Conferința „Cities of Tomorrow”: participă Victor Ponta, Sorin Oprescu, ambasadorul Germaniei

Conferința Cities of Tomorrow: participă Victor Ponta, Sorin Oprescu, ambasadorul Germaniei
Publicat: 23/05/2013, 15:23
Actualizat: 29/03/2019, 16:00

În deschiderea conferinței vor lua cuvântul Primul-Ministru Victor PONTA, Excelența Sa Dl. Ambasador Andreas VON METTENHEIM – Ambasada Republicii Federale Germania în România și Radu MERICA – președintele Camerei de Comerț și Industrie Româno-Germane (AHK Romania). Evenimentul se desfășoară sub Înaltul Patronaj al Guvernului României.

Prin organizarea acestui eveniment ne-am propus să facilităm un dialog deschis despre orașele viitorului și principalele obiective ce trebuie atinse în procesul de dezvoltare a orașelor.

Invitații speciali ai evenimentului sunt doamna Veronica Wolf – expert proiecte Zero Emission® Parks Germania, domnul Dr. Stefan Bege – expert dezvoltare și regenerare urbană Primăria orașului Nürnberg și domnul Stefan Reschke – reprezentant pentru Europa centrală și de est al EXPO REAL MÃœNCHEN.

Click pe imagine pentru a vă înscrie

În cadrul evenimentului vom dezbate trei mari teme: Orașul de azi, metropola de mâine; București, transformÇŽri pentru un viitor apropiat și interdependența dintre servicii publice/sociale, utilități, rețele de transport/comunicații și planificare urbană în jurul conceptului de „Full Package Cities”.

Moderatorii conferinței vor fi Cristian DIMITRIU, Director Editorial Mediafax Group și Bogdan PREDA, Expert Comunicare.

Printre subiectele abordate vor fi: complexitatea procesului de dezvoltare a orașelor și regiunilor, oportunitÇŽțile pe care orașele le pot oferi în viitor, problematica orașelor la ora actualÇŽ și exemple de soluții implementate cu succes în alte regiuni. Ne propunem să atingem cât mai multe aspecte conexe, începând de la proiecte implementate cu succes, continuând cu planificare de urbanism și amenajarea teritoriului, strategii de lucru sau în curs de implementare și pânÇŽ la posibilitÇŽți de finanțare a proiectelor și parteneriatul public-privat.

La conferința „Cities of Tomorrow” vor fi expuse și supuse dezbaterii, printre altele, Planul Urbanistic al Bucureștiului, Proiectul de extindere a Aeroportului Internațional Henri CoandÇŽ, Proiectul Centura 2 ocolitoare a Municipiului București și Proiectul Inelului Median de circulație al Capitalei.

Parteneri ai evenimentului sunt Siemens, Skanska, Colliers International, Raiffeisen Banca pentru Locuințe, Lafarge, Cosmote și T- Park.

Parteneri media: Econet Romania, Ziarul Financiar (www.zf.ro), Business Magazin, Gândul (www.gandul.info), Zeppelin si Elevate.

Conferința „Cities of Tomorrow” va reuni aproximativ 200 de participanți: reprezentanți ai Guvernului României, reprezentanți ai companiilor de construcții, investitorilor din domeniu, furnizorilor de materiale de construcții și tehnologii, reprezentanți din cadrul primăriilor și ambasadelor, reprezentanți ai instituțiilor financiare, companiilor importante din industria utilajelor pentru construcții, instituțiilor financiare, companiilor de consultanță și birourilor de arhitectură, reprezentanți ai administrației publice și reprezentanți ai mass-media (TV, radio și presă scrisă).

Vor fi prezenți ca lectori (în ordinea apariției): Excelența Sa Dl. Ambasador Andreas VON METTENHEIM – Ambasada Republicii Federale Germania în România; Prof. Dr. Sorin OPRESCU – Primarul General al Capitalei; Marian PETRACHE – Președinte CJ Ilfov; Cristian ADOMNIȚEI – Președinte CJ Iași; Ilie BOLOJAN – Primar Oradea; Dr. Cătălin CHERECHEȘ – Primar Baia Mare; Dan CARPOV – Șef Serviciu Strategii de Dezvoltare și Cooperare din Primăria Municipiului Baia Mare, Sonia ARTINIAN – CEO Lafarge Romania, Arh. Gheorghe PǍTRAȘCU – Arhitect Șef al Municipiului București, Conf. Dr. Arh. Tiberiu FLORESCU – Decan Facultatea de Urbanism, Universitatea de Arhitectură și Urbanism „Ion Mincu”; Arh. Vlad CAVARNALI – Partener Asociat Alpha Studio; George ROZOREA – Director General Metroul S.A.; Augustin IONESCU – Director Smart Grid și LMV, Sectorul Infrastructură&Orașe SIEMENS; Cristian SANDRU – City Account Manager București SIEMENS; Valentin DOROBANȚU – Director General CFR Călători; Mariana PETRE – Director Comercial METROREX; Eugen TEODOROVICI – Ministrul Fondurilor Europene; Venera VLAD – Senior Banker BERD; Arh. Șerban ȚIGǍNAȘ – Președintele Ordinului Arhitecților din România; Ilinca PǍUN – Managing Director Colliers International; Dragoș ANASTASIU – Director General Grup Eurolines și TUI Travel Center; Aurelia CIONGA – Președintele Raiffeisen Banca pentru Locuinte; Marcin ŁAPIŃSKI – Președinte Skanska Property Romania.

Mai multe detalii cât și agenda evenimentului Cities of Tomorrow pot fi găsite pe website-ul http://www.mediafaxtalks.ro/category/cities-of-tomorrow

Camera de Comerț și Industrie Româno – Germană (AHK Romania) este reprezentanța oficială a economiei germane din România. Înființată în septembrie 2002, AHK Romania numără în prezent circa 530 de firme membre și este cea mai mare cameră de comerț bilaterală din România. AHK Romania este actorul principal în cadrul relațiilor economice româno-germane și promovează de peste zece ani cu succes relațiile economice dintre cele două țări. Prin serviciile pe care le oferă și evenimentele pe care organizează, AHK România susține firmele germane la intrarea lor pe piața românească și, în egală măsură, este partener pentru companiile românești interesate de piața germană.

Agenția de presă Mediafax este cel mai mare furnizor de informație generală și de afaceri din România. Înființată în 1991, compania Mediafax face parte din Mediafax Group și are peste 2.000 de clienți din mass-media, sectorul public și cel de afaceri. Printre produsele și serviciile Mediafax se numără fluxuri zilnice de știri și fotografie de presă, înregistrări audio cu declarații și interviuri în exclusivitate, servicii de monitorizare de presă și de distribuție de comunicate de presă, anuare de specialitate, conținut multimedia pentru telefonia mobilă. Din 2007, Mediafax se adresează în mod direct și consumatorilor finali, nu doar sectorului business, prin www.mediafax.ro. Mediafax organizează, începând din 2006, evenimente de business care vin în completarea informațiilor de afaceri oferite zilnic companiilor. Prin seria de conferințe Mediafax Talks (www.mediafaxtalks.ro), oamenii de afaceri au la dispoziție un forum de dezbatere despre subiecte și probleme arzătoare, precum și o modalitate de dialog cu autoritățile. Ne constituim într-un liant între autorități și oamenii de business, oferim sprijin pentru îmbunătățirea afacerilor și propunem subiecte mediatice care pot schimba legi și percepții.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Cine a ucis-o pe Karen în 1966? Misterul a fost elucidat abia acum, iar descoperirea...
Anunţ trist despre Florin Piersic, direct din spital, de Paşte! Din păcate, nu se pune...
Gigi Becali a donat 25.000.000 de euro. Dezvăluirea a venit chiar înainte de Înviere
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
Unei femei i s-a cerut să se târască și să mugească la interviul pentru job....
Anunţul momentului! Este vorba despre Florin Piersic
ȘOCANT: ce conținea peștele macrou care i-a adus moartea fetiței de 4 ani din Călărași
Tradiții, obiceiuri şi superstiţii în prima zi de Paște. Ritualuri pentru sănătate și belșug în...
Ce conținea peștele mâncat de fetița de 4 ani și bunica ei, decedate după ziua...
Program Metrorex și STB de Paște 2024. Cum vor circula mijloacele de transport în Capitală,...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
La cât timp se face verificarea uleiului? Un detaliu foarte important
Xi Jinping vizitează Franţa, Ungaria şi Serbia pe fondul disputei privind tarifele comerciale din UE
SURPRIZĂ de PAȘTE: o frumoasă PLOAIE de METEORI!
S-a stins marele artist al țării. A murit chiar în Sâmbăta Mare. Drum lin!
Legenda Iepurașului de Paști - o tradiție prezentată de un teolog creștin!
Felicitări și mesaje de Paște Fericit 2024. Urări frumoase de trimis pe Whatsapp și SMS-uri
Georgiana Lobonț a izbucnit în plâns! "Bebelușii mei..."
Gabriela Cristea, mesaj pentru cei care nu vor primi cozonacii săi de Paște. Care este...
De ce Lora nu a devenit mamă până la 41 de ani: "Eu mă simt...
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Samuel Colt, inventatorul revolverului. „Oamenii buni din această lume sunt foarte departe de a fi...