Controversatul judecător Ion-Tudoran, achiziții imobiliare de 150 de mii de euro, la munte și la mare. Nu a declarat însă banii cu care a plătit casele

Redactor:
Gandul
Controversatul judecător Corneliu Bogdan Ion-Tudoran a făcut achiziții imobiliare în valoare de 150 de mii de euro, fără a declara însă acești bani, arată publicația „Săptămâna Financiară", citată de cancan.ro.

În perioada în care activa în funcția de judecător la Curtea de Apel București, Corneliu Bogdan Ion-Tudoran a achiziționat, într-un interval de șase luni, între noiembrie 2014 și aprilie 2015, două imobile. Unul la munte, la Sinaia, altul la mare, la Neptun-Olimp. Comparând diferențele între economiile declarate, banii câștigați de el și soție, dar și retragerile din conturi, reiese faptul că judecătorul Ion-Tudoran a plătit casele de la munte și de la mare cu bani nedeclarați, nefiscalizați. Din bănci a retras suma de 16.500 de euro, dar a făcut plăți de peste 150.000 de euro, conform sfin.ro, citat de cancan.ro.

I-a ridicat măsurile preventive lui Nicușor Constantinescu

Coincidență sau nu, pe 1 august 2014, judecătorul Corneliu Bogdan Ion-Tudoran a emis controversata încheiere 555/2014 din dosarul 14182/3/2014/a1 prin care i-a ridicat măsurile preventive lui Nicușor Constantinescu, fostul președinte al CJ Constanța. Aflat în SUA la tratament pentru cancer, Nicușor Constantinescu tocmai fusese fotografiat pufăind trabuc pe terasele cafenelelor din New York. Iar DNA voia, firesc, emiterea unui mandat de arestare. Judecătorul Ion-Tudoran i-a anulat însă măsurile preventive fostului șef de Consiliu Județean.

Neconcordanțe penale

În anul 2013, în iunie, Ion-Tudoran declara că are un depozit bancar de 20.000 de euro. În 2014, în declarația de avere depusă în iunie, Tudoran avea aceiași 20.000 de euro, plus 61.000 de lei. De la această bază pleacă toate calculele.

La data de 5 noiembrie 2014, fiul cel mic, Tudor Ion-Tudoran, a cumpărat în Sinaia, în complexul Izvorul Dorului, apartamentul numărul 31 plus un garaj. Conform înscrisului de la ANCPI, proprietatea fusese evaluată anterior la suma de 101.300 lire sterline. Înscrierea apartamentului din Sinaia pe numele fiului cel mic, Tudor Ion-Tudoran, de profesie mediator, ar fi fost una de fațadă, arată sfin.ro.

După cinci luni distanță, la data de 15.04.2015, Ion-Tudoran a mai cumpărat în resortul Sara Sea View Olimp, un complex de lux din Neptun-Olimp, apartamentul cu numărul 82, plus boxa cu numărul 74. Această proprietate a trecut-o pe numele său și al soției, Doina Ion-Tudoran. Pentru imobilul din resortul Sara Sea View Olimp, Tudoran a achitat echivalentul sumei de 40.000 de euro.

Apartamentul secret, niciodată declarat

În plus față de apartamentul din Sinaia trecut fictiv pe numele fiului cel mic, de apartamentul din Neptun-Olimp și de casa din Dumitru Zosima, judecătorul Ion-Tudoran mai deține si un apartament nedeclarat în Bucuresti, Strada Aviator Protopopescu nr 7, bloc C3, scara 1, ap 34. Conform unei notificări a unui furnizor de servicii, Corneliu Bogdan Ion-Tudoran era înregistrat ca titular și figura cu datorii la această adresă. Acest imobil nu a fost niciodată declarat de fostul magistrat.

Vecini din scara au confirmat că apartamentul este deținut de Ion-Tudoran. Foarte amabili, aceștia au mărturisit și că vara trecuta judecătorul și-a renovat complet apartamentul, muncitorii fiind aduși la lucrări cu o mașină inscripționată Autovit, firma controlată de afaceristul Florin Pîrvu. Iar fiul cel mic, Tudor, s-a ocupat, ca un adevărat stăpân, de supravegherea meseriașilor trimiși de Pârvu.

Captură şoc în vama României! Substanţa cu care s-au injectat românii: "Există decese şi efecte...
EXCLUSIV. Revoltător! Scene +18 cu două eleve și un elev, într-o benzinărie din București
FOTO. Nicole Cherry, apariție mai mult decât lipsită de inhibiții! Imagini spectaculoase
Bianca Drăgușanu, LOVITURĂ pentru Alex Bodi, după ce s-a despărțit de Daria Radionova: ”Toți cei...
Ionel Ganea, din nou într-o situație incredibilă! Noua sa soție a cerut ordin de protecție....
Cine este Andrei Criste, pilotul care se afla la manşa MiG-21 care s-a prăbuşit lângă...
Cine este Armin Laschet? Politicianul care pleacă cu prima şansă să o înlocuiescă pe Angela...
BANCUL ZILEI – Un tip urât are parte de o partidă grozavă de sex
Rusia a blocat spaţiul aerian şi maritim din jurul Ucrainei. Peste 100.000 de soldaţi aşteaptă...
EXCLUSIV. Revoltător! Scene +18 cu două eleve și un elev, într-o benzinărie din București
Planul DIABOLIC al lui Elon Musk prin care amenință întreaga omenire. L-a ținut ASCUNS până...
Încă doi concurenți vor fi ELIMINAȚI de la Survivor. Prezentatorul Dan Pavel nu vrea să-i...
Elena Băsescu a atras toate privirile pe stradă, ieri. Detaliul observat de paparazzi la ea
„Înregistrare indecentă” cu Jessica Alba, pe Facebook. Cei care au dat clic au avut parte...
Culiță Sterp a dispărut de la ”Survivor România”. Ce s-a întâmplat, de fapt, cu Faimosul....
Top 10 alimente care scad colesterolul din sânge
Concedieri MASIVE. Tarom se pregăteşte să dea afară jumătate dintre angajaţi. 700 de oameni sunt...
Capcana din maşinile şoferilor: Detaliul pe care conducătorii auto îl ignoră zilnic şi le poate...
Inchide