CORONAVIRUS. Uber ia noi măsuri împotriva COVID-19. Șoferii, obligați să își facă selfie pentru a demonstra că poartă mască

CORONAVIRUS. Uber ia noi măsuri împotriva COVID-19. Șoferii, obligați să își facă selfie pentru a demonstra că poartă mască
CORONAVIRUS. Uber ia noi măsuri împotriva COVID-19. Șoferii, obligați să își facă selfie pentru a demonstra că poartă mască. Sursa foto: Shutterstock
Publicat: 14/05/2020, 11:33

Uber anunță că lansează funcția de verificare a măștii de protecție, ca parte dintr-o nouă serie de măsuri pentru siguranță. Șoferilor li se va cere să își facă un selfie pentru a confirma că poartă o mască de protecție sau că își acoperă fața.

În România, Uber le va cere tuturor utilizatorilor, șoferilor și curierilor să confirme faptul că poartă o mască de protecție sau că își acoperă fața înainte de o cursă sau livrare, după cum informează MEDIAFAX.

Măsurile de siguranță pe care compania le ia în România includ și panouri separatoare instalate gratuit în mașini, o listă de măsuri pe care atât utilizatorii, cât și șoferii trebuie să le respecte în timpul cursei, materiale cu informații despre siguranță amplasate în mașini și echipament de protecție pentru șoferi.

„În timp ce guvernele încep să ridice din restricțiile impuse pentru limitarea răspândirii epidemiei de coronavirus, Uber ia noi măsuri pentru a-i ajuta pe toți utilizatorii aplicației să rămână în siguranță și să aibă grijă de sănătatea lor”, se arată într-un comunicat al companiei.

Începând de săptămâna viitoare, tuturor șoferilor, curierilor și utilizatorilor Uber din România le vor fi afișate în aplicație informații referitoare la siguranță, alături de o listă de măsuri pe care trebuie să le respecte, înainte de o cursă.

Șoferii care nu se conformează nu vor mai putea utiliza aplicația

Șoferilor li se va cere să își facă un selfie pentru a confirma că poartă o mască de protecție sau că își acoperă fața, prin intermediul tehnologiei de verificare din aplicație. Cei care nu respectă această măsură nu se vor putea conecta și nu vor putea utiliza aplicația. În plus, aceștia vor fi rugați să confirme că au luat măsuri suplimentare de siguranță, cum ar fi dezinfectarea mașinilor în mod regulat, sau oferirea de dezinfectant pentru mâini călătorilor. Compania va echipa gratuit mașinile șoferilor cu panouri separatoare din plastic în următoarele săptămâni, după ce, în ultima lună, le-a oferit acestora produse dezinfectante.

Călătorii vor primi în aplicație notificări referitoare la siguranță, înainte de începerea unei curse. Aceștia vor fi rugați să confirme că au luat câteva măsuri cheie recomandate de autoritățile de sănătate publică, cum ar fi spălarea mâinilor înainte de urcarea în mașină, alegerea banchetei din spate în timpul călătoriei și deschiderea geamurilor pentru a facilita ventilația.

Aceste noi măsuri de siguranță vor fi introduse începând de luni, 18 mai, și vor rămâne în vigoare până la finalul lunii iunie, când vor fi revizuite conform următoarelor recomandări oficiale de sănătate.

La nivel global, Uber investește 50 de milioane de dolari pentru a se asigura că fiecare șofer și curier are acces la echipament de protecție și produse de curățenie și dezinfectante necesare pentru a lucra în siguranță pe platformă. Parte din această inițiativă, compania va achiziționa și distribui peste 7 milioane de măști și peste 350.000 de produse dezinfectante și de curățenie pentru șoferii și curierii din Europa.

Recent, Uber a anunțat concedierea a aproximativ 3.700 de angajați din cauza crizei provocate de pandemia de COVID-19.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Doi soți au renunțat la toată averea de 24 de milioane $ ca să se...
Grațiela Corduneanu, la un pas să înfunde închisoarea. Scandal uriaș produs de nevasta interlopului din...
FOTO. Ea e bomba sexy pentru care a divorțat Paszkany! Imagini incendiare cu noua iubită...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
După ce a recrutat pușcăriași să lupte pe front, Rusia se confruntă cu un număr...
Câți bani au primit Bontea, Scărlătescu și Dumitrescu ca să revină la MasterChef. Suma este...
Mihaela Bilic a deslușit misterul cartofilor congelaţi. De ce îi RECOMANDĂ pentru consum
Vremea 22 aprilie - 20 mai 2024. Prognoza meteorologilor de 1 Mai şi de Paşte;...
IREAL ce s-a întâmplat cu sicriul lui Corduneanu! Avem VIDEO
Mesajul cutremurător postat de Mihaela înainte de a se arunca de la etajul 15 al...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
Poate fi anulat permisul auto dacă nu ai condus mașina mai mult de 2 ani?
CE a propus stabilirea în acest an a datei de eliminare a controalelor la frontierele...
Întrebare SIMPLĂ ca „bună ziua”: Ce sunt ROȘIILE? Fructe SAU legume?
Ciucă a dat VESTEA CEA MARE pentru milioane de români. Decizia care ar putea fi...
O salată ce pare banală, dar are multe secrete. Radu Anton Roman o prepara impecabil
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou...
Imagini exclusive de la priveghiul lui Costel Corduneanu. Berbecuții se rumenesc la proțap, prietenii din...
Robi și Rebecca, discuție în camera roșie! S-ar vedea sau nu într-un cuplu cu Robi?...
Cum va arăta nunta lui Pepe cu Yasmine Oddy: "E la alt nivel, e sinucidere...
BANCUL ZILEI. O moldoveancă la McDonald’s: - O rație di șolduri di pui cu barabuli...
2023 a fost cel mai bun an pentru bănci din istoria României