Cernev:Sperăm ca Guvernul să fi învățat din eșec și să facă Oltchim mai atractivă pentru investitori

Cernev:Sperăm ca Guvernul să fi învățat din eșec și să facă Oltchim mai atractivă pentru investitori
Liderul salariaților de la Oltchim Râmnicu Vâlcea, Corneliu Cernev, a declarat, luni seară, că speră ca Guvernul să fi învățat din acest eșec și că va pregăti privatizarea realizând conversia creanțelor în acțiuni și făcând societatea mult mai atractivă pentru un investitor strategic.
Publicat: 02/10/2012, 00:24
Actualizat: 01/04/2019, 18:55

Liderul salariaților de la Oltchim Râmnicu Vâlcea, Corneliu Cernev, a declarat, luni seară, că speră ca Guvernul să fi învățat din acest eșec și că va pregăti privatizarea realizând conversia creanțelor în acțiuni și făcând societatea mult mai atractivă pentru un investitor strategic.

„Am auzit că licitația a fost blocată și aș vrea să spun că sperăm ca Guvernul să fi învățat din acest eșec și că va pregăti privatizarea realizând conversia creanțelor în acțiuni și făcând societatea mult mai atractivă pentru un investitor strategic”, a declarat, luni seară, liderul sindical Corneliu Cernev, citat de corespondentul MEDIAFAX.

Cernev a spus că, în prima fază, cu Dan Diaconescu a fost bine, pentru că, licitând o sumă mare, nu a lăsat o firmă străină să cumpere compania, știind intențiile acestora.

„Mai apoi lucrurile s-au schimbat și dintr-o negociere serioasă totul s-a transformat într-un simulacru de negociere”, a spus Cernev.

Potrivit acestuia, gestul de luni al lui Dan Diaconescu a fost „o mișcare de imagine”, și nu un ajutor pentru salariații Oltchim.

„Cât privește gestul de azi (n.r. – luni) cu banii, dânsul (n.r. – Dan Diaconescu) a scos banii în euro, iar noi suntem plătiți în lei. Dar dacă voia să-i dea putea să-i bage în contul combinatului, iar salariații îi primeau pe carduri. Dânsul a avut o problemă cu Guvernul și cu Ministerul Economiei și nicidecum nu a vrut să ajute salariații, a fost o mișcare de imagine a domnului Dan Diaconescu”, a spus Corneliu Cernev.

Acesta a mai spus că marți dimineață, la ora 9.00, va începe adunarea generală extraordinară a membrilor de sindicat, unde se va supune votului revocarea Biroului executiv al sindicatului liber, compus din Mihai Diculoiu, Mircea Prisăcaru și Sorin Marcu.

„Aveam nevoie de semnături din partea a două treimi din numărul total al sindicaliștilor, adică 1.465, noi avem deja 1.600, și tot mâine (n.r. – marți) va avea loc Adunarea Generală a Acționarilor, unde se va hotărî o nouă conducere, cu oameni noi, care nu au legătură cu vechea conducere, așa cum a precizat luni seară și premierul Victor Ponta”, a mai declarat liderul salariaților de la Oltchim Râmnicu Vâlcea, Corneliu Cernev.

Contractul de privatizare a Oltchim nu va fi încheiat, întrucât Dan Diaconescu, adjudecatarul pachetului majoritar de acțiuni deținut de stat la combinatul chimic, nu a adus dovezi că deține suma de 45 milioane euro pe care s-a angajat să o plătească pentru titluri, termenul pentru semnarea contractul expirând luni, a anunțat ministrul Economiei, Daniel Chițoiu.

Dan Diaconescu a câștigat săptămâna trecută licitația pentru preluarea a 54,8% din acțiunile Oltchim, după ce a oferit 203 milioane de lei (45 milioane de euro), cel mai mare preț, pentru titlurile deținute de stat.

Chițoiu a adăugat că acordul de privatizare nu a fost încheiat pentru că nu a fost selectat niciun câștigător pentru pachetul de acțiuni, dar nici pentru creanțele deținute de Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului și Electrica la Oltchim, în valoare cumulată de 400 milioane de euro.

Guvernul a luat act de anularea licitației pentru vânzarea acțiunilor deținute de stat la Oltchim (OLT) și de faptul că procesul de privatizare a eșuat, fiind necesar ca circul din ultimele zece zile să înceteze, a declarat premierul Victor Ponta.

El a arătat că Dan Diaconescu nu a avut și nu are capacitatea și dorința de a participa efectiv la privatizare, având doar interese politice și de imagine, în detrimentul intereselor angajaților și ale statului, și a acuzat din nou fostele guverne de faptul că au girat situația economică dificilă a combinatului.

Dan Diaconescu a declarat luni seară, la ieșirea din sediul Ministerului Economiei, că va contesta în instanță decizia Guvernului de a nu semna contractul pentru vânzarea pachetului majoritar de acțiuni la Oltchim și că va face plângeri penale împotriva premierului Victor Ponta și a șefului Oficiului Participațiilor Statului și Privatizării în Industrie, Remus Vulpescu.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O tânără din Marea Britanie a venit să petreacă pe litoral, la Constanța, și spune...
Stațiunea montană din România care este unică în toată Europa. Puțini turiști de la noi...
FOTO. Viciul lui sunt femeile! S-a logodit cu o actriță din filmele pentru adulți, iar...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Un fost ministru a fost filmat omorându-și în bătaie soția, într-un restaurant. Imaginile au stârnit...
Pensia uriașă pe care o are Iohannis! A răbufnit și a aruncat pe „masă” o...
Ai cumpărat mici de mangaliță din supermarketurile Lidl? Ce ingrediente conțin, de fapt
Sfânta şi Marea Joi din Săptămâna Patimilor. Tradiții, obiceiuri şi superstiţii în Joia Neagră sau...
Adevărul despre starea gravă a lui Florin Piersic! Breaking news!
Câți mici a cumpărat un român de 1 Mai! Oamenilor nu le-a venit să creadă:...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
La câți KM se schimbă ambreiajul mașinii? Primele semne al ambreiajului uzat
Rusia a recucerit oraşul Robotyne, principala aşezare eliberată de Ucraina în 2023
RISC MAJOR în spațiul cosmic! Un cercetător avertizează că „suntem LA LIMITĂ”
Se verifică BANII românilor. Statul te OBLIGĂ să anunți. Ai termen legal până pe 25...
Exclusiv. Mario Fresh, ipostaze rare! Ce i-a făcut Alexiei Eram
Cum arăta Gabriela Lucuțar, Regina Întunericului de la Chefi la cuțite, înainte de intervențiile estetice....
Ce plantă poate preveni cancerul? Are proprietăți miraculoase: elimină pietrele de la rinichi și tratează...
Florin Piersic, ajuns de urgență pe masa de operație! Care este starea de sănătate a...
"A făcut o mare greșeală că a renunțat la profesia de actor". Carmen Tănase, declarații...
BANCUL ZILEI. Doctorul către Bulă: - Am o singură nelămurire… Dacă te-ai duce seara acasă,...
Meteorologii anunță că vremea va fi schimbătoare în luna mai