Cine este noul director general al Automobile Dacia și al Groupe Renault România

Cine este noul director general al Automobile Dacia și al Groupe Renault România
Detalii pe Gândul.

Doucerain îi va fi subordonat lui Nicolas Maure, director de operațiuni Groupe Renault pentru Regiunea Eurasia, din care face parte și România.

„Aș dori să îi mulțumesc și să-l felicit pe Yves Caracatzanis pentru implicarea sa, conducând echipele talentate din România: lansarea industrială și comercială a Noului Duster – marca Dacia depășește propriile recorduri istorice de vânzări în Europa, iar modelul nostru de business, Global Access, din faza de design și până la post-vânzare, reprezintă un atu incontestabil pentru Groupe Renault. Contez pe Antoine Doucerain pentru menținerea acestei dinamici, pentru că România, mai mult ca niciodată, are un rol cheie în planul strategic de dezvoltare al Groupe Renault, Drive the Future”, spune Nicolas Maure, director de operațiuni Groupe Renault pentru Regiunea Eurasia.

Antoine Doucerain a venit la Renault în 1993, în cadrul Direcției de Inginerie Logistică. Își continuă cariera în domeniul Fabricației, mai întâi la uzina din Douai, unde ocupă succesiv posturile de șef departament Montaj, director Tehnic, director adjunct Fabricație, iar mai apoi, în 2010, este numit director al uzinei din Maubeuge, unde asigură lansarea Kangoo ZE și pregătirea modelului Citan pentru Daimler. În 2012, merge în Brazilia pentru a coordona crearea unei noi uzine Nissan și începerea producției modelelor Micra și Versa. Din mai 2015 se întoarce în Franța și ocupă funcția de director industrial, asigurând coordonarea a 8 uzine ale Renault (Polul industrial Vest).

Yves Caracatzanis și-a început cariera în cadrul cabinetului de consultanță Bossard Consultants, apoi la Hewlett Packard. În 1992 vine la Renault ca șef de proiect Organizare logistică. În 1995 se alătură uzinei de la Flins, unde ocupă succesiv posturile de șef atelier fabricație Montaj, șef de departament Vopsitorie, în 1999, și șef serviciu Calitate, în 2002, pentru lansarea Clio 3. În 2005, devine director Inginerie Prototipuri Vehicule al Grupului Renault. În 2008, participă la crearea diviziei Supply Chain (Logistică) a Grupului. În 2010, devine director Supply Chain al Grupului Renault, iar din 2013, este director Industrial și Supply Chain pentru regiunea Eurasia. Începând din aprilie 2016, Yves Caracatzanis este director general al Groupe Renault România și președinte director general al Automobile Dacia.

Groupe Renault este prezent în 127 de țări și a vândut 3,76 milioane de vehicule în 2017, având în portofoliu cinci mărci (Renault, Dacia, Renault Samsung Motors, Alpine și Lada). În 2016 Groupe Renault România a depășit 5 miliarde de euro cifră de afaceri. Compania are 17.700 de angajați.

 

Inchide