Cine sunt magistrații care l-au condamnat pe Năstase în dosarul Zambaccian

Cine sunt magistrații care l-au condamnat pe Năstase în dosarul Zambaccian
Publicat: 06/01/2014, 19:15
Actualizat: 30/04/2015, 15:25

În aceste moment completul de cinci judecători ai Curții Supreme care a judecat recursul în dosarul Zambaccian deliberează și stabilește sentința pe care Năstase urmează să o primească. Completul este format din judecătorii: Ionuț Matei (președinte), Ioana Bogdan, Cristina Rotaru, Agela Dragne, Luminița Zglimbea. Dintre cei cinci judecători, trei au decis în alte dosare achitarea lui Năstase, iar doi judecători au dispus condamnări pentru Năstase.

Judecătorul Ionuț Matei a condus completul de cinci judecători care a judecat recursul în dosarul Zambaccian. Ionuț Matei este, din decembrie, și vicepreședintele Curții Supreme. El a promovat la ICCJ în noiembrie 2007, în urma unui interviu susținut în fața CSM. Matei, judecător din 1995, a activat la Judecătoria sectorului 3, Tribunalul București și Curtea de Apel București. În noiembrie 2011, judecătorul, a fost desemnat membru în colegiul de conducere al ICCJ.

Pe 30 ianuarie 2012, completul condus de Ionuț Matei a dispus condamnarea la doi ani de închisoare cu executare a lui Adrian Năstase în dosarul Trofeul Calității. Condamnarea a fost menținută de completul de cinci judecători condus de Livia Stanciu, președintele instanței.

Ionuț Matei a pronunțat și sentința de condamnare în dosarul lui Gregorian Bivolaru (șase ani de închisoare). Înainte de pronunțarea sentinței, judecătorul a primit o scrisoare de amenințare.

Judecatorul Matei a făcut parte din completele de judecată care au decis achitarea lui Paul Păcuraru (fond), condamnarea fostului deputat PSD, Mihai Sirețeanu (recurs), condamnarea deputatului PDL Cosmin- Mihai Popescu (fond), condamnarea (fond) a fostului ministru Ioan -Avram Mureșan și a deputatului PDL Eugen Bădălan (fond).

Judecătoarea Ioana Bogdan a făcut parte din completul condus de același Ionuț Matei, care a dispus condamnarea pe fond a lui Năstase în dosarul Trofeul Calității.

A intrat în magistratură în 1998 când a fost numită procuror la Parchetul de pe lângă Judecătoria sectorului 3. Timp de trei ani (2000-2003), a activat ca judecător la Judecătoria sectorului 3, din 2004 a promovat la Tribunalul București. A fost și inspector în cadrul Inspecției Judiciare a CSM. Timp de un an a ocupat funcția de consilier al procurorului șef al DNA, Daniel Morar în perioada septembrie 2009 – noiembrie 2010.

Cristina Rotaru a făcut și ea parte din completul care a judecat pe fond dosarul Trofeul Calității. În acest caz Cristina Rotaru a fost de părere că Năstase trebuia achitat. Are o experiență de 19 ani în magistratură, iar în 2004 a obținut și un doctorat în drept penal.

Cristina Rotaru a fost colegă de facultate cu Adrian Năstase, în cadrul Universității București, la Drept. În 2013, Năstase a fost dat afară de la facultate în urma condamnării definitive în dosarul Trofeul Calității.

În octombrie 2010, Cristina Rotaru a făcut opinie separată față de decizia Curții de Apel București în cadrul procesului în care judecătoarele Viorica Costiniu și Lucia Mera au dipus eliberarea lui Sorin Ovidiu Vîntu.

Judecatoarea Cristina Rotaru a făcut parte din completul care a decis achitarea lui Paul Păcuraru, condamnarea (în recurs) a lui Dan- Ilie Morega, condamnarea ( pe fond) a fostului ministru PNȚCD Ioan -Avram Mureșan și a deputatului PDL Eugen Bădălan (fond).

Luminița Zglimbea este judecătoare la Curtea Supremă din 2005 promovând de la Curtea de Apel București. Judecatoara a decis în aprilie 2010 menținerea în stare de arest preventiv a senatorului PSD Cătalin Voicu. În 2007 Luminița Zglimbea a făcut parte din Biroul Electoral Central pentru referendumul privind suspendarea președintelui.

A mai făcut parte și completul care de dispus menținerea în stare de arest preventiv a inculpaților din dosarul fostului secretar de stat Laurențiu Mironescu. Judecătoarea a deliberat și în dosarul examenului trucat de la INM în acest dosar, fiind trimisă în judecată Gabriela Ghiță, fostul procuror general adjunct al României. În acest dosar Luminița Zglimbea a dispus condamnarea inculpaților.

Judecătoarea a făcut parte și din completul care a dispus în 2011 achitarea lui Adrian Năstase în dosarul Mătușa Tamara.

Angela Dragne este judecătoare la Curtea Supremă din 2006. Împreună cu Luminița Zglimbea, au decis că Năstase este nevinovat în dosarul Mătușa Tamara. A mai făcut parte din completul de 9 judecători care a decis eliberarea lui Marius Locic și Florin Costiniu, învinuiți în dosarul de corupție al senatorului PSD Cătălin Voicu. Potrivit evz.ro, Angela Dragne a făcut parte din completul de judecată care a dispus restituirea dosarului Zambaccian la procurorii DNA în urma unei decizii a Curții Constituționale.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Una dintre celebrele gemene siameze Abby și Brittany s-a căsătorit. De ce nu au făcut...
VIDEO EXPLOZIV | Lider PNL, surprins când o posedă în mașina de serviciu pe tanti...
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
Avertismentul lui Donald Tusk. „Ştiu că sună devastator, dar a început o nouă eră: era...
Este incredibil ce le-a spus Mirel părinților săi! Au ieșit înmărmuriți după dialogul cu fiul...
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic de machiaj. Galerie foto FABULOASĂ!
Vremea 1 - 29 aprilie 2024. Începem săptămâna cu 31 de grade Celsius. Meteorologii se...
Ies la iveală noi detalii despre Mirel. Tânărul este cunoscut pentru agresivitate: "Era foarte obsesiv,...
Explozie la rafinăria Petromidia. A fost activat Planul Roșu de Intervenție. Care este cauza incendiului
S-au despărţit cu scandal! Cele mai scurte căsnicii ale vedetelor din România
Motivul inedit pentru care Volkswagen modifică logo-ul bine-cunosut - VIDEO
Actorul Steven Seagal le-a vizitat pe victimele atacului terorist de la Moscova
Boala CIUDATĂ care apare DOAR în creierul oamenilor SĂRACI
Supermarketuri ÎNCHISE în weekend. A venit anunţul fulger: A apărut o problemă
Grigore Caramalac, crima organizată, sportul şi propaganda rusească în Republica Moldova (II)
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă....
Mama Andreei, prăbușită de durere la înmormântarea fiicei sale, ucise fără milă de studentul la...
Cum a petrecut mama Geta ziua ei de naștere și ce cadouri a primit? „N-am...
Tatăl lui Mirel Dragomir, despre crima sângeroasă comisă de fiul său: "Nu pot să-l privesc...
BANCUL ZILEI. Învățătoarea: Bulă, îți dau un bilet să îl duci lu’ taică-tu. Dar să...
Test de cultură generală. Care a fost prima țară care a trecut la ora de...