CONCURS. Examenul de titularizare ar putea avea loc în 29 iulie

CONCURS. Examenul de titularizare ar putea avea loc în 29 iulie
In Bucuresti existau 387 de persoane care la titularizare au obtinut note sub 5 si care au acceptat, joi, sa primeasca un post in invatamintul bucurestean.
Publicat: 02/07/2020, 21:32

Examenul de titularizare ar putea avea loc în 29 iulie, au declarat surse din sistemul de educaţie. Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat, joi, legea care prevede, printre altele, deblocarea organizării examenului naţional de titularizare în perioada stării de alertă.

Surse din sistemul de educaţie au precizat, pentru Mediafax, că examenul de titularizare, suspendat din cauza măsurilor luate pentru prevenirea răspândirii noului coronavirus, ar putea fi organizat în 29 iulie.

17 iunie- data la care a fost suspendat concursul național de titularizare

Concursul naţional de titularizare 2020 a fost suspendat în 17 iunie, potrivit Ordinului semnat de ministrul Educaţiei, Monica Anisie, chiar înainte de începerea înscrierilor.

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat joi decretul privind promulgarea Legii pentru aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 58/2020 privind luarea unor măsuri pentru buna funcţionare a sistemului de învăţământ.

Potrivit unui amendament iniţiat de senatorul PSD Mihnea Costoiu la legea pentru aprobarea OUG 58/2020, „pe durata stării de alertă, în instituţiile şi autorităţile publice se suspendă orice tip de concurs pentru ocuparea posturilor sau funcţiilor vacante şi temporar vacante, cu excepţia celor prevăzute la alin. [1] şi (2], precum şi la art. 11 si 12, precum şi posturile de predare vacante din unităţile de învăţământ preuniversitar şi a posturilor şi funcţiilor vacante din instituţiile de învăţământ superior, institutele de cercetare, Academia Română şi academiile de ramură”.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase