Costul diagnosticării și al tratamentului pentru bolnavii de cancer ar putea crește cu 60 la sută în următorii 10 ani

Costul diagnosticării și al tratamentului pentru bolnavii de cancer ar putea crește cu 60 la sută în următorii 10 ani
Publicat: 26/04/2012, 12:31
Actualizat: 26/04/2012, 12:31

Un studiu recent, realizat de MediHelp International și cercetătorii de la BUPA, arată că costul diagnosticului și tratamentului de cancer în Marea Britanie va crește cu 62% în următorii 10 ani.

În raportul intitulat „Diagnosticarea și tratamentul cancerului: O estimare pentru anul 2021″ („Cancer Diagnosis and Treatment: A 2021 Projection”‘) cercetătorii BUPA estimează creșterea costurilor diagnosticării și tratamentului cancerului de la 9,4 miliarde de lire în 2010, la 15,3 miliarde de lire până în 2021, adică o creștere de 5,9 miliarde de lire sterline.

Acest lucru înseamnă că în timp ce în 2010, costul mediu de tratament al unei persoane diagnosticate cu cancer era de aproximativ 30.000 de lire sterline, până în 2021, suma va crește la aproximativ 40.000 de lire sterline. Mai mult decât atât, raportul ilustrează faptul că prețul tehnologiilor și al tratamentelor va continua de asemenea să crească semnificativ în următorii 10 ani.

Incidența cancerului va crește în mod inevitabil

„Acest raport arată că prețul unor servicii medicale optime în acest domeniu, în Marea Britanie, va crește cu până la 62% în următorii 10 ani; în mod ironic, motivul care stă în spatele creșterii dramatice a costurilor este unul fericit. Cancerul este o boală predominantă la persoanele vârstnice și datorită progreselor în domeniul medicinei, multe persoane au șansa să ducă o viață sănătoasă chiar și după pensionare”, a declarat profesorul Karol Sikora, medic oncolog de la Spitalul Hammersmith și directorul medical al Cancer Partners UK.

Acest trend va continua, astfel încât incidența cancerului va crește în mod inevitabil, averizează medicii din domeniu. „Din fericire, dacă această boală lovește, acum avem la îndemână tehnologii îndeajuns de avansate pentru a transforma în mod gradual cancerul într-o boală cronică și controlabilă, la fel ca și diabetul. Cu toate acestea, avansarea tehnologică este însoțită de un preț ridicat”, a mai precizat prof Karol Sikora.

La rândul său Zahal Levy, președinte al MediHelp Internațional a declarat că oricât de pesimiste ar fi aceste rezultate, aceasta este realitatea lumii în care trăim. „Poate că putem găsi însă un oarecare confort în faptul că asigurarea de sănătate poate fi câteodată de mare ajutor în încercarea de a ne proteja pe noi și familiile noastre de riscurile cancerului. Planurile noastre de asigurare privată de sănătate oferă modalități diferite de a preveni în mod eficient riscurile de îmbolnăvire de cancer sau alte boli: în primă fază, pot reduce riscul de îmbolnăvire prin vizitele constante la medic, putându-se astfel detecta probabilitatea unei boli încă din fază incipientă, iar mai târziu, pacienții au la dispoziție modalități diverse de tratament în peste 7.500 de spitale și clinici din toată lumea. Îngrijirea medicală preventivă și detectarea din timp sunt prinicipiile de bază ale sistemului nostru de asigurări private de sănătate”, a indicat Levy.

Cum poate fi ținut sub control costul diagnosticării și a tratamentului de cancer

În calitatea sa de cel mai important broker de asigurări de sănătate private din Europa Centrală și de Est, MediHelp International sugerează că soluțiile găsite de cercetătorii BUPA ar putea servi drept modalitate de a face față acestor provocări și pe piața din România și Europa de Est.

Este vorba de găsirea de noi modalități de acoperire a costurilor și a tratamentului de cancer, prin asigurarea unui plan național îmbunătățit pentru creșterea disponibilității noilor medicamente și tehnologii, găsirea de noi modalități de a aduce pe piața locală medicamente pentru tratarea cancerului.

Alte modalități mai vizează creșterea numărului de opțiuni de tratament pentru bolnavii de cancer, prin facilitarea transferului pacienților între unitățile de sănătate publice și cele private, facilitarea accesului la servicii medicale internaționale prin intermediul polițelor de asigurare privată, oferirea de facilități fiscale pentru pacienții care au o poliță de asigurare privată.

Modificarea modului în care sunt tratați pacienții bolnavi de cancer și supraviețuitorii, prin oferirea de îngrijiri medicale a bolnavilor la domiciliu, facilitarea participării pacienților și susținătorilor lor la grupuri de ajutor sunt alte soluții.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Patru tineri germani s-au dus până în Austria ca să pună flori la casa lui...
EXCLUSIV | Adrian Mititelu și-a pulverizat copilul aflat pe patul de spital: „E un escroc!...
FOTO. Ioana Țiriac a făcut ravagii într-un costum de baie spectaculos!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Misterul unei crime a fost elucidat după 30 de ani. Mărturia unui copil de 4...
“BEACH, PLEASE!” a sărit în aer! E “Highest in the room”! 2.500.000 €, pentru primul...
Cum arată Adi Minune după operația de micșorare a stomacului. E transformat total
Tradiţii, obiceiuri şi superstiţii de Sfântul Gheorghe. Ce să faci astăzi, în ziua Purtătorului de...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Ioana Dichiseanu, în lacrimi. Ce semne a primit de la regretatul Ion Dichiseanu la scurt...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
Preț în România pentru cel mai interesant SUV din 2024
Românii vor să trăiască mai sustenabil, dar le lipseşte infrastructura. Cum se poate implica mediul...
A doua Lună a Pământului! NU s-a știut până ACUM de existența ei
Obligatoriu până pe 25 mai. Decizie pentru proprietarii de apartamente din România
Ce a putut să pună Regina Întunericului în farfuria Iuliei, atunci când ea nu era...
EL e ucigașul Ana-Mariei?! Gravida, găsită îngropată în pădure! Dezvăluiri de ultimă oră
De ce crede Patrick despre Ștefan că este un pârâcios. Rebecca și Roberta au ajuns...
Cum să alegi parfumurile pentru orice preferință?
BANCUL ZILEI. Bubulina:- Iar pleci la cârciumă derbedeule, săptămâna viitoare trebuie să plătim și întreținerea!
Bursa din New York ar putea fi prima mare bursă cu tranzacții 24/7