CORONAVIRUS. Un nou bilanț negativ al deceselor cauzate de COVID-19 în Brazilia. Bolsonaro, supărat pe guvernatorii statelor federative

Redactor:
Gandul
CORONAVIRUS. Un nou bilanț negativ al deceselor cauzate de COVID-19 în Brazilia. Bolsonaro, supărat pe guvernatorii statelor federative
Brazilia, în doliu. Se moare pe capete din cauza noului coronavirus. S-au înregistrat mai bine de 30.000 de decese în total / Sursă foto: Pixabay / caracter ilustrativ

Brazilia a înregistrat un nou bilanț negativ record în ceea ce privește decesele cauzate de COVID-19, cu nu mai puțin de 1.086 morți în doar 24 de ore.

Vorbim în acest caz de o accelerare netă a curbei deceselor, care totalizează în prezent nu mai puțin de 25.598 morți puse pe seama complicațiilor ulterioare generate de îmbolnăvirile de COVID-19, a anunțat Ministerul brazilian al Sănătății, citat de AFP.

Totodată, numărul cazurilor de infecție cu SARS-CoV-2 a atins nivelul de 411.821 confirmări.

Tendința pe care a luat-o curba deceselor cauzate de noul coronavirus nu este deloc una îmbucurătoare în această țară din America Latină, cu o populație de 210 milioane locuitori.

Practic, pentru a cincea dată, rata mortalității depășește 1.000 de decese în Brazilia, zilnic.

Nu mai devreme de data de 21 mai 2020, acest stat se confrunta cu un record negativ de 1.188 de morți puse pe seama SARS-CoV-2, la 24 de ore.

Bilanț negativ al deceselor cauzate de COVID-19 în statul Sao Paolo

În continuare, statul Sao Paulo, cel mai prosper şi mai populat din Brazilia, rămâne principalul focar de coronavirus. Acolo, SARS-CoV-2 și-a luat tributul de 6.712 vieți omenești, iar 89.483 de persoane au fost contaminate.

Asta în condițiile în care Rio de Janeiro deplânge 4.605 decese şi 42.398 de cazuri confirmate.

În cele două state federative, serviciile de terapie intensivă din spitale sunt aproape de nivelul maxim.

Situația este similară și în multe alte regiuni din nord şi nord-est. Spre exemplu, statul Ceara, situat în nord-estul țării, este cel de-al treilea cel mai afectat de pandemia de coronavirus, cu 2.671 de decese.

Și în Amazonas, în nord, situaţia rămâne tragică. Acolo trăiesc numeroase populaţii indigene care au înregistrat la rândul lor 1.891 de morţi.

În ciuda majorării constante a numărului deceselor puse pe seama infectării cu SARS-CoV-2, preşedintele de extremă-dreaptă, Jair Bolsonaro, îndeamnă frecvent la reluarea activităţilor economice în numele păstrării locurilor de muncă.

El criticat aspru, nu o dată, măsurile de izolare întreprinse de guvernatorii statelor.

Inchide