Florin Zafiu
18.08.2019
Știri

Colegiul Medicilor Buzău anunță că se va autosesiza în cazul Săpoca: Este dificil să apreciem

Colegiul Medicilor Buzău anunță că se va autosesiza în cazul Săpoca: Este dificil să apreciem
Președintele Colegiului Medicilor Buzău, Ion Japie, a declarat pentru MEDIAFAX că instituția se va sesiza în privința tragediei de la Spitalul de Psihiatrie, însă trebuie analizate informațiile pentru a vedea cauzele, menționând că numărul supraveghetorilor este mic, iar consecințele deja se văd.

„Colegiul Medicilor Buzău se va sesiza, dar înainte de toate trebuiesc văzute condițiile, despre ce a fost vorba. Sesizare se va face și se va discuta tot ce s-a întâmplat, se va căuta să se constate cauzele din pricina cărora s-au întâmplat – pentru că lipsa aceasta de personal… Ținând cont de suprafață și de câți bolnavi sunt, numărul oamenilor care îi supraveghează este destul de mic și consecințele se văd”, a declarat, pentru MEDIAFAX, președintele Colegiului Medicilor Buzău, Ion Japie.

Potrivit sursei citate, nu se poate vorbi de un caz de malpraxis în această situație.

„La personalul care este, la câți asistenți sunt, câți supraveghetori, este destul de dificil de a face o apreciere negativă sau pozitivă. Trebuie văzută situația”, a mai spus Japie.

Patru persoane au murit după ce un bolnav a atacat cu un stativ de perfuzii pacienții internați la Spitalul de Psihiatrie Săpoca din județul Buzău.

Bărbatul de 38 de ani, care a atacat pacienții, a fost internat cu sevraj etilic. Atacatorul s-a luptat cu polițiștii până a fost imobilizat.

Inchide