Cine sunt elevii români care au obținut o medalie de aur și cinci de argint la Olimpiada Internațională de Matematică

Cine sunt elevii români care au obținut o medalie de aur și cinci de argint la Olimpiada Internațională de Matematică
Publicat: 14/07/2014, 19:44
Actualizat: 28/09/2018, 22:55

Medalia de aur a fost obținută Ștefan Spătaru (laureat cu argint și bronz la ultimele două ediții), elev în clasa a XI-a la Liceul Internațional de Informatică din București.

Medaliile de argint au fost cucerite de Simona Diaconu, Paul-Gabriel Muscă, Andrei Teodor Andronache, Viorel Andrei Bud, elevi ai Liceului Teoretic Internațional de Informatică din București și Ioan-Laurențiu Ploscaru, elev la Colegiul Național „Alexandru Lahovari” din Râmnicu Vâlcea.

Echipa României a fost condusă de Radu Gologan, profesor universitar doctor al Universității Politehnica București și a fost însoțită de Bogdan Enescu, profesor la Colegiul Național „B. P. Hașdeu” din Buzău, în calitate de coordonator al activității elevilor. Din partea Societății de Științe Matematice din România au participat, ca observatori în juriul Olimpiadei, Mihai Bălună, profesor la Colegiul Național „Mihai Viteazul” din București și Omer Cerrahoglu, elev la Colegiul Național „Gheorghe Șincai” din Baia Mare și multiplu medaliat la această prestigioasă competiție (două medalii de aur și trei de argint în intervalul 2009 – 2013).

Ediția din 2014 a Olimpiadei Internaționale de Matematică a reunit 557 de participanți din 105 țări.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase