Coadă mare la standul SRI de la un târg de joburi. Un candidat și-a „prezentat” CV-ul: „Deschid imediat orice bancomat”

Publicat: 24/03/2017, 18:48

Unul dintre candidați spune că se poate califica pentru unul dintre posturile oferite, fiind capabil să deschidă imediat orice bancomat.

Încă de la deschiderea târgului, la stand-ul SRI s-a făcut coadă. Pe tot parcursul zilei, în jur de 500 de persoane, de toate vârstele și din toate categorii sociale, au venit să își depună CV-ul în speranța că vor fi selectate. Este și cazul lui Eduard Braun, un tânăr de 28 de ani. Chiar dacă este la a doua încercare de a își găsi un loc de muncă la SRI, este convins că are calitățile necesare pentru a deveni ofițer de informații mai ales că, susține el, accesul la informații nu este greu.

„Eu consider că aș putea fi agent de informații, sunt un om normal, care mă pot integra în mulțime ușor și pot afla destul de repede chestii. Am practicat ca inginer de mediu, am trei ani experiență, acum sunt administrator bază de date la o firmă care se ocupă cu transportul de valori și am făcut cam de toate în viață. M-aș putea infiltra într-o companie. De exemplu, ei te trimit la o firmă, te angajezi și rămâi în cadrul firmei pentru a afla informații, sau urmărești anumite persoane. Accesul la informații într-o firmă e ușor, eu lucrez deja la o firmă și am acces la foarte multe informații, deci e plin. Deci eu pot să desfac aproape fiecare bancomat din zona alocată, deci informația, dacă vrei să ajungi la ea, există”, explică bărbatul, care e la a doua încercare de a se angaja la SRI.

Un alt tânăr dornic de a lucra în cadrul SRI este Radu. Spune că a luptat pe meleaguri străine timp de cinci ani, iar acum ar vrea să combată terorismul în România.

„Am luptat în Legiunea Străină cinci ani de zile și am venit pe meleagurile noastre, ca să zic așa. Despre SRI, sincer, nu știu prea multe, de-aia am venit să aflu, de-aia sunt aici. Din ce am văzut, ei sunt și pe la aeroport și sunt pe acolo în lupta contra terorismului, cu ochii în patru”, spune Radu, în timp ce stă la rând pentru a-și depune CV-ul.

Un alt candidat, o femeie de aproape 50 de ani, se bazează pe cunoștințele pe care le are în domenii care, consideră ea, pot fi de ajutor instituției: economie, filozofie și istoria religiilor.

„Mă gândesc că le pot fi de folos cu aceste cunoștințe ale mele, sunt foarte bine pregătită în economie, în management, cunosc religiile și acum urmează să finalizez doctoratul în filosofie. Am adus toate diplomele cu mine, să le arăt ce știu și ce pot face”, spune femeia, după ce și-a depus CV-ul.

Conform pliantelor cu oferte de muncă, SRI dorește să recruteze oameni talentați pentru domeniile de informații-operațiuni, analiză de intelligence, IT&C, Limbi străine, psihologie, juridic și antiterorism. Salariul de bază pentru un debutant, spun reprezentanții Serviciului Român de Informații, este de aproximativ 2.500 de lei, dar poate crește destul de repede, în funcție de performanțele obținute.

„Căutăm oameni talentați! Ne dorim diversitate și credem că diversitatea este una dintre cheile de a obține performanță, motiv pentru care am identificat și o altă metodă de căutare. Nu căutăm dintr-un domeniu anume oameni talentați, de-aia am menționat diversitatea, important este să aibă studii în domenii care ar putea fi relevante pentru securitatea națională, să fie dispuși să se dezvolte nu doar profesional ci și personal, să aibă potențial de a obține performanță în domeniul în care au și pasiuni și să își mai descopere noi talente pe care n-ar crede că le-ar avea sau le-ar putea dezvolta. Nu este suficient să fie foarte buni, trebuie să fie excepționali. Trebuie să fie oameni dedicați profesiei și dau totul pentru a se dezvolta în permanență. Acolo sunt oameni care abordează ceea ce fac nu ca pe o profesie și să obțină rezultate foarte bune, ci abordează ceea ce fac ca pe o pasiune, ca să obțină rezultate exceștionale. Vârsta nu este un impediment”, spune Andrei Bala, unul dintre angajații SRI care se ocupă de recrutări în cadrul târgului de joburi.

Târgul de job-uri ,,Angajatori de top” se desfășoară vineri și sâmbătă, la Sala Palatului din București, iar 100 de companii oferă peste 5.000 de locuri de muncă celor interesați. SRI nu a precizat care este numărul de locuri disponibile.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Niște români s-au instalat confortabil în casa unei spaniole plecate la copii, în Canada, și...
Împăcarea anului la înmormântarea lui Costel Corduneanu! Ce jurământ i-au făcut Adrian și Petronel Corduneanu...
FOTO. Grațiela e văduva lui Costel Corduneanu. Femeia e cu 20 de ani mai tânără...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Marele absent de la înmormântarea lui Costel Corduneanu. Toți s-au mirat că nu l-au văzut:...
A văzut că ia brusc în greutate și a mers la medic. Ce avea femeia...
Investiţia de peste 1 miliard de euro pe care o fac arabii în România. Suma...
"Mă simt ciudat să spun cu voce tare: Am cancer la creier". Reacția tulburătoare a...
Au apărut primele imagini cu fiica lui Paris Hilton! „Nu m-am putut abține”. Ce anunț...
ProTV vs. Antena 1! Vedetele care au trădat şi s-au mutat de la un post...
Poți radia mașina dacă n-o mai folosești, fără s-o casezi?
UE are nevoie de gaz natural lichefiat rusesc pentru a evita un şoc energetic -...
L-au CREAT pe Dumnezeu! Inteligența Artificială Supremă este AICI?!
ITP 2024. OBLIGATORIU pentru toți șoferii care trebuie să facă inspecția tehnică periodică
Restricții la o mare bancă din România. Cum vor fi afectați clienții
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou...
Vreme ANORMALĂ în weekend! Ce se întâmplă în TOATĂ România!
Virginia, dezvăluiri despre o posibilă relație cu Patrick! Se simte Robi deranjat de apropierea dintre...
Reacția furibundă a lui Alexandru Ciucu după ce s-a scris ca ar avea o amantă...
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
Hugh Grant a renunțat la procesul împotriva tabloidului The Sun