Cine este Șerban Pop, fostul șef al ANAF, reținut de DNA

Cine este Șerban Pop, fostul șef al ANAF, reținut de DNA

Hotnews.ro a scris în aprilie 2012 că Șerban Pop a acordat în 2008 un împrumut de 250.000 de euro unui reprezentant al unei firme off shore și că partenera lui Șerban Pop dintr-o casă de avocatură reprezintă firme off-shore și apără în instanță companii împotriva ANAF.

În investigație se arăta că Șerban Pop era asociat într-o firmă de avocatură cu Alina Corina Savin, care este reprezentanta unor firme off-shore și l-a împrumutat în 2008 pe Bogdan Dumitrescu, și el reprezentant al unor firme off-shore, cu 250.000 de euro.

Șerban Pop declara la acea vreme că nu are interese în nici o companie off-shore, că nu deține și nici nu a deținut firme off-shore și că nici nu le-a reprezentat ca avocat. El a mai spus ca a devenit partener în casa de avocatura „Pop, Savin și asociații” în anul 2011.

În declarația de avere depusă de Pop la instalarea în funcția de vicepreședinte ANAF se arăta că Șerban Pop l-a împrumutat pe Bogdan Dumitrescu în 2008 cu suma de 250.000 de euro. Dumitrescu era la acea vreme reprezentantul firmei off-shore I.C.B Investement Fund și actionar la Compania Hotelieră Times.

„Conform declarației de avere din 2008, l-am împrumutat pe Bogdan Dumitrescu cu suma menționată. În calitatea pe care o am și din punct de vedere legal sunt obligat să raspund la întrebări care țin de persoana mea și activitățile oficiale pe care le desfășor. (…) Statutul profesiei de avocat și legea de organizare a acestei profesii, legea numărul 51/1995 privind organizarea acestei profesii, obliga avocații să respecte confidențialitatea tuturor și oricăror informații legate de clienți”, spunea Șerban Pop în aprilie 2012.

„Apreciez că persoanele cu care am intrat în orice fel de relații economice sunt de o integritate ireproșabilă și respectă legea. După cum ați mentionat, relația de împrumut nu are legătura cu activitatea mea ca președinte al Agenției Naționale de Administrare Fiscală”, preciza la acea vreme Șerban Pop pentru hotnews.ro

MRU, despre Șerban Pop: „Are un CV impecabil. Sunt convins că nu va face pe nimeni de rușine”

Șerban Pop, care în prezent are 40 de ani, a fost numit în fruntea ANAF de premierul Mihai Răzvan Ungureanu, în aprilie 2012. Ungureanu declara atunci că l-a ales pe Șerban Pop „pe baza mai multor recomandări”, apreciind că Pop are „un CV impecabil”.

„L-am ales pe baza mai multor recomandări care au venit din mai multe locuri, are un CV impecabil. Are un mare defect. Nu aparține niciunui partid. Mi-l asum! În cazul în care greșesc, îmi asum greșeala. Sunt convins că nu va face pe nimeni de rușine. Sunt convins că nu va dezamăgi!”, declara Mihai Răzvan Ungureanu la B1 TV în urmă cu trei ani.

Pop avea să fie retras de la conducerea Agenției de Administrare Fiscală în aprilie 2013, după o discuție cu premierul Ponta.

Înainte să devină președintele Fiscului, pe care l-a condus timp de un an, Șerban Pop a fost un an vicepreședinte ANAF în mandatul Guvernului Tăriceanu. În această calitate, Pop a fost membru în Consiliul de Administrație al CEC Bank și reprezentant al statului în Adunarea Generală a Acționarilor la Imprimeria Naționala și Loteria Română.

Anterior, el a fost director de cabinet al ministrului Finanțelor Mihai Tănăsescu, în Guvernul Năstase.

De profesie avocat, Șerban Pop a lucrat în Ministerul Finanțelor încă din anul 2000, când, pentru un an, s-a ocupat de consilierea pe probleme juridice la cabinetul unui secretar de stat.

Fostul șef al ANAF Șerban Pop a fost reținut marți pentru complicitate la dare de mită, într-un caz privind soluționarea unui dosar DIICOT în favoarea lui Horia Simu, Pop fiind scos cu cătușe la mâini din sediul DNA, unde a fost audiat aproximativ o jumătate de oră.

Șerban Pop ar fi primit suma de 230.000 de euro de la Horia Simu, pentru a-i da altor persoane în vederea soluționării favorabile omului de afaceri a unui dosar DIICOT, sumă din care Alina Bica ar fi primit 17.500 de euro, potrivit DNA.

DNA a anunțat, marți, într-un comunicat de presă, că a dispus începerea acțiunii penale și reținerea, pentru 24 de ore, a Alinei Bica, pentru luare de mită și participație improprie sub forma determinării cu intenție la săvârșirea fără vinovăție a infracțiunii de abuz în serviciu, și a lui Șerban Pop, acuzat de complicitate la dare de mită.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie de 60 de ani, cu un aspect uluitor de tânăr, a câștigat un...
Zanni este câștigătorul Survivor 2024?! Cum s-a dat de gol, după ce s-a întors din...
FOTO. Cea mai sexy femeie din lume s-a filmat în timp ce se îmbrăca! Fanii...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Prognoza meteo Accuweather actualizată | Temperaturi anormale în București, după trecerea valului saharian
Adevărul despre DECESUL lui Naomi. Ce i-a adus sfârșitul. Dezvăluiri de ultimă oră
Vreme rea în cea mai mare parte a ţării, până vineri dimineaţă. La munte sunt...
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Programul marilor Magazine de Paște 2024: Zilele în care supermarketurile din România vor fi închise
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
❗Greșeala pe care mulți o fac la schimbarea ULEIULUI mașinii. Îți poate afecta mașina? ❗
Gruparea Hamas ia în calcul depunerea armelor. Care este condiţia pentru ca acest lucru să...
ADEVĂRUL despre specia Homo Sapiens, dezgropat într-un sit din...
S-a dat ORDIN de EVACUARE în România. Raed Arafat a decis chiar acum
Schimbare istorică în Sănătate. Ce opțiuni vor avea românii
Lovitură grea pentru chef Richard. Juratul a pierdut un concurent după al treilea battle: „Am...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Getuța Sterp, mesaj pentru urmăritorii care spun că prețurile produselor de la stână sunt scumpe....
"Atunci o bag pe nevastă-mea la înaintare". Ce nu le poate refuza niciodată Alex Velea...
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
Trucul simplu și rapid prin care să-ți schimbi instant viața în bine