Cluj: Peste 1.500 de vizitatori la un târg de locuri de muncă unde se ofereau salarii de 500 de euro

Cluj: Peste 1.500 de vizitatori la un târg de locuri de muncă unde se ofereau salarii de 500 de euro
Peste 1.500 de persoane au participat, miercuri, la un târg de locuri de muncă, la Cluj-Napoca, evenimentul fiind organizat de un preot ortodox și fiind invitate firme care să ofere și posturi cu salarii de minimum 500 de euro, transmite corespondentul MEDIAFAX.
Publicat: 17/10/2012, 17:37
Actualizat: 27/09/2018, 23:05

Preotul ortodox Dorel Gălan, coordonator al unui proiect european pentru șomerii din județul Cluj și organizator al manifestării, a declarat, miercuri, că la târgul de locuri de muncă au participat 17 angajatori, care au oferit slujbe din domenii variate.

„Târgul de locuri de muncă special organizat la Cluj-Napoca face parte dintr-un proiect cu finanțare europeană prin POSDRU. Ne adresăm unui grup-țintă de 700 de persoane aflate în căutarea unui loc de muncă. O noutate este faptul că am solicitat angajatorilor să ofere locuri de muncă plătite cu salarii de minim 500 de euro, iar fiecare angajator prezent are cel puțin un loc de muncă cu acest salariu. La târg participă 17 firme, din cele 30 invitate, care oferă, în total, peste 400 de locuri de muncă. Locurile de muncă sunt din domenii variate, cum ar fi IT, contabilitate, asigurări, servicii financiare, ingineri mecanici, dar avem și posturi de strungari, sudori, vopsitori sau lăcătuși confecții metalice”, a spus Gălan.

Dorel Gălan este preot slujitor la Biserica „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” din cartierul clujean Grigorescu și a afirmat că s-a implicat în proiecte sociale ca o continuare a misiunii duhovnicești.

„Faptul că sunt coordonatorul unui proiect european vine dintr-o preocupare adițională a mea, aceea de formator, de trainer, în ceea ce presupune formarea organizațională. Am putut să mă implic în astfel de proiecte, pentru că este vorba despre chestiuni complementare, în sensul că Biserica, prin reprezentanții ei, se implică programatic în social. Liturghia nu se termină la finalul Liturghiei, ci se cere continuată în implicarea noastră în domeniul social. Pentru că nu poți să ai în biserică un comportament, să ai o mască, iar în interacțiunea cu ceilalți să ai alt tip de comportament. E important să fii integru, cum ești în biserică, așa să fii și în societate. Implicarea într-un astfel de proiect este continuarea misiunii duhovnicești”, a explicat Dorel Gălan.

El a precizat că proiectul european, din care a făcut parte și târgul de locuri de muncă, a fost lansat anul trecut și are o valoare eligibilă de 500.000 de euro, fiind derulat în parteneriat cu o firmă spaniolă.

„În cadrul proiectului au mai fost organizate cursuri de perfecționare și de calificare pentru șomerii din județul Cluj, pentru diverse meserii, cum sunt expert achiziții publice, manager resurse umane, ospătar, bucătar, agenți de pază”, a explicat Dorel Gălan.

Unul dintre angajatorii prezenți la târgul de locuri de muncă de la Cluj-Napoca a apreciat cerința organizatorilor de a oferi slujbe bine plătite.

„Noi avem și posturi plătite cu 500 de euro și chiar mai mult, iar un astfel de târg, de nișă aș putea spune, ne aduce potențiali colegi care știu exact ce vor. Știu că au anumite studii, au o anumită calificare și vin la sigur, nu suntem asaltați de sute de persoane cărora trebuie să le tot explicăm ce anume căutăm. Avem nevoie de oameni ambițioși profesional”, a precizat reprezentantul unei firme de asigurări.

Alin a absolvit acum doi ani o facultate la Cluj-Napoca, dar nu și-a găsit o slujbă în domeniul horticol. Are un master, a făcut practică în străinătate și a participat la mai toate târgurile de profil din oraș în încercarea de a se angaja.

„Cred că, la pregătirea mea, un salariu de 500 de euro este minimum, la început. Am venit atras de oferta salarială. Sunt sigur că se va găsi ceva și pentru mine”, a spus tânărul.

Sonia este studentă la Contabilitate, în anul II, și spune că își dorește o slujbă chiar înainte de terminarea studiilor, pentru că „practica este foarte importantă”.

„Mă gândeam să încep de undeva, nu neapărat în domeniu, într-un domeniu adiacent. E primul târg de joburi la care particip. Am văzut oferte de la firmele de asigurări. Ar fi un prim pas”, a spus aceasta.

La târgul de la Cluj-Napoca au participat și șomeri, aflați în plată pe listele Agenției Județene de Ocupare a Forței de Muncă (AJOFM).

Unul dintre aceștia a lăsat un CV la o firmă care căuta sudori și a primit asigurări că va fi invitat la un interviu.

„Din ce am discutat nu este salariul de 500 de euro, dar din câte am înțeles este bunicel, oricum mai mare decât șomajul pe care îl iau eu, de 600 de lei. Sper să am o șansă. Mă mir că un preot a organizat târgul, dar sunt sigur că el știe cel mai bine cum să se apropie de oameni”, a arătat bărbatul.

Târgul a fost vizitat de peste 1.500 de persoane.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
După ce a câștigat 1 milion $ la loterie, o femeie s-a gândit să mai...
S-a aflat motivul pentru care a murit Gabriela, micuța de 4 ani cu chip de...
FOTO. Antonia, ce apariție! Nimeni nu se gândea că o va vedea așa
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Cronica unui 'blat' anunțat. Motivul real pentru care Zanni a fost eliminat și adus înapoi...
Actrița celebră, la un pas de PARALIZIE! A descoperit că are o TUMORĂ pe măduvă
Mesaje de Paște 2024. Urări calde și felicitări pentru cei dragi
Ce conținea peștele mâncat de fetița de 4 ani și bunica ei, decedate după ziua...
Există români care nu și-au primit pensiile înainte de Paște: „Mi-am făcut niște calcule. Mă...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
La cât timp se face verificarea uleiului? Un detaliu foarte important
China a lansat o sondă pentru a colecta eşantioane de pe faţa ascunsă a Lunii
Descoperire ULUITOARE la polii Pământului! Se întâmplă chiar acum
Decizie pentru cei care au permis categoria B. Legea a fost promulgată de Iohannis
Horoscop, 4 mai 2024. Bani și reușite pentru Berbeci. Zodia care trebuie să fie atentă...
I-a cerut soțului o fotografie cu bebelușul celui mai bun prieten al său, dar a...
Se spală rufe azi, în Joia Mare? Ce spun preoții
Mioara Velicu rememorează copilăria autentică de la sat: „Am crescut într-o familie cu 8 copii....
Ce a declarat Florin Piersic de pe patul de spital: "Asta e cel mai important"
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Zeci de experţi în Inteligenţă Artificială de la Google, recrutați de Apple