VIDEO | Cine este femeia care a fost alături de Arșinel mai bine de 50 de ani. Ce spunea regretatul actor despre soția sa

Publicat: 30/09/2022, 09:24
Actualizat: 30/09/2022, 10:43

Alexandru Arșinel a încetat din viață seara trecută, după ce a fost operat în urmă cu câteva săptămâni la Secția de Terapie Intensivă, în incinta Spitalului Clinic de Urgență din București.

Regretatul actor, care împlinise 83 de ani la începutul verii, era căsătorit din 1968 cu Marilena, femeia care i-a dăruit doi băieți și care i-a fost alături până în ultimul moment.

Pe scenă sau în fața camerelor TV, Arșinel a fost decenii la rând asociat cu Stela Popescu, viața sa personală rămânând un mister pentru majoritatea oamenilor.

Femeia, dar și soția sa, a fost alături de actor până în ultima clipă.

Despre soţie şi familie, maestrul a vorbit puțin. Alexandru Arşinel a povestit, în cartea lui, „Alexandru Arşinel, de la Dolhasca pe… Calea Victoriei”, lansată în 2012, despre povestea lor de iubire.

„La un moment dat, am văzut o fată a cărei imagine m-a hipnotizat, mi s-au lipit ochii de ea ca de un magnet. Nu am mai putut efectiv să îmi iau ochii de la ea. M-am apropiat şi am întrebat-o cum o cheamă, dar nu mi-a răspuns. Am plusat şi am întrebat-o: «Dar ce ai face dacă m-aş îneca?». S-a întors spre mine, mi-a zâmbit, dar tot nu mi-a răspuns!”, a scris Arșinel.

Sursă Foto – Newscaffe/Arșinel și soția sa, Marinela

„Am păcălit-o! Cred că merita un bărbat mai bun decât mine, în sensul că n-am fost întotdeauna lângă ea când a trebuit. Întâlnirea cu Marilena a fost un semn dumnezeiesc!”, a mai scris Alexandru Arșinel.

Doi oameni puternici și o dragoste mare

Soția actorului a suferit un accident în 2016, în urma căruia nu s-a mai putut deplasa singură, ci doar sprijinită de cadru.

Aceasta a alunecat și s-a lovit la cap, iar starea i s-a înrăutățit ulterior.

„Soția mea a început să aiba probleme de ordin neurologic și să mearga cu greutate. Se sprijină de un cadru. Face recuperare, urmează și un tratament extrem de sever. Din păcate, nu se poate opera. Să sperăm că în curând își va reveni, într-o oarecare măsură”, a povestit Alexandru Arșinel la momentul respectiv, potrivit B1TV.ro.

Amyra Garey
Amyra Garey a absolvit Facultatea de Limbi și Literaturi Străine, Universitatea București, secția Filologie, limbile - ucraineană-rusă. Pasionată de poezie și scriere, a câștigat concursuri literare, lucrând alături de scriitorul ucrainean citeste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase