Coordonatorul centrului de vaccinare unde a fost realizat un brad din doze de vaccin consumate, amendat cu 90.000 de lei

Coordonatorul centrului de vaccinare unde a fost realizat un brad din doze de vaccin consumate, amendat cu 90.000 de lei
Coordonatorul centrului de vaccinare unde a fost realizat un brad din doze de vaccin consumate
Publicat: 09/12/2021, 20:58
Actualizat: 09/12/2021, 21:49

Un brad din doze de vaccin consumate a fost asamblat la centrul de vaccinare de la Palatul Copiilor din Bucureşti. Această idee a dus la sesizarea Gărzii de Mediu. Coordonatorul centrului, dar şi firma care trebuia să preia deşeurile medicale au fost amendaţi cu 90.000 de lei.

Bradul a fost realizat din 19.000 de doze de vaccin Pfizer şi Moderna.

Este un brad altfel, pro sănătate şi pro viaţă, fiind utilizate peste 19.000 de doze de vaccin împotriva COVID-19. “Bradul” are o înălţime de 3 m, o anvergură de 2.2 m şi este realizat din doze Pfizer şi Moderna. Cutiile de cadouri şi căsuţa sunt realizate din doze Johnson&Johnson. Meritul este al personalului din centru şi al tuturor celor care au ales să se vaccineze împotriva COVID-19, cea mai la îndemână soluţie de protecţie”, anunţa, în 5 decembrie, Comitetul de coordonare a vaccinării.

Amendă pentru folosirea deșeurilor medicale

”Am fost sesizaţi în privinţa existenţei unor construcţii din deşeuri medicale, în incinta centrului de vaccinare organizat în interiorul Palatului Copiilor, din sectorul 4 al Bucureştiului, iar echipa de control a GNM a găsit şi sancţionat mai multe abateri legate de folosirea şi transportul deşeurilor medicale de acolo. Cele trei sancţiuni contravenţionale au totalizat 90.000 de lei. De asemenea, construcţiile respective au fost desfiinţate şi ne-am asigurat că recipientele utilizate din care fuseseră realizate, considerate deşeuri medicale nepericuloase, au fost transportate la un operator specializat, pentru a fi eliminate, aşa cum prevede legea”, a declarat comisarul general al GNM, Marioara Gătej.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase