Clanul Bercea, închisoare cu executare pentru șantajarea lui Mircea Băsescu

Clanul Bercea, închisoare cu executare pentru șantajarea lui Mircea Băsescu
Publicat: 29/10/2015, 14:24

Magistrații Tribunalului Constanța l-au condamnat pe Florin Anghel, fiul lui Bercea Mondial, la șapte ani și opt luni de închisoare pentru șantaj, la care se adaugă o pedeapsă mai veche, de cinci ani și trei luni de închisoare, primită de acesta în dosarul în care a fost condamnat și Sandu Anghel, după ce și-ar fi înjunghiat un nepot într-un bar din localitatea Drăgănești Olt.

Astfel, Florin Anghel are de executat, în total, 12 ani și 11 luni de închisoare.

Conform deciziei instanței, lui Florin Anghel i se va scădea din pedeapsă perioada în care a fost reținut și arestat preventiv, respectiv din 29 mai 2014 până în 29 aprilie 2015, dar și cea a arestului la domiciliu, până în 6 iulie 2015.

De asemenea, Marius Constantin, ginerele lui Bercea Mondial, a fost condamnat la patru ani și șase luni de închisoare cu executare, Fănica Anghel, soția lui Bercea, la trei ani și nouă luni de închisoare, iar Izaura Anghel, fiica lui Sandu Anghel, a primit patru ani și cinci luni de închisoare.

În cazul lui Grinică Ion, fiul lui Sandu Anghel, care la data comiterii faptei era minor, instanța a dispus o măsură neprivativă de liberate, de șase luni sub supraveghere.

Totodată, magistrații i-au obligat pe patru dintre membrii familiei Anghel la plata de daune morale lui Mircea Băsescu în valoare totală de 7.000 de euro. Astfel, Florin Anghel trebuie să achite 3.000 de euro, Izaura Anghel, 2.500 de euro, Marius Constantin, 1.500 de euro, iar Grinică Ion, 500 de euro.

Pe de altă parte, instanța a respins ca nefondate restul pretențiilor civile emise de Mircea Băsescu, avocatul acestuia cerând la ultimul termen daune morale de un milion de euro.

Decizia Tribunalului Constanța nu este definitivă și poate fi atacată cu apel în termen de zece zile de la comunicare.

Pronunțarea în acest dosar a fost amânată de două ori, ultima dată în 27 octombrie.

În 6 octombrie, la ultimul termen din proces, DNA a cerut ca Florin Anghel, Izaura Anghel, Fănica Anghel și Marius Constantin să fie condamnați la închisoare, iar Grinică-Ion Anghel să fie internat într-un centru educativ.

La rândul său, avocatul lui Mircea Băsescu, Nelu Tașcă, a spus că a cerut daune morale de un milion de euro pentru clientul său, el menționând că acțiunea civilă este întemeiată pe faptul că a fost adus un prejudiciu de imagine clientului său, dar și pentru presiunea la care a fost supus de către inculpați în urma acțiunilor de șantaj.

Soția lui Bercea Mondial, doi fii ai acestuia, Florin și Grinică-Ion Anghel, precum și fiica și ginerele lui Sandu Anghel, au fost trimiși în judecată de procurorii anticorupție din Constanța, la sfârșitul lunii iunie 2014, fiind acuzați de șantajarea lui Mircea Băsescu.

Potrivit rechizitoriului procurorilor constănțeni, în 1 noiembrie 2013, Florin Anghel i-ar fi cerut lui Mircea Băsescu, fratele fostului președinte Traian Băsescu, 280.000 de euro, în caz contrar amenințând cu dezvăluirea în presă a unor informații compromițățoare, de corupție, în care ar fi fost implicat acesta și familia sa.

În 26 martie 2014, Florin Anghel, împreună cu mama sa, Fănica, l-au amenințat și pe Marian Căpățână, martor în dosar, pentru a-l determina să dea suma de 280.000 de euro sau să își transfere averea în proprietatea lor. Ulterior, în 26 mai și 29 mai, fiica lui Bercea, Izaura Anghel, concubinul acesteia, Marius Constantin, și fratele minor al femeii, Grinică Ion Anghel, au mers din nou la Mircea Băsescu, cu aceleași amenințări despre pretinsa implicare în infracțiuni de corupție, cu scopul de a-l determina să le dea cei 280.000 de euro.

Conform sursei citate, în 29 mai 2014, cei trei au primit 10.000 de euro de la Mircea Băsescu, fiind prinși în flagrant de procurorii anticorupție.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Su-57 vs F-16: Cum se compară cel mai avansat avion de luptă al Rusiei cu...
Gabi Bădălău a ”comis-o” grav cu Urus-ul de 300.000 €! Sechestrat de DIICOT, într-un dosar...
Cum trăiește, de fapt, acum, Alexandru Tudor. A ales viața monahală, deși nu se poate...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
Alpinistul român Gabriel Tabără a murit pe Everest
Anunțul matrimonial scandalos lăsat de o pensionară: 'Caut un domn slab, bine îmbrăcat și...' 😲
Shannen Doherty, ultima DORINȚĂ înainte de a muri. „Pe mine cancerul m-a făcut să... ”
Prima reacţie a părinţilor tânărului ucis de Vlad Pascu, după ce judecătoarea Ancuţa Popoviciu a...
Cât a ajuns să coste roșiile românești în piețe! Românii, în pragul disperării
Urmărire cu final neașteptat! Un afacerist a intrat cu un Lamborghini într-un stâlp în timp...
Ce bust, ce posterioare! Divele sunt bine tare din cap până în picioare
Trebuie să scoți mașina din viteză de câte ori oprești la semafor?
Reuters: Vladimir Putin a pus ochii pe o insulă crucială pentru NATO: ,,Scopul lui Putin...
Operațiunea de MARE RISC din Primul Război Mondial!
Veste SOC pentru Elena Udrea. Judecătorii au luat decizia
Imagini incendiare cu Babs, fosta iubită a lui Dorian Popa în Dubai. Bruneta de 41...
Bunicul Florentinei, fata ucisă la Sibiu, detalii șocante! "Nu a..."
Tavi Colen, mărturisiri despre trădarea din trupa Talisman. Artistul nu îl poate uita Alin Oprea....
Jennifer Lopez și Ben Affleck, surprinși în timp ce se certau în mijlocul străzii. Ce...
BANCUL ZILEI. - I-am dat împrumut unui amic 200 de lei, dar văd că nici...
Finlandezii cer ajutor de la UE în criza migranților de la frontiera cu Rusia
×