Clotilde Armand anunță că, matematic, a câștigat Primăria Sectorului 1: „Diferența e de peste 1.000 de voturi! Nu există baza legală pentru renumărare”

Clotilde Armand anunță că, matematic, a câștigat Primăria Sectorului 1: „Diferența e de peste 1.000 de voturi! Nu există baza legală pentru renumărare”
Clotilde Armand (FOTO: Facebook)
Publicat: 30/09/2020, 00:36
Actualizat: 30/09/2020, 01:33

Clotilde Armand (candidatul USR-PLUS, susținut și de PNL) și-a anunțat victoria marți seară, cu puțin timp înainte de miezul nopții, la Primăria Sectorului 1. Ea susține că diferența este de peste 1.000 de voturi în favoarea ei, față de contracandidatul Daniel Tudorache (candidatul PSD).

Clotilde Armand a obținut 36.255 de voturi, iar contracandidatul ei, Daniel Tudorache (PSD) a primit 35.322 de voturi, potrivit unor surse USR, citate de Digi 24.

„Matematic am învins”, a anunțat Clotilde Armand marți seară, în fața Biroului Electoral Sector 1, susținând că „nu există baza legală pentru renumărare”, cu trimitere la decizia pe care urmează să o anunțe miercuri Biroul Electoral Central (BEC).

Armand și-a avertizat adversarii să nu mai „umble la voturi” și a promis că ancheta pornită privind eventualele fraude va merge până la capăt.

„Dacă Tudorache și Firea vor mai mulți ani de închisoare, eu zic să încerce să mai umble la voturi. (…) Promit că voi lupta cu toată forța mea ca tentativa de fraudare care a existat să nu rămână nepedepsită”, a afirmat ea.

Victoria a fost anunțată și de Dan Barna, co-președintele alianței, într-un mesaj pe Facebook. Pe aceeași rețea de socializare, Clotilde Armand a postat un mesaj pe Facebook, în care avertizează:

„Au uitat dna Firea și primarul bolșevic că reprezit ”risc seismic ridicat”? Așa au spus atunci când mi-au dat jos singurul mesh electoral. Am o veste importantă pentru ei: vedeți că vine cutremurul în Primăria Sectorului 1. Țineți-vă bine pesediștilor. Curând”.

Dan Barna, co-președintele Alianței USR-PLUS, a felicitat-o pe Armand pentru victorie: „Am zis că învingem. Am învins! Felicitări, Clotilde Armand!”.

BEC a amânat decizia în cazul sesizărilor de fraudă electorală, inclusiv situația de la Sectorul 1

Membrii Biroului Electoral Central (BEC) au amânat pentru miercuri decizia în cazul sesizărilor incluse pe ordinea de zi a ședinței programate marți, de la ora 15:00.

Este vorba de zece sesizări de fraudă electorală ce vizează atât situația de la Sectorul 1, cât și din Mangalia, Constanța, Caraș Severin și Vrancea, dar și o serie de contestații și informări cu privire la procesul electoral.

BEC a amânat pentru miercuri analizarea sesizărilor formulate de PSD privind renumărarea voturilor din Sectorul 1 sau anularea alegerilor, au declarat surse din cadrul BEC pentru G4Media.ro.

Marcel Vela trece la amenințări. Edilii care nu acceptă rezultatele BEC, scoși cu forța din primării!

S-au scurs 48 de ore de la alegerile locale din 2020 și mulți candidați încă nu acceptă că au pierdut scrutinul de duminică, 27 septembrie. Pentru toți aceștia, ministrul de Interne are un mesaj clar: vor fi scoși cu forța din primării, dacă nu pleacă singuri!

Într-un mesaj postat pe Facebook, Marcel Vela susţine că rămâne „foarte atent~ la ce se întâmplă în contextul recentelor alegeri şi anunţă că nu va tolera „nicio abatere de la lege”: „Am fost şi rămân foarte atent la tot ceea ce se întâmplă în contextul acestor alegeri şi, credeţi-mă, nu voi tolera nicio abatere de la lege! Colegii mei din Ministerul Afacerilor Interne sunt în continuare la datorie”.

Dragoș Tănase
Dragoș Tănase are o experiență de aproape 20 de ani în presa online. A absolvit Facultatea de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion în anul mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie de 60 de ani, cu un aspect uluitor de tânăr, a câștigat un...
Simona Halep, tot mai aproape de retragerea din tenis? Ce lovitură: a fost exclusă
FOTO. Face o avere din imaginile cu ea: apariție controversată a jucătoarei de fotbal!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Zanni este câștigătorul Survivor 2024?! Cum s-a dat de gol, după ce s-a întors din...
Adevărul despre DECESUL lui Naomi. Ce i-a adus sfârșitul. Dezvăluiri de ultimă oră
Elevă de 17 ani, violată de patru tineri într-un liceu din Dâmboviţa. Trei dintre ei...
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Mesajul dureros al mamei care și-a pierdut fetița din cauza biluțelor magnetice: „Părinții să nu...
Wow sau Bau? Cât de mult le-a schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
USR a depus plângere pentru grup infracţional organizat împotriva „caracatiţei lui Piedone”
ADEVĂRUL despre specia Homo Sapiens, dezgropat într-un sit din...
Ungaria se UNEȘTE cu România. Moment istoric. S-a aprobat chiar azi, 25 aprilie
E panică mare pe piața imobiliară. Se forțează creșterea prețurilor
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Getuța Sterp, mesaj pentru urmăritorii care spun că prețurile produselor de la stână sunt scumpe....
Cansu Dere, motivul pentru care a luat o pauză de la aparițiile pe micile ecrane
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
Oamenii de știință din domeniul energiei dezleagă misterul strălucirii aurului