CNA s-a răzgândit în privința Antena TV Group. Transformarea Antena 2 în Antena Stars a fost aprobată

CNA s-a răzgândit în privința Antena TV Group. Transformarea Antena 2 în Antena Stars a fost aprobată
Publicat: 18/12/2013, 15:22
Actualizat: 06/02/2019, 18:50

Consiliul Național al Audiovizualului (CNA) a aprobat, în ședința de miercuri, solicitarea societății Antena TV Group de modificare a denumirii televiziunii Antena 2 în Antena Stars, dar și modificarea siglei și a grilei de programe a postului.

Transformarea televiziunii Antena 2 în Antena Stars a fost aprobată cu șase voturi „pentru” (Lorand Turos, Monica Gubernat, Viore Vasile Buda, Cristina Trepcea, Răsvan Popescu și Radu Călin Cristea), în timp ce „împotrivă” au votat Laura Georgescu, președintele CNA, și Christian Mititelu.

CNA a reanalizat, în ședința de miercuri, solicitarea Antena TV Group de modificare a denumirii Antena 2 în Antena Stars, de modificare a siglei și a grilei de programe a televiziunii. La ședința CNA de miercuri nu participă trei membri ai CNA – Narcisa Iorga, Valentin Jucan și Florin Gabrea.

În ședința din 10 decembrie, CNA respinsese solicitarea Antena TV Group de transformare a televiziunii Antena 2 în Antena Stars, unii membri ai Consiliului – Narcisa Iorga și Laura Georgescu – precizând că postul se va tabloidiza prin emisiunile unor prezentatori ca Bianca Drăgușanu în noua grilă a canalului.

Miercuri, CNA a reluat discuțiile privind solicitarea de transformare a Antena 2 în Antena Stars. La ședința CNA a fost prezentă o delegație din partea Antena TV Group, din care au făcut parte, printre alții, Sorin Alexandrescu (CEO al Antena TV Group), Cristian Ionescu (managerul echipei care coordonează proiectul de televiziune Antena Stars și managerul echipei care produce emisiunile „Un Show Păcătos” și „Acces direct”, care sunt difuzate de Antena 1, o altă televiziune deținută de Antena TV Group), dar și Mihai Morar și Cristian Brancu, două dintre vedetele noii televiziuni Antena Stars.

Sorin Alexandrescu, CEO al Atena TV Group, a spus că a venit în fața CNA pentru că a considerat că trebuie să clarifice anumite aspecte cu privire la proiectul Antena Stars.

Sorin Alexandrescu a spus că Antena Stars va fi o televiziune care va prezenta „zona frumoasă a celebrităților”. „Eu vreau să vorbesc despre celebrități, nu de monden”, a mai spus Sorin Alexandrescu.

„Consider că structura grilei nu aduce sub nicio formă atingere interesului public (…) Solicitarea pe care am făcut-o noi se rapoartează la realitatea pieței”, a spus Sorin Alexandrescu, precizând că este dificil să se pronunțe „ante factum” cu privire la emisiunile din noua grilă a Antena Stars.

El a precizat că Antena Stars va difuza programe din zona de reality show, însă aceste emisiuni nu sunt definite în prezent „la nivel de casting”, nefiind stabilite persoanele care vor prezenta aceste programe. „Când vom avea aceste date, vi le putem pune la dispoziție”, le-a spus Sorin Alexandrescu.

În noul proiect depus de Antena TV Group la CNA nu mai figurează Bianca Drăgușeanu printre vedetele noii televiziuni Antena Stars.

Pe de altă parte, Sorin Alexandrescu a spus că în proiectul Antena Stars sunt implicate „investiții semnificative”, dar și o echipă de aproximativ 200 de oameni.

Membrul CNA Monica Gubernat l-a întrebat pe Cristian Ionescu, managerul echipei Antena Stars, dacă Nicolae Guță este „o celebritate”.

Însă Cristian Ionescu a spus că nu i se pare corect să se lanseze în aprecieri la adresa oricărei persoane, nu doar din rândul celor publice, ci și a celor particulare.

În schimb, Sorin Alexandrescu a spus că celebritățile prezentate la Antena Stars vor fi selectate în funcție de preferințele publicului, preferințe care vor fi măsurate prin studii de piață.

„Verificăm părerile celor pe care-i considerăm în publicul țintă al stației (…) Vorbim despre oameni care să aibă relevanță în structura audienței pe care o targetăm noi”, a spus Alexandrescu. Potrivit dosarului depus la CNA, publicul țintă al Antena Stars este preponederent feminin, din mediul urban, cu vârsta cuprinsă între 18 și 49 de ani.

Laura Georgescu, președintele CNA, a remarcat faptul că în grila de programe a Antena Stars programele educative scad la 1,78%, față de 13% în cazul Antena 2.

„E o schimbare în mare parte generată de faptul că am dorit să schimbăm ponderea programelor de știri”, a spus Cristian Ionescu. El a precizat că în cazul Antena 2 în procentul dedicat programelor educative era încadrată și emisiunea moderată de Adriana Bahmuțeanu, care va fi prezentă și în grila Antena Stars.

Laura Georgescu a atras atenția că Antena Stars va trebui să respecte prevederile din legislația audiovizualului privind protejarea demnității umane, dar și cele referitoare la protecția minorilor.

La rândul său, Christian Mititelu a spus că el nu este convins de proiectul prezentat de reprezentanții Antena TV Group. „Au venit aici cu doi prezentatori respectabili, s-au ferit să vină cu alți prezentatori (…). Nu sunt convins că nu vom vedea (la Antena Stars, n.r.) aceleași personaje pe care le vedem în majoritatea programelor de divertisment, inclusiv la Antena 1, cu acea tipologie, care cred că este păguboasă pentru adolescenții de astăzi și cu psihologii care nu oferă repere de niciun fel pentru tineri”, a spus Mititelu.

Pe de altă parte, în timpul discuțiilor cu membrii CNA, Sorin Alexandrescu a spus că anul viitor va veni în fața Consiliului cu „schimbarea altei stații” din portofoliul Antena TV Group. El nu a precizat la ce televiziune se referă.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie de 60 de ani, cu un aspect uluitor de tânăr, a câștigat un...
Gestul făcut de Alexandru Ciucu față de Alina Sorescu, după ce și-a ascuns relația paralelă...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete...
Umilită din cauza listei de cumpărături! Ce a pățit Lili din Iași, după ce a...
Alimentul pe care Nadia Comăneci îl mănâncă zilnic, imediat cum se trezește. Dieta de nota...
Românii care se pot pensiona cu 5 ani mai devreme, din toamnă. Noua lege aduce...
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Doliu la Casa Regală Britanică. Prințesa Beatrice a trecut prin clipe grele după ce primul...
Wow sau Bau? Cât de mult le-a schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
USR a depus plângere pentru grup infracţional organizat împotriva „caracatiţei lui Piedone”
Semnal CIUDAT de la o galaxie DIN APROPIERE! Cercetătorii din toată lumea l-au primit
Dispare numerarul? Decizia finală UE pentru plata cu BANCNOTE
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Getuța Sterp, mesaj pentru urmăritorii care spun că prețurile produselor de la stână sunt scumpe....
Cansu Dere, motivul pentru care a luat o pauză de la aparițiile pe micile ecrane
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
Condamnarea pentru viol a lui Harvey Weinstein, anulată de o instanță din New York