Christian Ciocan a fost demis din funcția de director în MAI. Comisarul a fost trimis înapoi la Prevenirea Criminalității

Christian Ciocan a fost demis din funcția de director în MAI. Comisarul a fost trimis înapoi la Prevenirea Criminalității
Christian Ciocan. Sursă foto: Facebook și captură video Gândul
Publicat: 08/07/2021, 16:09
Actualizat: 08/07/2021, 16:24

Christian Ciocan a fost demis, joi, din funcția de director al Unității de Politici Publice a MAI, după imaginile apărute în spațiul public, potrivit cărora a provocat un scandal la o secție de poliție din Capitală, pentru că a fost amendat și lăsat fără permis.

În continuare, „comisarul-șef de poliție Ciocan Christian își va desfășura activitatea în funcția de execuție ocupată anterior în cadrul Inspectoratului General al Poliției Române”, potrivit MAI.

Ciocan fusese împuternicit pe postul de director în MAI de pe o funcție de execuție din cadrul Institutului de Cercetare și Prevenire a Criminalității din cadrul Poliției Române, funcție pe care acesta a fost obligat să o accepte după ce, inițial, fusese pus la dispoziție, ca urmare a faptului că, în calitate de șef al de Serviciului de presă al I.G.P.R, ar fi hărțuit sexual o jurnalistă.

Ca urmare a raportului scris prezentat de către directorul general al Direcției Generale de Poliție a Municipiului București, în legătură cu situația expusă în spațiul public, ministrul Afacerilor Interne a dispus încetarea, împuternicirii ofițerului de poliție din funcția de director al Unității de Politici Publice a MAI, potrivit unui comunicat de presă al MAI.

Ministrul de Interne, Lucian Bode, a cerut, miercuri, verificări după imaginile apărute în spațiul public cu Christian Ciocan,

„În urma apariției în spațiul public a unor imagini referitoare la o situație înregistrată în municipiul București, cu referire la respectarea prevederilor rutiere, în care sunt implicați angajați din diferite structuri ale MAI, ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, a solicitat efectuarea de verificări pentru stabilirea datelor exacte și pentru o informare corectă a opiniei publice, se arată într-un comunicat de presă al MAI.

Ciocan, scandal la o secție de poliție

Comisarul-șef Christian Ciocan, fost purtător de cuvânt al Poliţiei Române, a făcut scandal în Secția 4 de Poliție din Capitală, pentru că a fost amendat și lăsat fără permis, după ce a încălcat mai multe reguli de circulație. Incidentul s-a produs, sâmbătă, 3 iulie, iar oamenii legii l-au amendat cu 5.500 lei și l-au lăsat fără permis de conducere pentru următoarele 30 de zile.

Surse apropiate anchetei au declarat pentru Gândul.ro faptul că Ciocan, în prezent director al Unității de Politici Publice din MAI, ar fi fost oprit de un echipaj de ordine publică pe motiv că acesta ar fi intrat cu mașina pe o stradă cu acces interzis.

Inițial, agenții de poliție nu au vrut să-l amendeze, însă Ciocan ar fi refuzat să se legitimeze și le-a spus agenţilor „că ar trebui să îl recunoască de la TV”, mai spun sursele.

Mai mult, pe lângă faptul că Ciocan a intrat cu autoturismul în zona cu „Acces interzis” și a refuzat legitimarea, acestuia îi lipsea plăcuța de înmatriculate de pe spatele mașinii, avea ITP-ul expirat din mai 2018 și, în plus, ar fi refuzat să prezinte documentele mașinii.

Ulterior, Ciocan s-ar fi urcat în autoturismul rămas fără plăcuța de înmatriculare și a mers la Secția 4 pentru a le cere socoteală polițiștilor care l-au amendat.

Citește Și VIDEO| Christian Ciocan, fost purtător de cuvânt al Poliției Române, circ la secția de poliție după ce a rămas fără permis: „Băi băieți, lăsați-vă tată de circulație!”

Ina Stoica
Este absolventă a Facultății de Litere-Limbi și Literaturi Străine din București. Are un masterat în domeniul jurnalismului și cel al comunicării mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
„Nu e bine deloc”. Starea de sănătate a Regelui Charles s-ar fi înrăutățit. Palatul Buckingham...
Chirie de 30 de bani pe zi în locul din România cu priveliște de vis!...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Doi angajați de la o bancă din București au văzut că un client avea o...
Ce a pățit o româncă, după ce a cumpărat o caserolă cu aripioare de pui...
Regele Charles este într-o stare REA! S-au activat planurile de înmormântare!
Craterul din Slănic se măreşte, iar crăpăturile au ajuns la blocurile şi la casele din...
Cine este Ramona, tânăra de 28 de ani care ar fi căzut în gol de...
EXCLUSIV: 50 de lei o porție de hamsie la malul mării! Ce prețuri au restaurantele...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
„Este foarte bolnav”. Îngrijorările cu privire la Regele Charles sunt din ce în ce mai...
Un veteran NASA a descoperit o nouă FORȚĂ a naturii, neștiută până acum
Regulă pentru absolut toți șoferii din România. Se pedepsește cu închisoarea de la 2 la...
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Regele Charles în stare gravă! Se pregătește înmormântarea!
Leo de la Roșiori a făcut mărturisiri emoționante despre momentele de marginalizare pe care le-a...
Ce au de împărțit la partaj Oana Radu și Cătălin Dobrescu: "El mă amenință că...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Regele Charles al III-lea este „mai bolnav decât lasă să se vadă”