CNN: Premierul britanic Boris Johnson ia în considerare un nou lockdown

CNN: Premierul britanic Boris Johnson ia în considerare un nou lockdown
Premierul britanic Boris Johnson (FOTO: Facebook/Boris Johnson)
Publicat: 31/10/2020, 13:47
Actualizat: 31/10/2020, 16:35

Premierul britanic Boris Johnson ar lua în considerare un nou lockdown (carantină), începând de săptămâna viitoare, potrivit unor surse apropiate acestuia, citate de CNN.

O sursă apropiată premierului a declarat că Johnson este așteptat să țină o conferință de presă, luni, în care va anunța noi restricții.

Măsurile prevăd închiderea totală, cu excepția magazinelor care vând „articole esențiale” și a școlilor, și ar intra în vigoare de miercuri, pentru o perioadă de o lună, informează Mediafax, care citează The Times.

Marea Britanie se află în cel de-al doilea val de infecții cu noul coronavirus din septembrie și raportează acum peste 20.000 de cazuri noi zilnic.

Raport: Minoritățile din Marea Britanie sunt mai expuse coronavirusului din cauza discriminării din societate

Efectele disproporționate ale pandemiei de COVID-19 asupra minorităților care trăiesc în Marea Britanie sunt rezultatul „deceniilor de discriminare”, potrivit unui raport realizat la solicitarea Partidului Laburist și făcut public marți.

Raportul mai denunță și lipsa de reacție a autorităților de-a lungul vremii pentru combaterea discriminării, după cum notează Agerpres.

Potrivit autoarei raportului, Doreen Lawrence, impactul pandemiei asupra minorităților reprezintă „consecinţa deceniilor de nedreptate structurală, inegalitate şi discriminare care devastează societatea noastră”.

Noul raport arată că persoanele care fac parte din minoritățile etnice sunt mai susceptibile să aibă locuri de muncă în care sunt expuse virusului și „sunt mai predispuse să aibă comorbidităţi care cresc riscul de boli grave şi mai susceptibile să se confrunte cu obstacole în accesul la asistenţa medicală”.

SUA, un nou record de infectări cu Covid-19! Aproape 100.000 de cazuri, în 24 de ore

Autoritățile din Statele Unite au raportat 99.321 noi cazuri de coronavirus, în ultimele 24 de ore, fiind a doua zi consecutivă în care se înregistrează un număr atât de mare de infecții zilnice de la începutul pandemiei, potrivit Universității Johns Hopkins (JHU).

După cele 99.321 de noi cazuri de coronavirus înregistrate vineri, în toate cele 50 de state, numărul total de infecții a ajuns la 9.044.255, informează CNN.

De asemenea, tot vineri, au fost raportate 1.030 de noi decese asociate virusului, ceea ce ridică numărul total de morți la 229.686. Statele Unite se află în topul infectărilor, după India şi Brazilia.

Dragos Tanase
Dragoș Tănase are o experiență de aproape 20 de ani în presa online. A absolvit Facultatea de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion în anul 2001, iar în 2002 se angaja deja la portalul Apropo.ro, care aparținea Agenției de știri Mediafax, citeste mai mult