Clauză uimitoare din testamentul lui Freddie Mercury: ce tradiție de Crăciun a vrut să mențină solistul Queen după moartea sa

Clauză uimitoare din testamentul lui Freddie Mercury: ce tradiție de Crăciun a vrut să mențină solistul Queen după moartea sa
Publicat: 25/12/2019, 18:13

Potrivit ziarului britanic Daily Mirror, Freddie Mercury, care a murit în urmă cu 28 de ani de SIDA, continuă să trimită cadouri de Crăciun rudelor și prietenilor săi, scrie Agerpres.

A fost însuși solistul Queen cel care a prevăzut în testamentul său o clauză prin care lanțul de magazine londonez Fornum and Mason trebuie să trimită în fiecare an un coș de Crăciun persoanelor aflate pe lista sa.

Unul dintre acești prieteni este Elton John, care a mărturisit că Freddy „era plin de dragoste față de viață și nu a arătat tristețe înainte de moarte”.

„La o lună după ce s-a stins din viață, la 24 noiembrie 1991, am primit un coș cu cadouri și o felicitare”, a povestit Elton John.” Pe el era scris: „Dragă Sharon cred că îți va plăcea. Cu dragoste, Melina. Crăciun Fericit”.

Freddie Mercury comandase acest cadou și felicitarea, trecând numele pe care cei doi artiști le foloseau când se costumau în ‘drag queens’.

„Ne-am gândit că este un gest superb, care se repetă an de an”, a declarat ziarului, un purtător de cuvânt al lanțului de magazine britanic.

Costul acestor cadouri este trecut în contul uriașei moșteniri lăsate de Freddie Mercury și care continuă să crească datorită difuzării cântecelor sale.

Numele lui Freddie Mercury nu va fi dat uitării niciodată, nici de familia sa nici de fanii săi, care zilele acestea s-au putut bucura de noul videoclip al piesei sale „Thank God It’s Christmas”, lansat ințial în 1984.

„Thank God It’s Christmas” nu a avut un videoclip original, iar lansarea sa în premieră se încadrează în tendința prin care trupa Queen vrea să renoveze imaginea unor mari hituri precum „Bohemian Rhapsody”, „Don’t Stop Me Now”, sau „A Kind Of Magic”.

Gilda Popa
Gilda Popa este licențiată în Drept și a urmat un master de psihologie organizațională la Facultatea de Psihologie - Universitatea București. A intrat în presă accidental, după ce a câștigat un concurs la un post local de televiziune din Constanța,citeste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase