CHIOȘCURILE din parcuri, pe lista neagră a Primăriei Capitalei. Viceprimarul Horia Tomescu anunță: „Aici e cea mai mare problemă”

CHIOȘCURILE din parcuri, pe lista neagră a Primăriei Capitalei. Viceprimarul Horia Tomescu anunță: „Aici e cea mai mare problemă”
Chioșcurile din parcuri, pe lista neagră a Primăriei Capitalei / Sursa FOTO: pixabay.com
Publicat: 09/05/2023, 14:56

Viceprimarul Horia Tomescu a trecut chioșcurile din parcurile bucureștene pe lista neagră a Primăria Capitalei. Astfel, în ultimele luni, 10 astfel de buticuri au fost desființate, anunță politicianul USR.

În context, PMB a cerut ALPAB şi Poliţiei Locale să aplice dispoziţii de primar general pentru desfiinţarea unor construcţii ilegale care erau emise în anul 2019.

Tomescu: „Situaţia în celelalte parcuri nu este aşa de rea”

„Situaţia în celelalte parcuri nu este aşa de rea. În Parcul Circului există nişte chioşcuri la intrarea dinspre Aleea Circului şi am avut discuţii cu doamna director a ALPAB. Unul dintre chioşcuri este părăsit de ani de zile. Mai sunt două care vând. Înţeleg că în cazul celui părăsit Poliţia nu identifică proprietarul pentru a face dispoziţia. Mă rog, sunt câteva hop-uri administrative, dar o să le depăşim”, a menţionat Tomescu.

Viceprimarul a adăugat că în parcurile administrate de ALPAB există şi alte chioşcuri, clădiri sau panouri publicitare care nu au aviz de amplasament sau autorizaţie.

În cazul acestora, a fost sesizată Poliţia Locală – Disciplina în construcţii, care lucrează în prezent la dispoziţiile de demolare.

„În momentul de faţă, reclamaţiile ALPAB-ului au fost făcute către Disciplina în construcţii, care lucrează la aceste dispoziţii de demolare. Dacă primarul general le va semna, imediat le vom pune în aplicare. Dar, deocamdată, nu sunt pe masa primarului general. Estimez că în 30-60-90 de zile, depinde de complexitate, vor veni spre cabinetul primarului general proiecte de dispoziţie”, a indicat Horia Tomescu.

Potrivit viceprimarului, cele mai multe construcţii fără avize se află în Parcul Herăstrău.

„În Herăstrău e cea mai mare problemă. În celelalte parcuri, vorbim probabil de două-trei locaţii per parc care nu au avizele necesare. În Parcul Circului sunt vreo trei probleme. În Carol, cred că avem o singură problemă. În Herăstrău vorbim de peste 15 probleme”.

Ce are în plan Primăria Capitalei

El a completat că este în curs de elaborare un proiect de hotărâre pentru scoaterea la licitaţie a chioşcurilor istorice. Există 16 astfel de locaţii în parcurile administrate de ALPAB.

În toamna anului 2022, a fost schimbat regulamentul de organizare şi funcţionare al ALPAB, astfel încât această administraţie să nu mai poată realiza asocieri în participaţiune.

„Ne confruntăm şi cu contracte de zeci de ani, cu sume infime, pentru cele mai multe lucruri pe care le are în administrare ALPAB. Am scos din regulamentul de funcţionare al ALPAB posibilitatea de a mai face asocieri în participaţiune. Singura modalitate prin care clădirile sau spaţiile pe care le administrează ALPAB mai pot fi date către terţi este prin închiriere sau concesiune prin licitaţie publică, cu aprobarea prealabilă a Consiliului General”, a subliniat viceprimarul.

În decembrie 2022, viceprimarul Tomescu anunţa că Municipalitatea demolează construcţiile ilegale din parcuri, prima fiind înlăturată din Parcul Regele Mihai.

„Astăzi am demolat prima construcţie ilegală în zona Mioriţa din Parcul Regele Mihai. De ani de zile, spaţiul verde din parcuri a fost invadat de construcţii ilegale, fără autorizaţie, fără ca vreo administraţie să ia măsuri împotriva lor, din cauza presiunii exercitate de ‘băieţii deştepţi’ cu influenţă în politică”, scria Horia Tomescu, pe Facebook.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Trupul unei tinere a fost turnat în beton în urmă cu peste 50 de ani....
BOMBĂ la Survivor! Cum a TRIŞAT Iancu Sterp cu ajutorul fratelui său! Descalificat înainte de...
FOTO. Cât de bine arată cea mai frumoasă hocheistă din lume!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
SUA au cumpărat 81 de avioane sovietice de la un aliat al lui Putin cu...
Tatuajul ireal care a produs controverse în mediul online. Bărbatul de 60 de ani nu...
Cum a rămas, de fapt, Gina Pistol însărcinată. Nu mai avea nicio speranță: „Smiley mi-a...
O rezervaţie de bujori unică în Europa se află în România. E situată pe cel...
Tragedie în România! A MURIT
Cu cât crește salariul minim pe economie de la 1 iulie 2024. Anunțul făcut de...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Filtru de particule înfundat se REPARĂ sau se ARUNCĂ? Ce durată de viață are DPF?
S-a realizat al doilea transplant de rinichi de porc către un pacient uman
Rezervor URIAȘ de apă, găsit ADÂNC sub suprafața Pământului
NOILE REGULI pentru acești angajați din ROMÂNIA. Modificările au intrat deja în vigoare
Femeile din aceste zodii vor fi marcate de succes în viața profesională. La ce vor...
Vlăduța Lupău, imagini ireale! Cum arăta cântăreața. Adevărul despre operațiile ei
Momente pline de emoție în familia Sterp. Getuța a făcut mărturisiri înduioșătoare despre regretata ei...
"Oare cât mai trebuie să mai îndur? Credeți-mă că nu mai pot". Mesajul fostului socru...
BANCUL ZILEI. Doctorul către Bulă: - Am o singură nelămurire… Dacă te-ai duce seara acasă,...
Cum s-au răzbunat germanofilii pe membrii guvernul român care au hotărât intrarea în război împotriva...