât bunuri, terenuri, alte obiective nu există nicio interdicție, nici lege, nici de altă natură”, a mai spus Gabriela Firea.

Primăria va da 50 de milioane de euro pentru Parcul Verdi

Consiliul General al Municipiului București a votat, joi,un proiect de hotărâre care prevede cumpărarea Pacului Verdi din nordul Capitalei, din zona Floreasca, cu aproximativ 50 de milioane de euro. Proiectul a trecut cu 37 de voturi pentru, opt abțineri și trei voturi împotrivă din partea consilierilor USR. Proiectul a fost votat înclusiv de consilierii PNL.

Emil Dragoș Săvulescu, co-proprietar al terenurilor care formează Pacul Verdi, este fost acționar al Clubului Dinamo și în 2017 a fost condamnat, în primă instanță, alături de fostul primar Radu Mazăre, la trei ani de închisoare cu suspendare, într-un dosar în care inculpații sunt acuzați de atribuirea nelegală a unor terenuri, prejudiciul estimat de DNA fiind de 114 milioane de euro.

Înainte de începerea votului, deputatul Nicușor Dan a luat cuvântul, însă consilierii PSD-ALDE au părăsit sala. Potrivit lui Dan, prețul de 50 de milioane de euro pentru cumpărarea acestui parc este de 10 mai mare decât ar trebui să plătească primăria.

Parcul Verdi din București a fost retrocedat în urmă cu mai mulți ani, iar de atunci, spațiul verde este neîngrijit, dar în același timp proprietarii nu pot exploata terenurile deținute acolo.

Astfel, conform proiectului aprobat de CGMB, Primăria Capitalei va achiziționa „șapte terenuri în suprafață totală de 46.088 de metri pătrați situate în București, ce reprezentau înaintea retrucedărilor imobiul denumit, generic, Parcul Verdi”. PMB a arătat că, în cazul în care nu se ajungea la o înțelegere cu proprietarii, suma pe care ar fi urmat să o plătească pentru expropriere s-ar fi ridicat la peste 59 de milioane de euro, se arată într-un răspuns al PMB, la solicitarea Mediafax.

Proprietarii au depus o ofertă finală de vânzare de 1.080 euro pe metru pătrat, valoare situată sub rezultatul final al evaluării comandate de Primărie, și, totodată, sub nivelul din grilele notarilor publici, care indică circa 1300 de euro pe metro pătrat, mai arată PMB.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Temu şi Shein sunt verificate în România de ANPC. Ce trebuie să facă clienții înainte...
Ultimele cuvinte pe care Ana-Maria a reușit să le rostească mamei sale, înainte să fie...
FOTO. Ioana Țiriac a făcut ravagii într-un costum de baie spectaculos!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Ultimele ore de viață ale Corinnei, femeia găsită moartă în dulapul din dormitor. Poliția l-a...
Detalii explozive! Ce s-a întâmplat în apartamentul lui Mititelu jr, după miezul nopții. Beinur a...
Dieta lui Lili Sandu la 44 de ani | Alimentul la care a renunțat definitiv....
EXPERIMENT. Cum deosebim vopseaua naturală pentru ouă de cea clasică, plină de E-uri
Veste extraordinară despre pensiile românilor! Marcel Ciolacu a făcut anunțul
Ce au descoperit anchetatorii în mașina presupusului criminal din Orhei. Polițiștii au luat în calcul...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
Câte zile e valabilă amiabila?
Vicepreşedintele Comisiei de Apărare: Rusia a urlat din toţi şoşocii în Parlamentul României
ANUL în care Pământul NU a avut VARĂ! Cum a fost posibil?
Bărbații între 18 și 60 ani, luați în Armată. Legea care sperie o țară întreagă
Luna plină din 24 aprilie influențează anumite zodii. Cine va cunoaște succesul după acest fenomen
Amenzi de 2900 de lei pentru ȘOFERII care fac această greșeală în trafic
Cum era Corneliu Vadim Tudor în rolul de părinte? Cum se impunea fostul politician în...
Cum a cerut-o Aurelian Temișan pe Monica Davidescu în căsătorie: "Unul dintre ei mi-a dat...
BANCUL ZILEI. Bula îsi întreabă dirigintele: - Dom’ profesor, care e diferența dintre bărbați și...
Serviciile secrete din Occident au dejucat cel puțin 10 atacuri teroriste în Europa în 2023