Corupție la Tribunalul București. Dinel Staicu, cercetat pentru dare de mită într-un nou dosar investigat de DNA

Corupție la Tribunalul București. Dinel Staicu, cercetat pentru dare de mită într-un nou dosar investigat de DNA
Publicat: 09/07/2013, 19:11
Actualizat: 01/05/2015, 10:05

DNA a deschis un nou dosar pe numele lui Dinel Staicu în care este acuzat de dare de mită, suma fiind de 150.000 euro.

Procurorii DNA au disjuns cercetările față de Dinel Staicu în dosarul în care au fost trimise în judecată pentru corupție judecătoarele Antoanela Costache și Viorica Dinu. În dosar procurorii arată că, prin intermediul unui avocat, Viorica Dinu a acceptat să primească 150.000 euro de la fratele lui Dinel Staicu pentru ca acesta să fie eliberat condiționat.

Judecătoarele Viorica Dinu și Antoanela Costache de la Tribunalul București au fost trimise în judecată pentru că au creat o adevărată rețea de comercializare a sentințelor judecătorești. Alături de cele două judecătoare au fost trimiși în judecată doi grefieri, doi avocați și 21 de persoane care au dat mită pentru a primi decizii favorabile. În principal, judecătoarele sunt acuzate că primeau mită pentru a pune în libertate diverși inculpați arestați preventiv sau cei care solicitau eliberarea condiționată.

În ianuarie 2013, Dinel Staicu era arestat preventiv într-un dosar penal. La judecătorie, Dinel Staicu a pierdut procesul în care cerea eliberarea din arest preventiv. Dosarul urma să ajungă la Tribunalul București în recurs, unde era și decizia finală. Fratele lui Dinel Staicu a apelat la avocatul Petre Daniel, care urma să direcționeze cu ajutorul unui grefier dosarul către judecătoarea Viorica Dinu. Aceasta din urmă trebuia să îl pună în libertate pe Dinel Staicu. În schimbul acestei operațiuni, avocatul a solicitat 150.000 euro, din care a primit 120.000 euro. În final, dosarul nu a mai ajuns la Viorica Dinu, iar Dinel Staicu nu a mai fost eliberat. Procurorii spun însă că Dinel Staicu era la curent cu operațiunea fratelui său și pentru asta este cercetat într-un nou dosar de dare de mită.

În noiembrie 2012 – ianuarie 2013, Viorica Dinu ar mai fi primit, cu complicitatea Angelei Cîrlan și a lui Leon Marius Neagu, 11.500 de euro, de la Dragoș Pandele, și ar fi acceptat, cu ajutorul acelorași doi complici, promisiunea remiterii sumei de aproximativ 20.000 euro, provenită de la Tony Viorel Iaparnicu. În schimbul banilor, Dinu ar fi lăsat să se creadă „că are influență asupra colegilor săi, judecători la Tribunalul București, precum și asupra magistraților de la Curtea de Apel București, pentru a-i determina să pronunțe hotărâri favorabile în alte trei cauze penale, respectiv punerea în libertate a unor persoane arestate preventiv”, au mai scris procurorii în rechizitoriul trimis instanței.

Alte dosare în care judecătoarele de la Tribunalul București au luat mită

Totodată, procurorii au arătat că, în perioada octombrie 2012 – februarie 2013, Viorica Dinu ar fi acceptat promisiunea făcută de avocatul Daniel Petre, direct și prin intermediul soției sale, Daniela Petre, de remitere a unei sume de bani, în schimbul intervenției sale la judecători de la Curtea de Apel București, pentru o hotărâre de punere în libertate a unui bărbat care era judecat în stare de arest preventiv, într-un dosar al Parchetului de pe lângă Tribunalul Ilfov. Avocatul Petre primise suma de 100.000 lei de la soția bărbatului arestat, dar pentru că în acest caz nu s-a dat o soluție favorabilă, Petre a restituit banii.

În perioada decembrie 2012 – ianuarie 2013, Viorica Dinu ar fi acceptat promisiunea soților Petre de a primi o sumă de bani, în cazul pronunțării unei hotărâri de punere în libertate a două persoane. Avocatul Petre ar fi primit anterior 25.000 de euro de la soțiile acestora.

„În perioada decembrie 2011 – februarie 2012, acționând în cadrul grupului infracțional, avocatul Petre Daniel-Costel a pretins și primit suma de 25.000 euro de la Dăncuță Carmen Ionela, lăsând să se creadă că are influență asupra judecătorilor de la Curtea de Apel București învestiți să judece un recurs formulat de fratele lui Dăncuță Carmen Ionela, astfel încât magistrații să dispună punerea în libertate a bărbatului”, potrivit rechizitoriului.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie bolnavă de cancer a decis să se mute împreună cu familia în „zona...
Ce secret a ascuns Prințul William de Kate Middleton. Nu a vrut să-și compromită căsnicia
FOTO. Cea mai sexy femeie din lume s-a filmat în timp ce se îmbrăca! Fanii...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Unde este Fito? Povestea celui mai notoriu infractor din Ecuador, care a fugit din închisoarea...
Ce a pățit o moldoveancă de 39 de ani, după ce s-a cuplat cu un...
Face furori la aproape 60 de ani! Vedeta curtată de toți bărbații are un fizic...
ANIMAŢIE. Cum s-a produs accidentul înfiorător de pe A1, în care Valentin a fost străpuns...
"Am călătorit în timp". Un profesor ieșit din comă spune că a fost în anul...
“L-au apucat nebuniile”. Motivul halucinant pentru care o femeie a fost înjunghiată în Centrul Vechi...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
Poate fi anulat ITP-ul dacă mașina scoate prea mult fum?
Biden a promulgat pachetul de ajutor pentru Ucraina
LAC de lavă SPECTACULOS, observat din satelit! Are peste 200 km lungime
Este OBLIGATORIU absolut peste tot în România. TE VERIFICĂ imediat
Ce legătură este între Anamaria Prodan și Gabriela Lucuțar. Impresara și Regina Întunericului se cunosc...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Gabriela Cristea, dezamăgită de lipsa de curaj pentru a-i refuza pe alții! Prezentatoarea TV și-a...
Lovitura dură pentru TikTok! Comisia Europene suspendă noul program al platformei: ”Există riscuri pentru sănătatea...
BANCUL ZILEI. Bulă: - Nevastă, dacă un arab ţi-ar da o mie de parai te-ai...
A fost făcută prima radiografie din lume cu un singur atom