Clopoțelul nu o să mai sune într-un cartier din Craiova: Motivele pentru care școala și grădinița nu se vor deschide în acest an școlar

Clopoțelul nu o să mai sune într-un cartier din Craiova: Motivele pentru care școala și grădinița nu se vor deschide în acest an școlar
Publicat: 07/09/2019, 12:33

Cele două unități școlare din Craiova care nu se vor deschide în acest an școlar aveau grupurile sanitare în curte și nu aveau apă curentă.

În acest an, Școala Popoveni a primit finanțare de la Primăria Craiova pentru modernizare și extindere, astfel încât toaletele să fie construite în interior. Clădirea are acum pereții decopertați și este fără acoperiș.

„A fost consolidată clădirea. S-a turnat și fundația pentru extindere și acum se lucrează și la acoperiș. Contractul este până anul viitor în luna mai”, spun reprezentanții firmei care au preluat șantierul.

În aceste condiții, în cartierul Popoveni din Craiova deschiderea anului școlar a fost amânată pentru anul viitor. Unitatea de învățământ este arondată Școlii gimnaziale „Gheorghe Bibescu” din cartierul apropiat 1 Mai, Potrivit managerului școlii, cei 80 de copii care sunt înscriși la această unitate vor urma cursurile la Școala „Gheorghe Bibescu”.

scoala

„Până când se vor termina lucrările la Școala Popoveni, elevii de la clasele primare vor fi mutați la Școala Gimnazială . Sunt 80 de copii la clasele primare, care învățau în două ture, iar acum o să învețe într-un singur schimb”, a declarat Verginica Roșca, managerul Școlii gimnaziale „Gheorghe Bibescu” din Craiova.

Voci de copii nu se vor mai auzi în acest an nici la grădinița care este situată vizavi de Școala Popoveni. Unitatea școlară a rămas cu tăblița pe care scrie că este grădiniță, dar a fost scoasă de Primăria Craiova din circuitul educațional, pe motiv că este în stare avansată de degradare. Grădinița avea toaletele într-o baracă metalică, fără apă curentă. De asemenea, copiii aveau la dispoziție câteva leagăne plasate la intrare care erau ruginite.

Mai mult, cei care au intrat în curtea unității de învățământ au găsit de cuviință să completeze peisajul cu câteva desene și mesaje obscene. În acest an, preșcolarii vor schimba peisajul pentru că vor învăța și ei tot la Școala gimnazială „Gheorghe Bibescu” din Craiova.

„Sunt 20 de copii de diferite vâsrte, care vor învăța la simultan, într-o clasă de la Școala . În incinta unității mai avem și alte clase de grădiniță”, a mai spus managerul școlii, Verginica Roșca.

Reprezentanții municipalității spun că preșcolarii mutați în anul acesta vor reveni la Popoveni în anul școlar următor și că își vor desfășura activitățile în incinta școlii pe care o vor extinde și cu două clase pentru grădiniță.

„Am făcut turul de forță la toate unitățile școlare din Craiova. La grădinița din Popoveni am intrat în interior și când am văzut plafonul lăsat în două clase am luat decizia să scoatem această unitate din circuitul educațional. I-am comunicat acest aspect doamnei director și a a luat act. În aceste condiții a hotărât ca în acest an școlar să relocheze și grădinița Popoveni la Școala gimnzială Gheorghe Bibescu. Se vor construi două clase de grădiniță la Școala Popoveni”, a declarat viceprimarul Craiovei, Stelian Bărăgan.

Clădirea actuală a Grădiniței din Popoveni nu se va mai deschide pentru copii. Municipalitatea a inclus-o într-un poiect pe fonduri europene care vizează înființarea unui club pentru persoane de vârsta a treia.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Niște români s-au instalat confortabil în casa unei spaniole plecate la copii, în Canada, și...
Alex Ciucu a ascuns 11 ani relația paralelǎ! EA i-a fost amantă. Avem imaginile
FOTO. Grațiela e văduva lui Costel Corduneanu. Femeia e cu 20 de ani mai tânără...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Grațiela Corduneanu, la un pas să înfunde închisoarea. Scandal uriaș produs de nevasta interlopului din...
A văzut că ia brusc în greutate și a mers la medic. Ce avea femeia...
Ancuţa Popoviciu rămâne judecătoarea dosarului de la 2 Mai. Judecătoria Mangalia a respins defintiv cererea...
"Mă simt ciudat să spun cu voce tare: Am cancer la creier". Reacția tulburătoare a...
Cum s-a îmbogățit peste noapte un cuplu de britanici! Cei doi au găsit un vas...
ProTV vs. Antena 1! Vedetele care au trădat şi s-au mutat de la un post...
Poți radia mașina dacă n-o mai folosești, fără s-o casezi?
CE a propus stabilirea în acest an a datei de eliminare a controalelor la frontierele...
L-au CREAT pe Dumnezeu! Inteligența Artificială Supremă este AICI?!
România demolează Austria. Anunțul a venit chiar azi, 19 aprilie: Greu, dar am obținut
O vedetă PRO TV, decizie de neînțeles. De ce s-a retras din televiziune
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou...
Vreme ANORMALĂ în weekend! Ce se întâmplă în TOATĂ România!
Virginia, dezvăluiri despre o posibilă relație cu Patrick! Se simte Robi deranjat de apropierea dintre...
Nepotul lui Florin Salam, Adrian Petrache, reușită uriașă în carieră: "'Cu bucurie și recunoștiință, vă...
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
Sateliții lui Elon Musk ar putea distruge câmpul magnetic al Pământului