• Publicat:
Știri

Comisia de muncă a Senatului a respins amânarea termenului de intrare în vigoare a dublării alocațiilor / Secretarul comisiei: Senatorii USR și PNL au lipsit la votul privind amânarea majorării alocațiilor. Nu-și asumă

Comisia de muncă a Senatului a respins amânarea termenului de intrare în vigoare a dublării alocațiilor / Secretarul comisiei: Senatorii USR și PNL au lipsit la votul privind amânarea majorării alocațiilor. Nu-și asumă
Comisia de muncă a Senatului a respins amânarea termenului de intrare în vigoare a dublării alocațiilor

Florian Bodog: Senatorii USR și PNL au lipsit la votul privind amânarea majorării alocațiilor. Nu-și asumă

Secretarul comisiei pentru muncă a Senatului, Florian Bodog, a declarat, marți, pentru Mediafax, că la votul pentru OUG care amâna, cu șase luni, intarrea în vigoare a legii prin care sunt majorate alocațiile, nu au fost prezenți parlamentari PNL sau USR, pentru că „nu își asumă”.

„Au fost prezenti doar reprezentantii PSD (la comisia pentru muncă de marți – n.r). Niciun parlamentar al actualei Puteri”,a spus secretarul comsiei pentru muncă a Senatului, Florian Bodog, marți, pentru Mediafax.

Acesta consideră că parlamentarii PNL și USR „nu au vrut să-și asume în fața poulației că votează asemenea prostie”.

„Ăsta e și motivul pentru care nu au venit cu ea în Parlament. Ei folosesc mecanismele de asumare sau OUG pentru a ocoli dezbaterea. Își asumă Guvernul, câți oameni sunt acolo, dar parlamentarii nu-și asumă chestia asta”, a completat el.

Știre inițială 

În luna decembrie a anului trecut, Camera Deputaților a votat, decizional, inițiativa legislativă care prevede dublarea alocației pentru copiii între 2 și 18 ani, sumă care ajunge la 300 de lei, respectiv la 600 de lei pentru copiii cu handicap.

Legea a fost promulgată de președintele Klaus Iohannis pe 14 ianuarie.

Ulterior, Guvernul a aprobat o ordonanță de urgență pentru prorogarea termenului de intrare în vigoare a legii care prevede dublarea alocațiilor de stat pentru copii până la 1 august, odată cu rectificarea bugetară.

Senatul este primul for sesizat, decizională fiind Camera Deputaților.

Potrivit Constituției, Ordonanța de urgență intră în vigoare numai după depunerea sa spre dezbatere în procedură de urgență la Camera competentă să fie sesizată și după publicarea ei în Monitorul Oficial al României.

 

×
Inchide