Comisarul pentru Justiție îi ia APĂRAREA lui Kovesi: Nu dorim să vedem că îi e obstrucționată șansa de a lua parte la competiție

Redactor:
Andreea Smerea
Comisarul pentru Justiție îi ia APĂRAREA lui Kovesi: Nu dorim să vedem că îi e obstrucționată șansa de a lua parte la competiție
Comisarul pentru Justiție, Vera Jourova, a declarat, vineri, că nu dorește ca statul român să o împiedice pe Laura Codruța Kovesi în a lua parte la competiția pentru șefia Parchetului European. Ea a precizat că este firesc ca investigațiile să continue, recunoscând suveranitatea statului în materie.

Prezentă la un eveniment ce s-a desfășurat în Capitală, comisarul pentru Justiție Vera Jourova a spus că „nu vreau să speculez (ce se va întâmpla dacă Laurei Codruța Kovesi i se va interzice să parăsească din nou țara – n.r.), dar noi nu ne dorim să vedem că Laurei Codruța Kovesi îi este obstrucționată posibilitatea de a lua parte la competiția ce se derulează acum. Acest lucru nu înseamnă că noi (Comisia Europeană – n.r.) ne dorim să opriți investigația, recunoaștem suveranitatea statului în această chestiune, dar din perspectiva competiției europene, Laura Codruța Kovesi este candidatul preferat de Parlamentul European, așa că ea trebuie să poată lua parte la procesul de selecție, asta e ceea ce noi cerem guvernului României”.

Totodată, comisarul european a spus că nu înțelege de ce statul român nu îi acordă sprijin procurorului Laura Codruța Kovesi în cursa pentru șefia Parchetului European, arătându-și surprinderea în legătură cu poziționarea României pe această temă, aspect care, a afirmat aceasta, nu va îmbunătăți reputația României.

Consiliul Uniunii Europene a reiterat, joi, susținerea pentru numirea francezului Jean-Francois Bohnert în funcția de procuror-șef european, a anunțat instituția, semnalând că negocierile ar putea fi transferate viitoarei legislaturi a Parlamentului European.

 

Inchide