CORONAVIRUS. Cursă Torino-București pentru românii afectați de criza din Italia

CORONAVIRUS. Cursă Torino-București pentru românii afectați de criza din Italia
Vacanțele și zborurile se vor relua la vară
Publicat: 20/03/2020, 09:55

O cursă aeriană Torino-București va aduce în țară lucrătorii sezonieri români afectați de restrângerea activității economice în Italia, din cauza coronavirusului, în data de 21 martie, a anunțat Ministerul Afacerilor Externe (MAE).

Potrivit MAE, împreună cu Ministerul Transporturilor, Infrastructurii și Comunicațiilor au fost identificate mai multe variante de transport aerian care vor permite revenirea în țară a românilor nerezidenți, care sunt lucrători sezonieri, afectați de restrângerea drastică a activităților economice în care erau angrenați în Italia, precum și a cetățenilor români care se află în Italia în situații deosebite.

„Detaliile privind organizarea acestor curse de tip charter vor fi comunicate în timp util cetățenilor români care se încadrează în criteriile enunțate mai sus. O primă cursă pe linia Torino – București este organizată la data de 21 martie 2020”, a anunțat MAE.

Inițial, MAE a transmis data de 20 martie, apoi a revenit spunând că este vorba de 21 martie.

MAE recomandă în continuare evitarea oricăror călătorii externe care nu sunt absolut esențiale și le recomandă turiștilor sau cetățenilor români aflați temporar în străinătate să revină de urgență în țară.