Concluziile Serviciului de Medicină Legală în cazul bărbatului din Pitești împușcat de 7 ori în fața blocului

Concluziile Serviciului de Medicină Legală în cazul bărbatului din Pitești împușcat de 7 ori în fața blocului
Șeful Serviciului de Medicină Legală Argeș a declarat că, având în vedere rănile bărbatului de 37 de ani împușcat mortal pe o stradă, în Pitești, s-ar fi tras inițial "mai de la distanță", apoi "în cădere", iar în final "mai multe focuri de armă care au provoca plăgi împușcate la nivelul toracelui".
Publicat: 04/06/2013, 16:22
Actualizat: 28/03/2019, 14:21

Șeful Serviciului de Medicină Legală Argeș a declarat că, având în vedere rănile bărbatului de 37 de ani împușcat mortal pe o stradă, în Pitești, s-ar fi tras inițial „mai de la distanță”, apoi „în cădere”, iar în final „mai multe focuri de armă care au provoca plăgi împușcate la nivelul toracelui”.

Potrivit șefului Serviciului de Medicină Legală Argeș, Dan Manu, în urma necropsiei s-a stabilit că bărbatul a murit din cauza unei hemoragii interne, pe cadavru fiind descoperite șapte plăgi împușcate la nivelul toracelui, la mâini și la picioare.

„Sunt multiple plăgi împușcate la nivelul toracelui, la mâini și la picioare. Cert este că a decedat din cauza unei hemoragii interne. Este vorba despre plăgi împușcate, penetrante, cu lezare de plămâni și de aortă. Eu cred că în dinamică s-a tras inițial mai de la distanță, și am elemente suficiente care îmi motivează afirmațiile, după care în cădere și urmat de mai multe focuri care au provocat plăgi împușcate la nivelul toracelui. A fost un autor hotărât, care nu a avut loc de dubii privind decesul victimei”, a declarat Dan Manu.

Anchetatorii au stabilit, din cercetările făcute până în prezent, că bărbatul, în vârstă de 37 de ani, a fost împușcat luni, în jurul ore 23.10, în timp mergea spre casă, asupra acestuia fiind trase cel puțin șapte focuri de armă, cu un pistol de calibru nouă milimetri, se arată într-un comunicat de presă al Parchetului instanței supreme remis, marți, agenției MEDIAFAX.

Bărbatul a fost găsit „în dreptul unui stâlp de lumină stradală care nu funcționa ca urmare a faptului că anterior fuseseră tăiate firele de alimentare energie electrică”, au precizat procurorii.

Incidentul a avut loc în cartierul piteștean Prundu, fiind anunțat la serviciul unic de urgență 112 de către un localnic.

Principal suspect în acest caz a fost identificat de anchetatori și este audiat, marți, alături de un polițist al Secției 14 din București, la sediul Parchetului Tribunalului Argeș.

Procurorul criminalist Ion Anghelescu de la Parchetul Tribunalului Argeș declara că bărbatul a fost împușcat cu o armă de calibru nouă milimetri, în „două reprize” de câte două-trei focuri. El preciza că sunt luate în calcul mai multe variante, între care și o reglare de conturi, în condițiile în care există indicii că victima ar fi făcut parte din clanul Sportivilor din Pitești.

„A fost împușcat cu armă letală, armă cu glonț, se pare de calibru nouă milimetri. Am găsit câteva tuburi la fața locului, s-a tras în două reprize câte două-trei focuri. E împușcat în piept. Cine a tras, a tras cu intenția de a-l omorî. Avem un traseu de câțiva zeci de metri în care victima și-a abandonat lucrurile pe care le avea. Au fost față în față se pare victima cu agresorul. Există și date că victima ar fi avut un conflict, că a fost amenințat, verificăm această ipoteză, verificăm și dacă este o reglare de conturi, dar nu ne putem pronunța acum, luăm în calcul și faptul că victima este o persoană din lumea interlopă în întocmirea cercului de suspecți”, spunea procurorul de la Parchetul Tribunalului Argeș.

Anul trecut, polițistul audiat a reclamat că arma personală, un pistol marca Glock de calibru nouă milimetri, cumpărat în 2011, i-a fost furată din casă.

Potrivit unor surse din rândul anchetatorilor, polițistul din București era prieten cu victima și vindeau împreună mașini.

De asemenea, surse din rândul anchetatorilor au declarat, marți, pentru MEDIAFAX că bărbatul ucis era martor într-un dosar în care principalul suspect și polițistul bucureștean sunt cercetați pentru furtul unei mașini. Dosarul a fost deschis în 2012 de anchetatorii din Pitești și este în curs de cercetare.

Oamenii legii au făcut percheziții, marți dimineață, la locuința principalului suspect, aflată în apropierea apartamentului victimei.

Potrivit Poliției Capitalei, agentul de poliție este încadrat la Secția 14 din anul 2010, iar în 2013 a fost sancționat disciplinar pentru că nu a anunțat că este cercetat într-un dosar penal.

„Pentru nerespectarea prevederilor legislative în vigoare, conform cărora polițistul avea obligația de a aduce la cunoștința șefilor nemijlociți faptul că este cercetat într-un dosar penal, instrumentat la I.P.J. Argeș, acesta a fost sancționat disciplinar în anul 2013”, se arăta într-un comunicat de presă al Poliției Capitalei.

O echipă de ofițeri de la Poliția Română, coordonată de adjunctul Direcției de Investigații Criminale, Mihai Pitulescu, a fost trimisă, marți, la Pitești, pentru a acorda sprijin anchetatorilor argeșeni în cazul bărbatului împușcat mortal pe o stradă din oraș.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Un bărbat a fost găsit crucificat pe un gard, cu cuie bătute în mâini. Poliția...
Miliardarul Umar Kamani, nuntă de 25 de milioane de dolari pe Coasta de Azur. Mariah...
FOTO. Manechinul a simțit că trebuie să atragă atenția între burlacii milionari de la Miami...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
O gaură misterioasă, de mărimea Elveției, se formează în același loc în Antarctica. După 50...
Care este melodia cea mai periculoasă pentru șoferi, dacă o ascultă la volan. E una...
Minune de Paște! S-a vindecat de CANCER, după ce a trecut prin momente grele
"Suntem o comună binecuvântată de Dumnezeu!" Fructul cu care localnicii au dat lovitura. Cu cât...
Se spală rufe azi și în a treia zi de Paște? Ce spun preoţii
Cine este românul care și-a pierdut viața în noaptea de Înviere, în Italia. Mașina tânărului...
Ce bust, ce posterioare! Divele sunt bine tare din cap până în picioare
Dacă un șofer face o depășire neregulamentară, ești obligat să-l lași să intre în fața...
Omagiu adus lui Bernard Hill de membrii distribuţiei "Stăpânul Inelelor"
Substanță RADIOACTIVĂ, găsită în urina fumătorilor de țigări electronice!
AJUTOR OBLIGATORIU în România. Este vestea pe care o așteptau aproape un milion de români
O bancnotă de colecție îți aduce o avere. Mulți români o mai au prin casă
Zodiile care vor pierde o persoană dragă până la finalul primăverii. Ce anunță astrele pentru...
Georgiana Lobonț a izbucnit în plâns! "Bebelușii mei..."
Maria Cârneci, destăinuiri emoționante despre pierderea soțului ei. Artista încă nu și-a găsit liniștea fără...
Cât de bogată este, de fapt, Maria Cârneci: "Nu am mașină"
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Parteneriat istoric! 300 milioane de dolari împotriva bolilor cauzate de schimbările climatice