Conf. Dr. Mihai Craiu, sfaturi de aur în plină pandemie. Cum se pot proteja elevii și profesorii în școli de coronavirus. “În primul rând trebuie să…”

Redactor:
Răzvan Scarlat
Conf. Dr. Mihai Craiu, sfaturi de aur în plină pandemie. Cum se pot proteja elevii și profesorii în școli de coronavirus. “În primul rând trebuie să…”
Mihai Craiu

Conf. Dr. Mihai Craiu, medic primar pediatru la Institutul Naţional pentru Sănătatea Mamei şi a Copilului “Alessandrescu-Rusescu” din Bucureşti, a enumerat câteva sfaturi pentru elevi și profesori în așa fel încât să nu se infecteze cu coronavirus cât timp se află la cursuri.

Cunoscutul medic a anunțat că un copil poate purta, fără probleme, masca de protecție timp de o oră, dar apoi este indicat să iasă la aer liber, preț de câteva minute, bineînțeles cu respectarea normelor de distanțare socială impuse de autorități.

Conf. Dr. Mihai Craiu a oferit ca exemplu țările scandinave, unde elevii ies, periodic, în curtea școlii pentru a lua aer. În continuare, medicul a enumerat câteva măsuri care trebuie respectate în așa fel încât copiii, dar și profesorii, să fie protejați de coronavirus.

În primul rând, copiii cu simptome de infectare de coronavirus nu trebuie să vină sub nicio formă la școală. Elevii și profesorii trebuie să poarte mască, trebuie să evite să își atingă zona ochilor și să păstreze distanța. La fel de importantă este aerisirea claselor, pentru a împiedica acumularea de aerosoli cu încărcătură virală. Dar în România ne trage curentul, mă tem că o să stăm cu geamurile închise. De asemenea, la noi, copiii ar putea să iasă două minute la fereastră, fără mască”, a explicat medicul pediatru, potrivit republica.ro.

Școli și licee afectate de coronavirus

În ultimele ore, au apărut mai multe cazuri de coronavirus în unitățile de învățământ din România. Spre exemplu, o școală din județul Galați a fost închisă după ce femeia de serviciu a fost depistată pozitiv, motiv pentru care elevii vor învăța, temporar, online. Cazuri de COVID-19 au existat și la trei licee din orașele Galați și Târgu Bujor, motiv pentru care, pentru o perioadă de două săptămâni, colegii celor infectați vor studia online.

ŞOC total la CFR Cluj. Dan Petrescu începe cursa pentru supremaţie şi aduce alţi doi...
Râzi cu lacrimi! Ce a pățit în Vama Veche o virgină din București
FOTO. Nicoleta Luciu, cel mai fierbinte pictorial! Imaginile tinereții într-o decapotabilă din piele
FOTO. Transformare ireală: așa arată unul dintre cei mai renumiți cântăreți români, la 60 de...
ULTIMA ORĂ! Ce se întâmplă acum cu Dincă. Este strigător la cer. Părinții fetelor ucise...
Restaurant deschis în pandemie. Ce a decis să facă un chef cu banii de la...
Un influencer urmărit de 1 milion de oameni a murit de COVID-19, deși era convins...
Râzi cu lacrimi! Ce a pățit în Vama Veche o virgină din București
Patrick Cioaca nu mai exista. Ce s-a ales de baiatul Elodiei si al lui Cristian...
Cristofor Columb a fost EXHUMAT! Cine era de fapt MARELE explorator. Istoria Americii nu va...
S-a aflat cel mai ascuns secret al lui Ceaușescu. Strategia lui avea să aducă sfârșitul....
Un medic de la Colentina RUPE TĂCEREA. Cu ce medicament s-a tratat el de covid-19,...
Când sunt Moşii de toamnă 2020 şi ce se dă de pomană în Sâmbăta Morţilor
Ai unul dintre aceste simptome? Atunci ești considerat suspect de COVID-19
Un business care explodează în România. Nimeni nu credea că se va schimba atât de...
Ziaristul care s-a luptat cu presa, detectivii particulari, izolarea, ameninţările şi cu un colos financiar...
×

Urmăriți GÂNDUL LIVEBucureștiul se află de azi noapte în scenariu roșu! Au fost închise școlile liceele, restaurantele, teatrele și cinematografele, iar masca este obligatorie inclusiv pe stradă. După mai multe gafe ale prefecturii, creșele și grădinițele rămân deschise. https://www.gandul.ro/19522894Alexandru Rafila, Lucian Romașcanu și Dan Barna, printre invitații Emmei Zeicescu

Publicată de Gandul pe Marţi, 20 octombrie 2020
Gândul LIVE!
Inchide