Gândul
  • Publicat:
  • Actualizat:
Știri

CORONAVIRUS. Firea anunță o platformă online unde să învețe elevii în perioada când nu merg la școală – VIDEO

CORONAVIRUS. Firea anunță o platformă online unde să învețe elevii în perioada când nu merg la școală – VIDEO

Primarul Capitalei Gabriela Firea a anunțat că, miercuri, va fi lansată o platformă online unde să învețe copiii din Capitală cât timp școlile sunt închise din cauza răspândirii coronavirusului.

Primarul Capitalei a anunțat, într-o conferință de presă online, că miercuri se va lansa o platformă online pentru elevii care trebuie să stea acasă în această perioadă.

„După-amiază vom anunța și deschiderea unei platforme online la nivelul municipiului București pentru toți elevii care, în această perioadă, sunt nevoiți să rămână acasă și să facă exerciții, lecții la distanță, cu profesorii”, a anunțat Firea.

Cursurile unităților de învățământ din România sunt suspendate, începând de miercuri până pe data de 22 martie, aproximativ trei milioane de elevi urmând să stea acasă, aceasta fiind o măsură de prevenire a răspândirii infecțiilor cu noul tip de coronavirus.

Am convocat o sedinta de indata a Consiliului General al Primariei Capitalei pentru a face modificarile necesare la buget in vederea achizitionarii de aparatură medicală, costume de protecție și alte materiale sanitare pentru spitale, Ambulanță, DSP și IGSU. Romania se confrunta cu o situatie extrem de grava, care se poate inrautati rapid, asa cum s-a intamplat in Italia. Sunt deja 30 de romani confirmati cu COVID-19, cel mai recent caz fiind anuntat in aceasta dimineata. Nu se mai poate pierde niciun minut, autoritatile si cetatenii trebuie sa actioneze impreuna pentru a impiedica o catastrofa. Fac apel in continuare la solidaritate, responsabilitate si preventie, pentru limitarea raspandirii coronavirusului. Nimeni nu este ferit de posibilitatea nefericita de a se imbolnavi, dar sta in puterea noastra sa fim disciplinati si sa actionam rapid, mai ales ca avem exemplul Italiei. Ieri am decis suspendarea Relatiilor cu Publicul de la Primaria Capitalei pana pe 22 martie, tocmai pentru ca o colega din Primarie este infectata cu COVID-19. Acum 2 zile am solicitat inchiderea scolilor si gradinitelor pana dupa Paste, teatrele Primariei Capitalei si-au intrerupt activitatea, la fel ca manifestarile culturale cu un numar mare de oameni.

Publicată de Gabriela Firea pe Miercuri, 11 martie 2020

Inchide