Cine sunt cei doi polițiști din Călărași care, în loc să o ajute, au violat o minoră fugită dintr-un centru de plasament. Cei doi au fost ARESTAȚI

Cine sunt cei doi polițiști din Călărași care, în loc să o ajute, au violat o minoră fugită dintr-un centru de plasament. Cei doi au fost ARESTAȚI
Publicat: 07/08/2015, 21:21

Fata de 15 ani a fugit, luni, din Centrul de plasament „Sfântul Ștefan” din comuna Perișoru, unde se afla din februarie 2013, când a fost abandonată de familie. Marți, ea a fost găsită de către autorități în municipiul Călărași și dusă în Centrul de plasament de urgență „Sfânta Maria” din municipiu, de unde a fugit o zi mai târziu. „Miercuri, trebuia sa mă duc eu să o iau de acolo, dar a fugit din nou”, declara, vineri dimineață, corespondentului MEDIAFAX, directorul centrului de la Perișoru, Paul Dragu.

Cei doi polițiști din Călărași acuzați că au violat-o pe adolescentă au găsit-o inițial pe aceasta într-un parc și i-au spus că trebuie să o ducă la Poliție sau înapoi la centrul de plasament de unde fugise. Fata le-ar fi spus însă că nu vrea să se întoarcă la centrul din Perișoru, iar polițiștii ar fi constrâns-o să întrețină relații sexuale, promițându-i în schimb că nu o vor duce înapoi în centrul de plasament. Totul s-ar fi întâmplat într-un fost poligon de trageri. După abuz, cei doi polițiști au plecat și au lăsat-o pe fată acolo, unde a fost găsită de un cioban și dusă la spital. .

După ce a primit îngrijiri medicale, adolescenta a fost readusă în centrul de plasament de la Perișoru.

A fugit de 300 de ori din centrul de plasament

Adsolescenta de 15 ani a plecat de 300 de ori din centrul de plasament din localitatea Perișoru, unde se afla din februarie 2013, săptămâna aceasta centrul fiind amendat cu 100 de lei de Poliție pentru ultima fugă a fetei.

Potrivit unor surse judiciare, amenda, care a fost dată după ce reprezentanții centrului au anunțat dispariția fetei, a fost aplicată în baza Legii 61 din 1991 privind sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice. Reprezentanții centrului au fost sancționați întrucât au încălcat articolul 2, punctul 33 din legea respectivă, care prevede că „neluarea de către părinți sau de către persoanele cărora li s-a încredințat spre creștere și educare un minor în vârstă de până la 16 ani sau care au în îngrijire un alienat ori debil mintal a măsurilor necesare pentru a-l împiedica de la fapte de vagabondaj, cerșetorie sau prostituție” constituie contravenție.

Șeful centrului de plasament în care este internată fata a precizat că aceasta este cazată în una dintre cele opt vile rezidențiale ale centrului și a fugit de mai multe ori, reușind să sară gardul pe câmp, în condițiile în care centrul de plasament se întinde pe o suprafață de teren foarte mare și există un singur paznic.

Adolescenta este din comuna Cuza Vodă din județul Călărași și a fost adusă la centrul de plasament în februarie 2013, de către mama sa, care a abandonat-o și a rămasa doar cu fratele mai mic al acesteia. Femeia își caută foarte rar fiica în centrul de plasament și nu mai locuiește în județul Călărași. Paul Dragu a spus că, de cele mai multe ori atunci când se întâlnesc, tânăra și mama ei se ceartă. Tatăl fetei este plecat la muncă în Spania, a adăugat sursa citată.

Centrul de plasament „Sfântul Ștefan” din Perișoru găzduiește 108 copii, în opt vile de tip familial.

Polițiștii reținuți, trecuți în rezervă

Cei doi polițiști din Călărași suspectați că au violat-o pe fată au fost reținuți joi, iar vineriau fost arestați.

Daniel Ciuciur, purtătorul de cuvânt al Parchetului Judecătoriei Călărași, care instrumentează acest dosar, a declarat corespondentului MEDIAFAX că cei doi polițiști, care sunt angajați ai Serviciului de Ordine Publică din Inspectoratul Județean de Poliție, riscă o pedeapsă cu închisoarea între 5 și 12 ani.

Ministerul Afacerilor Interne (MAI) a anunțat, într-un comunicat de presă, că ministrul Gabriel Oprea a fost informat despre această situație, iar cei doi polițiști au fost trecuți în rezervă.

„Vicepremierul Gabriel Oprea și Ministerul Afacerilor Interne condamnă ferm astfel de fapte care sunt de neacceptat pentru niciun cetățean și, cu atât mai mult, pentru un angajat al Poliției Române.

Având în vedere gravitatea faptelor de care sunt acuzați, cei doi polițiști au fost trecuți în rezervă, urmând a răspunde penal pentru faptele săvârșite. Cei doi vor fi prezentați astăzi instanței cu propunere de arestare preventivă. Indiferent de decizia pe care instanța de judecată o va lua, cei doi nu mai pot face parte din Poliția Română. Situația este intolerabilă și total nedemnă pentru calitatea pe care aceștia au avut-o. Este regretabil că astfel de oameni au purtat uniforma statului român si au jignit, prin faptele lor, munca celor aproape 60.000 de polițiști care lucrează în Poliția Română”, a susținut vicepremierul Gabriel Oprea.

Polițiștii lucrau în cadrul Inspectoratului Județean de Poliție (IPJ) Călărași din anul 2007, respectiv din anul 2012, potrivit purtătorului de cuvânt al instituției, Ramona Tudor.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Vedeta de filme pentru adulți Jenna Jameson a mai primit o lovitură după ce medicii...
Cât costă sicriul în care a fost depus trupul neînsuflețit al lui Costel Corduneanu. 'Stăpânul...
FOTO. Ea e bomba sexy pentru care a divorțat Paszkany! Imagini incendiare cu noua iubită...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Românca al cărei nume este gravat pe mașinile Tesla se luptă acum cu Elon Musk....
IMAGINILE DURERII 😢 Mama lui Costel Corduneanu s-a prăbușit de durere când a văzut sicriul...
S-a transformat total după ce a fost diagnosticat cu cancer. Fostul prezentator i-a ȘOCAT pe...
Filmul exploziei care a devastat, azi noapte, un bloc din Craiova: Țipete de groază și...
Ultimul mesaj al Anei, gravida dispărută în drum spre casă: Eu...
De ce boală ar fi suferit, de fapt, Costel Corduneanu. Fostul luptător se afla pe...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
Poate fi anulat permisul auto dacă nu ai condus mașina mai mult de 2 ani?
Un inginer Boeing spune că producătorul american de avioane a ignorat îngrijorările legate de siguranţă:...
A fost SPART codul celui mai TEMUT criminal în serie din istoria Americii
România devine LIDERUL EUROPEI. Anunțul anului de la Guvern. Vom fi o FORȚĂ
Asia Express 2024. S-a aflat lista completă a finaliștilor după eliminări
Chefi la cuțite, sezonul 13. Cine sunt concurenții din echipa lui chef Richard Abou Zaki....
Mădălin s-a izbit de un copac când a aflat că iubita îl înșală! Ireal ce...
Tavi Clonda s-a săturat de jignirile din mediul online! Artistul intenționează să îi blocheze pe...
De ce Denisa Tănase nu a devenit mamă până la 37 de ani: " Îmi...
BANCUL ZILEI. La ușa lui Bulă sună un neamț.- Nu vă supărați, mă puteți găzdui...
Companiile de Inteligență Artificială încearcă să-l construiască pe Dumnezeu, spune un director european