CORONAVIRUS. STS lucrează la un soft special pentru comunicarea în sistem videoconferință între DSP-uri și spitale

Redactor:
Gândul
CORONAVIRUS. STS lucrează la un soft special pentru comunicarea în sistem videoconferință între DSP-uri și spitale

Serviciul de Telecomunicaţii Speciale (STS) a anunţat miercuri că specialiştii instituţiei lucrează la soluţiile tehnice pentru facilitarea comunicării în sistem de videoconferinţă pentru cele 42 de direcţii de sănătate publică şi 55 de spitale pentru care Ministerul Sănătăţii a solicitat aceste servicii.

STS precizează, într-o postare pe pagina oficială de Facebook, că a implementat o aplicaţie informatică prin care sunt centralizate datele medicale privind situația la nivel național cu privire la virusul COVID-19, instituţia furnizând servicii de comunicaţii şi IT autorităţilor naţionale implicate în prevenirea şi combaterea infecţiei cu noul coronavirus.

Suplimentar, pentru informarea cetățenilor români aflați în străinătate cu privire la măsurile de prevenire a răspândirii virusului, a fost operaționalizată o linie dedicată celor din afara țării: +4021.320.20.20, apelabilă din orice rețea, cu tarif normal, se mai precizează în comunicatul STS.

Urmare a solicitărilor transmise la Biroul de Presă al Serviciului de Telecomunicații Speciale, referitoare la…

Publicată de STS – Serviciul de Telecomunicaţii Speciale pe Miercuri, 11 martie 2020

Iată mesajul integral al STS:

„Urmare a solicitărilor transmise la Biroul de Presă al Serviciului de Telecomunicații Speciale, referitoare la operaționalizarea Centrului de Coordonare al Ministerului Sănătății, comunicăm următoarele:

Datele medicale privind gestionarea situației cauzate de virusul COVID-19 sunt centralizate prin aplicația informatică implementată de programatorii STS. Instituția noastră furnizează servicii de comunicații și IT autorităților naționale implicate în prevenirea și combaterea infecției cu noul coronavirus.

Serviciile securizate de comunicații voce-video-radio, telefonie și internet, precum și aplicațiile și echipamentele din centrul de coordonare organizat la nivelul Ministerului Sănătății sunt puse la dispoziție de Serviciul de Telecomunicații Speciale.

Aplicația informatică de centralizare a datelor poate fi accesată și actualizată în timp real de reprezentanți ai Ministerului Sănătății prin intermediul celor 154 de tablete puse la dispoziție de STS. Datele colectate din București și din toate județele țării sunt disponibile, de asemenea, pentru Ministerul Afacerilor Interne și Institutul Național de Sănătate Publică. Inginerii STS au realizat instructaje cu persoanele implicate pentru a putea utiliza în cele mai bune condiții aplicația și echipamentele puse la dispoziție.

În plus, persoanele aflate în centrul de comandă pot comunica 24/7 în sistem securizat cu Direcțiile de Sănătate Publică teritoriale, spitale sau alte organizații de stat implicate în prevenirea și combaterea răspândirii noului tip de virus SARS-CoV-2.

În acest moment, specialiștii STS dezvoltă soluțiile tehnice pentru facilitarea comunicării în sistem de videoconferință pentru cele 42 de Direcții de Sănătate Publică și 55 de spitale pentru care Ministerul Sănătății a solicitat aceste servicii.

Încă din data de 27 februarie, STS a pus la dispoziția Ministerului Sănătății echipamentele și infrastructura tehnică necesară înființării unui centru de răspuns cu apelare telefonică, prin care personalul specializat oferă informații și consiliere cetățenilor pentru prevenirea COVID-19. Cetățenii pot apela gratuit numărul 0800 800 358 (0800 800 FLU).

Suplimentar, pentru facilitarea modului de informare a cetățenilor români aflați în străinătate cu privire la măsurile de prevenire a răspândirii virusului, a fost operaționalizată o linie dedicată celor din afara țării: +4021.320.20.20, apelabilă din orice rețea, cu tarif normal.

Serviciul de Telecomunicații Speciale oferă asistență tehnică de specialitate pe domeniul comunicații și tehnologia informației în cadrul grupurilor de lucru subsecvente Comitetului Național pentru Situații Speciale de Urgență. În funcție de nevoile stabilite, instituția noastră va identifica soluțiile optime pentru asigurarea telecomunicațiilor necesare”

Medicul care a prezis pandemia de COVID-19 în 2017 anunţă un nou dezastru! Ce se...
Breaking News. S-A SINUCIS. Tragedia care a șocat astăzi toată România
FOTO, Prodanca, apariție interzisă într-un costum de baie ireal de mic! Doar Reghe ar trebui...
SE ÎNCHID DIN NOU școlile pe 8 martie? Anunțul făcut de ministrului Educației pentru toți...
FOTO. Anamaria Prodan s-a pozat în vacanță și a primit mii de like-uri! Cea mai...
S-a aflat tot adevărul. Cu cine l-a înșelat Lidia Buble pe Răzvan Simion
Din nou în scenariul roşu? Epidemiolog celebru spune tot: 'De săptămâna următoare'
Accident aviatic grav în Turcia. Cel puţin 9 soldaţi au murit după prăbuşirea unui elicopter...
BANCUL ZILEI – Spionată de soț în timp ce făcea sex cu un prieten
Uniunea Europeană vrea să interzică mașinile pe benzină, motorină sau GPL până în 2025
Breaking News. S-A SINUCIS. Tragedia care a șocat astăzi toată România
Un barbat a gasit un telefon pe strada iar cand s-a uitat mai bine, a...
Cum se întreţineau RELAŢII sexuale în urmă cu 4.000 de ani. Poziţiile care făceau ravagii
Telefonul cu o funcție minune. Ce face, de fapt, butonul de pe spatele iPhone
Virgil Musta, adevărul despre vaccinul anti-covid-19. Cine nu trebuie să îl facă, de fapt
Adevătul trist din spatele depozitelor din „Storage Wars”. Nu te vei mai uita la fel...
DOLIU în presă: Virusul ucigaş a răpus-o. Din păcate, medicii nu au mai avut ce...
Exercițiile fizice nu ajută la slăbire, spune un expert. Care e singura cale pentru a...
Concedieri MASIVE. Tarom se pregăteşte să dea afară jumătate dintre angajaţi. 700 de oameni sunt...
Revoluţie la WhatsApp! Se introduce funcţia pe care milioane de utilizatori o aşteptau
Veste ȘOC despre Sebi, copilul de 7 ani dispărut de ȘASE SĂPTĂMÂNI. Ce s-a întâmplat,...
Inchide