Contestația la mandatul de arestare în lipsă în cazul lui Sebastian Ghiță, respinsă

Redactor:
Cristina Andrei
Redactor:
Laura Petrescu
Contestația la mandatul de arestare în lipsă în cazul lui Sebastian Ghiță, respinsă
Contestația depusă de avocații lui Sebastian Ghiță la decizia de emitere a unui nou mandat de arestare preventivă în lipsă pe numele fostului deputat a fost respinsă, luni, de către Curtea de Apel Ploiești, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Curtea de Apel Ploiești a respins, luni, contestația făcută de avocații lui Sebastian Ghiță la măsura arestului preventiv în lipsă, decisă în cel de-al cincilea dosar al fostului deputat.

Decizia este definitivă.

Reprezentanții Curții de Apel Ploiești au declarat, corespondentului MEDIAFAX, că magistrații instanței au respins ca nefondată contestația formulată de Ghiță.

„Admite contestația formulată de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție DNA -Serviciul Teritorial Ploiești împotriva încheierii nr.98/15.03.2017 pronunțată de judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Prahova în dosarul nr.1398/105/2017. Desființează în parte încheierea contestată și rejudecând: dispune arestarea preventivă a inculpatului Ghiță Sebastian Aurelian, pentru săvârșirea infracțiunii de constituirea unui grup infracțional organizat, pe o perioadă de 30 de zile, care se calculează de la data punerii în executare a mandatului de arestare preventivă. Reține și dispozițiile art.223 alin.1 lit.a Cod proc. penală ca temei juridic al arestării preventive a inculpatului pentru toate infracțiunile pentru care s-a pus în mișcare acțiunea penală și s-a dispus arestarea preventivă a inculpatului. Dispune emiterea mandatului de arestare preventivă a inculpatului pentru săvârșirea infracțiunii de constituirea unui grup infracțional organizat. În baza art.425 ind.1 alin.7 pct.1 lit.b Cod proc. penală respinge ca nefondată contestația formulată de inculpatul Ghiță Sebastian Aurelian împotriva încheierii nr.98/15.03.2017 pronunțată de judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Prahova”, se arată în soluția dată de Curtea de Apel Ploiești.

Magistrații Tribunalului Prahova au decis, în 15 martie, arestarea în lipsă a fostului deputat Sebastian Ghiță, iar decizia a fost contestată de avocații lui Sebastian Ghiță. Purtătorul de cuvânt al Tribunalului Prahova, Alina Anton, declara că judecătorii au dispus arestarea preventivă a lui Ghiță pentru o perioadă de 30 de zile, care se calculează de la data punerii în executare a mandatului de arestare preventivă.

Acesta este al doilea mandat de arestare preventivă în lipsă emis pe numele fostului deputat.

În cel de-al cincilea dosar deschis de DNA pe numele lui Sebastian Ghiță, procurorii DNA Ploiești au cerut arestarea în lipsă pentru fostul deputat, acesta fiind acuzat de intervenții contra-cost pentru acordarea unor contracte IT cu statul unor firme, unul dintre cei la care ar fi intervenit fiind fostul premier Victor Ponta.

„În perioada 2007 – 2014, Ghiță Sebastian Aurelian, în mod direct, a pretins de la reprezentanții SC Siveco România SA și a primit, în mod indirect de la aceștia suma de 22.872.321,21 lei (bani însușiți), respectiv suma de 24.620.988,85 lei (bani folosiți pentru creșterea artificială a cifrei de afaceri a S.C. Asesoft International S.A. și S.C. Teamnet International S.A., pentru aceasta din urmă și în scopul determinării reprezentanților Băncii Mondiale să achiziționeze acțiuni la acest agent economic și să-i acorde un credit în valoare de 10 milioane euro), cu sprijinul reprezentanților/angajaților S.C. Asesoft International S.A., S.C. Teamnet International S.A., S.C. Expert One Research S.R.L. și S.C. 360 Revolution S.R.L., semnatari ai documentelor, prin simularea unor relații comerciale între S.C. Siveco Romania S.A. și societățile comerciale menționate respectiv, constând în achiziționarea fictivă de servicii IT, promițând în schimb că își va exercita influența asupra factorilor decizionali și funcționarilor publici din cadrul Ministerului Economiei și Comerțului, CNAS, Agenției Naționale de Cadastru și Publicitate Imobiliară, Spitalului Județean de Urgență Ploiești, Consiliului Județean Tulcea, Consiliului Județean Brașov, respectiv promițând că va interveni la primul ministru al României Ponta Victor Viorel, ministrul agriculturii Valeriu Tabără, miniștrii Comunicațiilor și Societății Informaționale, Zsolt Nagy și Valerian Vreme, miniștrii sănătății Eugen Nicolaescu și Nicolae Bănicioiu, directorul CNAS, Doru Bădescu, directorul general APIA, Doru Nechiti, în vederea atribuirii și derulării în bune condiții (fără impedimente la acordarea plăților) a contractelor finanțate din fonduri publice încheiate cu SC Siveco România SA”, se arăta într-un document din dosarul procurorilor.

Fostul deputat a dispărut în decembrie anul trecut și a fost dat inițial în urmărire națională, după ce a încălcat termenii controlului judiciar într-un dosar în care este judecat pentru fapte de corupție.

Scandalul a erupt în ţară! Vedetele gimnasticii, abuzate sexual: "S-a întâmplat cu mama în cameră"....
Un călător în timp din anul 2582, predicție înfiorătoare: Ce se va întâmpla pe 6...
FOTO. Daniela Crudu, într-un costum de baie minuscul! Și-a arătat trupul complet
Câți bani îi dă Andreea Marin femeii care îi gătește și îi face curățenie în...
Imaginile momentului în fotbalul românesc: Gino Iorgulescu, Cosmin Olăroiu și Mirel Rădoi s-au distrat ca...
Mașina anului 2021. Modelul electric cu care Volkswagen a câștiga marele premiu
NEWS ALERT Diplomat român, expulzat de Federaţia Rusă
BANCUL ZILEI – Camera ascunsă: ipostaze năucitoare cu nevasta și amantul
Ion Rădoi: Prețul unei călătorii cu metroul ar trebui să fie majorat până la 50...
Un călător în timp din anul 2582, predicție înfiorătoare: Ce se va întâmpla pe 6...
O FEMEIE dispărută în 2020, GĂSITĂ în viață în munți. A SUPRAVIEȚUIT cu iarbă și...
BOMBĂ în procesul lui Șerban Huidu! Ce au descoperit judecătorii, e ultima șansă pentru vedeta...
Prima țară din Europa care se ridică împotriva WhatsApp: e pregătită să dea Facebook în...
S-au cunoscut în timpul unei partide de amor în trei, apoi au deschis o afacere....
Breaking News: COD ROȘU de intervenţie în România! Au murit pe loc
Infectarea cu coronavirus după vaccinare. Când nu ne protejează vaccinul, explică un medic
Marele exod din România. Eurostat avertizează: România va înregistra una din cele mai abrupte reduceri...
Cum să îţi dai seama imediat dacă cineva nu este atât de deştept pe cât...
×
Inchide