CORONAVIRUS. STS lucrează la un soft special pentru comunicarea în sistem videoconferință între DSP-uri și spitale

Redactor:
Gândul
CORONAVIRUS. STS lucrează la un soft special pentru comunicarea în sistem videoconferință între DSP-uri și spitale

Serviciul de Telecomunicaţii Speciale (STS) a anunţat miercuri că specialiştii instituţiei lucrează la soluţiile tehnice pentru facilitarea comunicării în sistem de videoconferinţă pentru cele 42 de direcţii de sănătate publică şi 55 de spitale pentru care Ministerul Sănătăţii a solicitat aceste servicii.

STS precizează, într-o postare pe pagina oficială de Facebook, că a implementat o aplicaţie informatică prin care sunt centralizate datele medicale privind situația la nivel național cu privire la virusul COVID-19, instituţia furnizând servicii de comunicaţii şi IT autorităţilor naţionale implicate în prevenirea şi combaterea infecţiei cu noul coronavirus.

Suplimentar, pentru informarea cetățenilor români aflați în străinătate cu privire la măsurile de prevenire a răspândirii virusului, a fost operaționalizată o linie dedicată celor din afara țării: +4021.320.20.20, apelabilă din orice rețea, cu tarif normal, se mai precizează în comunicatul STS.

Urmare a solicitărilor transmise la Biroul de Presă al Serviciului de Telecomunicații Speciale, referitoare la…

Publicată de STS – Serviciul de Telecomunicaţii Speciale pe Miercuri, 11 martie 2020

Iată mesajul integral al STS:

„Urmare a solicitărilor transmise la Biroul de Presă al Serviciului de Telecomunicații Speciale, referitoare la operaționalizarea Centrului de Coordonare al Ministerului Sănătății, comunicăm următoarele:

Datele medicale privind gestionarea situației cauzate de virusul COVID-19 sunt centralizate prin aplicația informatică implementată de programatorii STS. Instituția noastră furnizează servicii de comunicații și IT autorităților naționale implicate în prevenirea și combaterea infecției cu noul coronavirus.

Serviciile securizate de comunicații voce-video-radio, telefonie și internet, precum și aplicațiile și echipamentele din centrul de coordonare organizat la nivelul Ministerului Sănătății sunt puse la dispoziție de Serviciul de Telecomunicații Speciale.

Aplicația informatică de centralizare a datelor poate fi accesată și actualizată în timp real de reprezentanți ai Ministerului Sănătății prin intermediul celor 154 de tablete puse la dispoziție de STS. Datele colectate din București și din toate județele țării sunt disponibile, de asemenea, pentru Ministerul Afacerilor Interne și Institutul Național de Sănătate Publică. Inginerii STS au realizat instructaje cu persoanele implicate pentru a putea utiliza în cele mai bune condiții aplicația și echipamentele puse la dispoziție.

În plus, persoanele aflate în centrul de comandă pot comunica 24/7 în sistem securizat cu Direcțiile de Sănătate Publică teritoriale, spitale sau alte organizații de stat implicate în prevenirea și combaterea răspândirii noului tip de virus SARS-CoV-2.

În acest moment, specialiștii STS dezvoltă soluțiile tehnice pentru facilitarea comunicării în sistem de videoconferință pentru cele 42 de Direcții de Sănătate Publică și 55 de spitale pentru care Ministerul Sănătății a solicitat aceste servicii.

Încă din data de 27 februarie, STS a pus la dispoziția Ministerului Sănătății echipamentele și infrastructura tehnică necesară înființării unui centru de răspuns cu apelare telefonică, prin care personalul specializat oferă informații și consiliere cetățenilor pentru prevenirea COVID-19. Cetățenii pot apela gratuit numărul 0800 800 358 (0800 800 FLU).

Suplimentar, pentru facilitarea modului de informare a cetățenilor români aflați în străinătate cu privire la măsurile de prevenire a răspândirii virusului, a fost operaționalizată o linie dedicată celor din afara țării: +4021.320.20.20, apelabilă din orice rețea, cu tarif normal.

Serviciul de Telecomunicații Speciale oferă asistență tehnică de specialitate pe domeniul comunicații și tehnologia informației în cadrul grupurilor de lucru subsecvente Comitetului Național pentru Situații Speciale de Urgență. În funcție de nevoile stabilite, instituția noastră va identifica soluțiile optime pentru asigurarea telecomunicațiilor necesare”

Înlocuitor pentru Pigliacelli! Universitatea Craiova e gata de o nouă lovitură în Liga 1
S-au despărţit în mare secret! Fiul lor nu ştie nici acum...
FOTO. Alexandra Stan, apariție de infarct! Ținuta controversată, fără lenjerie intimă, a lăsat la vedere...
FOTO. Cum arată Larisa Drăgulescu, fosta soție a legendarului gimnast! Trăiește o nouă poveste de...
Războiul uitat al României. Comuniștii l-au șters din cartea de istorie, au fost mii de...
Avertisment pentru hoţi, în limba română, în magazine din Anglia. Reacţia MAE: Profund discriminatoriu
Ghinion teribil: După ce a avut, pe rând, malarie, febră dengue și Covid, un britanic...
S-au despărţit în mare secret! Fiul lor nu ştie nici acum...
Ce fac musulmanii în noaptea nunţii, în dormitor. Tradiţia care şochează întreaga lume
Descoperire FASCINANTĂ în Polonia! Este asta DOVADA absolută a existenței altor CIVILIZAȚII?
ȘOC! Topul bărbaților din showbizul românesc care și-au bătut crunt iubitele. Dragoste chiar este oarbă...
BREAKING NEWS Vladimir Putin, noi amenințări spre România. SUA este ținta finală!
Virgil Popescu: „Până în 2022 vom dubla alocaţiile, iar până în 2024 pensiile vor creşte...
Ele sunt considerate cele mai frumoase femei din lume, din toate timpurile. Cum arată
Industria care explodează în pandemie. Posibilităţile de creştere sunt uriaşe
Care sunt cărţile preferate ale unuia dintre cei mai cunoscuţi investitori din IT-ul românesc. Sursa...
Cât de bine seamănă fostele lui Alex Bodi! Asemănările dintre Bianca Drăgușanu și Iulia unt...
Inchide