CFR: Viteza trenurilor, redusă din cauza caniculei; se vor înregistra întârzieri de până la o oră

Redactor:
Laura Mitran
Viteza trenurilor pe mai multe secții de circulație a fost redusă din cauza temperaturilor ridicate, ceea ce duce la întârzieri, în medie, de 15 - 20 de minute și de până la 50 - 60 de minute la trenurile de lung parcurs care tranzitează mai multe județe afectate de caniculă, informează CFR.
Viteza trenurilor pe mai multe secții de circulație a fost redusă din cauza temperaturilor ridicate, ceea ce duce la întârzieri, în medie, de 15 - 20 de minute și de până la 50 - 60 de minute la trenurile de lung parcurs care tranzitează mai multe județe afectate de caniculă, informează CFR.

Viteza trenurilor pe mai multe secții de circulație a fost redusă din cauza temperaturilor ridicate, ceea ce duce la întârzieri, în medie, de 15 – 20 de minute și de până la 50 – 60 de minute la trenurile de lung parcurs care tranzitează mai multe județe afectate de caniculă, informează CFR.

Compania Națională de Căi Ferate „CFR” SA a anunțat luni că, din cauza temperaturilor ridicate, au fost introduse limitări de viteză în circulația trenurilor pe mai multe secții de circulație de pe raza celor opt regionale de cale ferată: București, Craiova, Timișoara, Cluj, Brașov, Iași, Galați, Constanța.

Începând cu ora 12.00, din cauza temperaturilor ridicate înregistrate în șină, pe anumite secții de cale ferată, viteza de circulație a trenurilor de marfă și de călători s-a redus cu 50 – 70 km/h față de viteza normală.

Prin aplicarea acestei măsuri obligatorii în perioadele caniculare, se vor înregistra întârzieri la destinație, în medie, de 15 – 20 de minute/tren, funcție de traseul trenului din graficul de circulație. Întârzieri mai mari, de până la 50-60 de minute/tren, se vor înregistra la trenurile de lung parcurs care tranzitează mai multe județe afectate de temperaturile ridicate.

Măsura de reducere a vitezelor de circulație, în anumite intervale de timp în care temperaturile depășeșc limitele normale este o măsură obligatorie pentu siguranța traficului feroviar și, de asemensea, este aplicată de toate administrațiile de cale ferată, menționează reprezentanții CFR, arătând că, în perioada de caniculă, temperaturile înregistrate în șină depășesc 50 de grade Celsius.

În perioadele caniculare, personalul de întreținere a căii ferate efectuează revizii suplimentare pe întreaga rețea feroviară (însoțiri de trenuri, verificări directe ale căii, măsurarea și înregistrarea permanentă a evoluției temperaturilor în șină etc.).

Înainte de efectuarea călătoriei, CFR recomandă publicului călător să solicite informații despre întârzierile înregistrate în traficul feroviar la stațiile și agențiile CFR din București și din țară, la telefon 021/9521.

Ceauşescu nu avea cel mai mare salariu! E incredibil care erau angajaţii români care-l depăşeau:...
Florin Pastramă îi dă 50 de euro Sarei ca să îl... Ce i-a cerut să...
FOTO. Nicoleta Luciu, transformată de intervenții! `Nu te mai recunoaștem`. Cum arată fosta vedetă TV
Un nou CUPLU BOMBA?! Pepe, ADEVĂRUL despre relaţia cu cântăreaţa Raluka: „O plac, mă place,...
Cristi Borcea o tratează pe Valentina Pelinel ca pe o regină! Ce gest a făcut...
SUMELE URIAŞE luate de medici pentru VACCINAREA românilor! Ce SPORURI au cei din linia întâi
Autorităţile din Ucraina au confiscat 1.500 de sticle de băuturi spirtoase fabricate din mere de...
BANCUL ZILEI – Arabul, găurile și cele 17 neveste
DOCUMENT. Ce salariu are Viorica Dăncilă la BNR. Este consilierul de strategie al guvernatorului Isărescu
Florin Pastramă îi dă 50 de euro Sarei ca să îl... Ce i-a cerut să...
„Îngerul Morții” de la Auschwitz care prefera gemenele. DOCTORUL a făcut cele mai ȘOCANTE experimente...
Tragedie URIAŞĂ în familia lui Helmuth Duckadam! A fost găsit SPÂNZURAT în propria casă
BOMBĂ! Când se INTERZIC centralele pe gaze, de fapt. Vești proaste pentru milioane de români
Dacă vizitezi acest trib, bărbatul pleacă din casă, iar soţia lui vine la tine. Ce...
Vestea ȘOC a momentului despre Ionuț Gologan, românul condamnat la moarte
Cum arată cei mai sexy fotbaliști spanioli și partenerele lor superbe
ULTIMA ORĂ. Cine au fost cei mai bine plătiţi români luna trecută. Vezi unde poţi...
Magazine ANAF. De unde îţi poţi cumpăra bunuri confiscate de fisc în 2020. Lista completă...
Inchide